McDonald's steekt kipnuggets in pikant jasje

Karen Luiken-13 september 2021 om 11:34

Fans van McDonald’s: jullie kunnen je hart ophalen. Vanaf morgen wordt de menukaart van je favoriete fastfoodrestaurant uitgebreid met Spicy Chicken McNuggets. Dat zijn de kipnuggets die je gewend bent, maar dan met een pikant tintje.

De nuggets gaan gepaard met een tempura-jasje van cayennepeper en chili. Wie niet van pittig eten houdt, kan ze beter links laten liggen. Want dat ze hot, hot, hot zijn, is één ding dat zeker is.

Je kunt het gerecht zelf eten (zouden wij doen), of delen met je familie of vrienden. De nuggets komen er namelijk in allerlei soorten en maten. Ze zullen verkrijgbaar zijn per vier, zes, negen of twintig stuks, maar ook in het McMenu Medium & Large.

Wie ze wil proeven moet daar niet al te lang mee wachten. De nuggets staan slechts tijdelijk op de kaart.

Yummm: Baileys met Red Velvet Cupcake-smaak

Karen Luiken-24 september 2021 om 06:00

Het is herfst! Officieel. Sinds gisteren. We ruilen de zon in voor vallende blaadjes en zetten de cocktails opzij voor warme chocomel en thee. Liever een drankje mét alcohol? Dan ga je vast heel blij worden van de nieuwe smaak die Baileys heeft gelanceerd. Het merk komt speciaal voor dit seizoen met een Red Velvet Cupcake-variant.

De traktatie smaakt naar verse chocoladetaart met een vleugje cacaopoeder en een toefje roomkaas. Je kunt ‘m puur drinken met een blokje ijs erin of combineren met koffie. Mixen met een ander drankje raden we ten zeerste af. Daar zijn de smaken veel te lekker voor.

De Baileys met Red Velvet Cupcake-smaak wordt in flessen met een inhoud van 70 centiliter verkocht. Je betaalt er twintig euro voor. De versnapering bevat 17 procent alcohol.

McDonald's neemt afscheid van plastic speeltjes in Happy Meal

Karen Luiken-23 september 2021 om 07:01

McDonald’s gaat het helemaal anders doen. De fastfoodketen wil duurzamer worden en neemt om die reden afscheid van de plastic Happy Meal-speeltjes die kinderen al jaren gelukkig maken.

Natuurlijk verdwijnt het speelgoed niet helemaal uit de kindermenu’s. Een Happy Meal is namelijk geen Happy Meal zonder leuke verrassing erin. Maar in plaats van plastic speeltjes – die vanaf 2025 nergens meer ter wereld worden uitgedeeld door McDonald’s – krijg je straks iets dat gemaakt is van duurzame, gerecyclede en milieuvriendelijke materialen.

Met deze omschakeling zal McDonald’s straks negentig procent minder plastic gebruiken. “Voor de beeldvorming: dat staat min of meer gelijk aan 650.000 mensen die plastic een jaar lang uit hun leven verbannen”, aldus de keten in een verklaring.

(Photo by Meghan Hessler on Unsplash)

Ontdek meer