Iconische verpakking Toblerone wordt aangepast

Dieter Blarinckx-03 maart 2023 om 21:47

Wie Toblerone zegt, ziet automatisch die heerlijke chocoladereep voor zich in die speciale vorm. Maar velen zullen ook automatisch denken aan het iconische symbool van de lekkernij: de Matterhorn. Maar dat gaat binnenkort veranderen…

De Zwitserse media heeft eerder deze week immers bekendgemaakt dat de Matterhorn binnenkort niet meer te zien zal zijn op de verpakking van Toblerone-chocolade. Eigenaar Mondelez moet het design van de driehoekige reep aanpassen om conform te zijn met de Zwitserse wetgeving.

De productie van de chocolade verhuist immers voor een groot deel naar Bratislava, en dat is niet Zwitserland. Volgens de Zwitserse wetgeving mogen er enkel Zwitserse symbolen gebruikt worden op de verpakking als de inhoud voor minstens 80 procent met grondstoffen uit het Alpenland worden gemaakt, en dat is dus niet langer het geval. Dat betekent dat het bedrijf geen gebruik meer mag maken van de Matterhorn.

In de plaats komt er een getekende versie van een gewone berg. De woordvoerder van Tobleronde omschrijft het als “een modernere en gestroomlijnde berg".

Mission Masala opent Karma Kitchen in Brussel

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 12:00

Na het overweldigende succes van Bombay BBQ in 2023, opent Mission Masala Enterprises deze zomer haar tweede restaurant in de hoofdstad: Karma Kitchen. Mission Masala startte onder eigen naam met restaurants in Antwerpen en Gent en zette hun avonturen voort met restaurantnamen 'by Mission Masala Enterprises'.

Met Mission Masala hebben zaakvoerders Pavan en Tim Indian food op de Belgische kaart gezet en de weg geëffend voor meer Indische culinaire concepten. Karma Kitchen zal naast de bekende Mission Masala Indian classics ook traditionele gerechten uit Zuid-Aziatische regio's zoals Sri Lanka, Maleisië, Singapore en Nepal aanbieden.

Karma Kitchen duikt dieper in de culinaire schatten van het Indische subcontinent en serveert een geheel nieuw menu, met behoud van de kleurrijke en overvloedige Mission Masala-signatuur: groots, kleurrijk, en bovenal gezellig, a full Indian experience.

Naast een dine-in ervaring zal Karma Kitchen ook delivery en takeaway aanbieden, waardoor het gemakkelijk is om thuis te genieten van de Indiase ervaring.

Van Antwerpen tot Gent en nu Brussel, Mission Masala heeft een indrukwekkende reis afgelegd. Wat begon als een droom om de ziel van India te delen via voedsel, groeide uit tot een culinair imperium dat zelfs tijdens de lockdown bleef innoveren. Met hun restaurants en zelfs een ghost kitchenconcept, heeft Mission Masala bewezen dat liefde voor eten geen grenzen kent.

Karma Kitchent opent deze zomer op het adres: Oude Graanmarkt 6, tussen Dansaert en Sainte Catherine.

Moeten we testen: Strawberry Kiss, Cold Brew koffie met aardbeipuree en suikersiroop

Simon Smetryns-27 mei 2024 om 11:26

Als het weer warmer wordt, is het tijd om nieuwe smaken te proberen. Waarom niet eens koffie met aardbei? illycaffè lanceerde de Strawberry Kiss, hun klassieke illy 100% Arabica Cold Brew met aardbeipuree en suikersiroop.

Strawberry Kiss is een creatie van de University of Coffee en illy experts en is exclusief beschikbaar in illy winkels wereldwijd. De mix van Cold Brew met aardbeienpuree zorgt voor een intens rood drankje, exclusief geserveerd met een chocolade macaron en slagroom in speciale illy verkooppunten in Monte Napoleone Milano en Giardini Reali Venezia.

Thuis genieten van de Strawberry Kiss is eenvoudig: giet 35 ml Cold Brew in een gekoeld glas, mix 50 g verse aardbeien met 10 ml suikersiroop en een ijsblokje, combineer dit met de Cold Brew en garneer met munt, limoenrasp en poedersuiker.

Probeer het eens en laat ons weten wat je ervan vindt!

Ontdek meer