Square Enix kondigt 'Guardians of the Galaxy'-game aan

Nico De Greef-14 juni 2021 om 06:35

Uitgever Square Enix en Tomb Raider-studio Eidos Montréal hebben een nieuwe game over de Guardians of the Galaxy aangekondigd. In tegenstelling tot de recent uitgebrachte Avengers-game, gaat het ditmaal om een pure singleplayer actiegame waarin spelers de rol van Peter Quill aka Star-Lord aannemen. De game moet op 26 oktober verschijnen voor zowel de oude als nieuwe generatie consoles, Nintendo Switch en PC.

Ondanks dat je in de game Star-Lord bestuurt, zullen de andere Guardians je altijd vergezellen. Sterker nog, je kan de andere leden van je team eigenhandig besturen door hen instructies te geven. Zo kun je via een snelmenu bijvoorbeeld Groot de opdracht geven om vijanden te staggeren of de brute kracht van Drax inschakelen om tegenstanders tegen de grond te werpen. Door verschillende instructies na elkaar te activeren kunnen ook combo-aanvallen worden gecreëerd. Als leider van de Guardians zul je daarnaast ook regelmatig voor moeilijke keuzes komen te staan (al dan niet via dialoogopties) die niet enkel het verdere verloop van je avontuur zullen bepalen, maar ook je relaties met de andere Guardians kunnen beïnvloeden.

Marvel's Guardians of the Galaxy speelt zich kort na een intergalactische oorlog af, in een periode waar de Guardians net geen jaar actief zijn als groep en dus nog niet zo goed op elkaar ingespeeld zijn als in de Marvel-films. Check hieronder de aankondigingstrailer en eerste gameplaybeelden:

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer