Iconische verpakking Toblerone wordt aangepast

Dieter Blarinckx-03 maart 2023 om 21:47

Wie Toblerone zegt, ziet automatisch die heerlijke chocoladereep voor zich in die speciale vorm. Maar velen zullen ook automatisch denken aan het iconische symbool van de lekkernij: de Matterhorn. Maar dat gaat binnenkort veranderen…

De Zwitserse media heeft eerder deze week immers bekendgemaakt dat de Matterhorn binnenkort niet meer te zien zal zijn op de verpakking van Toblerone-chocolade. Eigenaar Mondelez moet het design van de driehoekige reep aanpassen om conform te zijn met de Zwitserse wetgeving.

De productie van de chocolade verhuist immers voor een groot deel naar Bratislava, en dat is niet Zwitserland. Volgens de Zwitserse wetgeving mogen er enkel Zwitserse symbolen gebruikt worden op de verpakking als de inhoud voor minstens 80 procent met grondstoffen uit het Alpenland worden gemaakt, en dat is dus niet langer het geval. Dat betekent dat het bedrijf geen gebruik meer mag maken van de Matterhorn.

In de plaats komt er een getekende versie van een gewone berg. De woordvoerder van Tobleronde omschrijft het als “een modernere en gestroomlijnde berg".

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer