Deze woorden zou je nooit moeten googelen

Karen Luiken-02 maart 2023 om 10:14- Foto:

Photo by Solen Feyissa on Unsplash

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je zoekt een woord op via Google en krijgt vervolgens de meest afschuwelijke plaatjes te zien. Wil je dit in het vervolg voorkomen? Google deze woorden dan vooral niet.

Internetgebruikers hebben via Reddit onthuld welke woorden je vooral niet in moet toetsen op Google. Eén daarvan is volgens Ladbible ‘mondlarve’. “Ik kon dat venster niet snel genoeg afsluiten”, zegt iemand die het woord ooit per ongeluk wél opzocht.

Een andere zoekopdracht die horrorbeelden oplevert, is het woordje ‘degloving’. Deze term staat voor een soort letsel waarbij een groot deel van de huid volledig van het onderliggende weefsel wordt afgescheurd, waardoor de bloedtoevoer wordt verbroken. Wij hoeven jou natuurlijk niet te vertellen welke plaatjes je daarbij te zien krijgt...

Tot slot geven Reddit-gebruikers nog de tip mee om de woorden ‘Calculus Bridge’ vooral heel hard te vermijden op Google. Doe je dat niet, dan kom je voor een onaangename verrassing te staan en krijg je afbeeldingen te zien die je nooit meer van je netvlies krijgt. Wie ‘Calculus Bridge’ heeft, kampt met een zéér, zéér ernstige vorm van tandplak. Enne, dat ziet er niet bepaald smakelijk uit.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer