Square Enix kondigt 'Guardians of the Galaxy'-game aan

Nico De Greef-14 juni 2021 om 06:35

Uitgever Square Enix en Tomb Raider-studio Eidos Montréal hebben een nieuwe game over de Guardians of the Galaxy aangekondigd. In tegenstelling tot de recent uitgebrachte Avengers-game, gaat het ditmaal om een pure singleplayer actiegame waarin spelers de rol van Peter Quill aka Star-Lord aannemen. De game moet op 26 oktober verschijnen voor zowel de oude als nieuwe generatie consoles, Nintendo Switch en PC.

Ondanks dat je in de game Star-Lord bestuurt, zullen de andere Guardians je altijd vergezellen. Sterker nog, je kan de andere leden van je team eigenhandig besturen door hen instructies te geven. Zo kun je via een snelmenu bijvoorbeeld Groot de opdracht geven om vijanden te staggeren of de brute kracht van Drax inschakelen om tegenstanders tegen de grond te werpen. Door verschillende instructies na elkaar te activeren kunnen ook combo-aanvallen worden gecreëerd. Als leider van de Guardians zul je daarnaast ook regelmatig voor moeilijke keuzes komen te staan (al dan niet via dialoogopties) die niet enkel het verdere verloop van je avontuur zullen bepalen, maar ook je relaties met de andere Guardians kunnen beïnvloeden.

Marvel's Guardians of the Galaxy speelt zich kort na een intergalactische oorlog af, in een periode waar de Guardians net geen jaar actief zijn als groep en dus nog niet zo goed op elkaar ingespeeld zijn als in de Marvel-films. Check hieronder de aankondigingstrailer en eerste gameplaybeelden:

Walibi organiseert speciaal evenement voor gamers

Karen Luiken-08 augustus 2022 om 12:37

Je hebt nog tien dagen de tijd om je beste gaming skills naar boven te halen. Tien dagen totdat Walibi Gaming terugkeert. Na een succesvolle editie in 2019 is het hier-moet-je-bijzijn-evenement eindelijk terug!

Walibi Belgium heeft alles uit de kast gehaald om van 18 tot 21 augustus een fantastisch evenement neer te zetten dat helemaal in het teken staat van videogames. Vier dagen lang kunnen liefhebbers hun favoriete attracties combineren met allerlei soorten spellen. Ze krijgen zelfs de mogelijkheid om het in live sessies en toernooien op te nemen tegen meer dan 20 Pro Gamers en Streamers. De één is gespecialiseerd in Fortnite of Rocket League, de ander in Fifa of Trackmania.

1
2

Het evenement vindt plaats in het Tiki-Theater van Walibi, die voor de gelegenheid wordt getransformeerd in een heuse gaming arena. Je kunt er je grote esports helden ontmoeten, VR-experiences beleven, Pokémon spelen, race simulaties bekijken en je kwaliteiten laten zien tijdens een potje Drone Soccer.

Wie mee wil doen aan livesessies met professionele gamers, moet zich online even aanmelden. Het aantal beschikbare plekken is namelijk beperkt. Ook voor de reguliere toernooien is inschrijven verplicht.

Klik hier voor alle info!

1
2

Zien: meer gameplay van 'Disney Dreamlight Valley' gedropt

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 09:35

Vanaf september kan je in de langverwachte nieuwe game 'Disney Dreamlight Valley' jouw eigen Disney-dorp bouwen en avonturen beleven naast al jouw favoriete Disney-personages. en nu is er meer gameplay gedropt!

Het team van het Amerikaanse entertainmentkanaal IGN kreeg de kans om de game al eens uit te testen. Hun bevindingen bundelden ze in een 11-minuten-durende video op YouTube.

'Disney Dreamlight Valley' is een avontuurlijke levenssimulator met talloze missies, ontdekkingstochten en leuke activiteiten die je beleeft met bekende gezichten uit zowel oude als nieuwe Disney- en Pixar-films. Vergelijk het een beetje met 'The Sims'-games!

In het ooit idyllische Dreamlight Valley leefden Disney- en Pixar-personages in vrede met elkaar samen – totdat de Forgetting plaatsvond. Sindsdien wordt het dorp geteisterd door Night Thorns, die de vrolijke herinneringen aan deze magische plek hebben weggeveegd. De hopeloze bewoners van Dreamlight Valley kunnen geen kant op en hebben zich teruggetrokken achter de gesloten deuren van het Dream Castle.

Check hieronder de review van IGN!

De game zal vanaf 6 september beschikbaar zijn op de gekende consoles.

Ontdek meer