Guardians of the Galaxy-game krijgt uitgebreide verhaaltrailer

Nico De Greef-13 september 2021 om 10:33

Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Eidos Montréal hebben een nieuwe trailer gedropt voor de aankomende Guardians of the Galaxy-videogame waarin het verhaal van de game verder wordt uitgelicht.

Uit de trailer blijkt dat niet Lady Hellbender, zoals eerder werd geteased in een clip, de grote schurk van de game zal zijn, maar een religieuze en geheimzinnige organisatie bekend als de Universal Church of Truth.

Nadat het heelal een aantal jaren geleden werd verscheurd door een enorme galactische oorlog, ziet de organisatie hun kans schoon om alles wat verloren is gegaan in de chaos opnieuw te herstellen. Dit doen ze door hun geloof te verspreiden over steeds meer werelden. Wie zich niet aansluit, wordt echter gezien als een dreiging en moet worden geëlimineerd. Het is aan de Guardians om deze waanzin te stoppen en het heelal te redden met de nodige portie drama en humor.

Om het heelal te redden zullen de Guardians verschillende planeten moeten bezoeken en komen ze in aanraking met bekende en minder bekende figuren uit het Marvel-universum. Zo zien we in de trailer dat de Guardians onder meer het pad zullen kruisen met de leden van het Nova Corps en een telepathische hond genaamd Cosmo.

Marvel's Guardians of the Galaxy verschijnt op 26 oktober op de PlayStation 4 & 5, Xbox One, Series X/S, Nintendo Switch en pc. Meer informatie over de game, waaronder een breakdown van de gameplay, kun je terugvinden in ons vorig artikel.

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer