Sneller dronken van cola light dan van gewone cola

Karen Luiken-27 februari 2023 om 16:50- Foto:

Pexels Tim Samuel

Word je sneller dronken van alcoholische drankjes die gemixt worden met cola light dan met gewone cola? Dat idee circuleert de laatste tijd op TikTok. Loryn Powell, gebruiker van het social media-platform, nam de proef op de som en zocht het uit.

Loryn filmde zichzelf terwijl ze vier glazen cola met Jack Daniels dronk in twee verschillende sessies: de ene keer met gewone cola, de andere keer met cola light. Na de drankjes blies ze in een ademanalyseapparaat om haar bloedalcoholgehalte te meten.

Bij de gewone cola registreerde ze een bloedalcoholgehalte van 0,061 procent, bij de cola light ging het om een percentage van 0,086. Dertig minuten later blies ze opnieuw, en ook toen bleken de cijfers ver uit elkaar te liggen (0,051 procent tegenover 0,088 procent). Oftewel: je wordt inderdaad sneller dronken van cola light dan van gewone cola.

Een andere TikTokker, Dr. Karan Raj, bevestigt de bevindingen en zegt dat de hoeveelheid suiker in de drankjes invloed kan hebben op het bloedalcoholgehalte.

Brussel krijgt nieuwe kaaskrokettenbar

Karen Luiken-15 september 2023 om 12:21

Je hebt heel veel goede redenen om naar Brussel te gaan. Prachtige gebouwen, lekkere biertjes en natuurlijk Manneken Pis. Maar vanaf 4 oktober komt daar nog een goede reden bij. Op die datum opent CHeesy de deuren, een gloednieuwe Zwitserse kaaskrokettenbar.

Een maand lang zullen vier duo’s van getalenteerde chefs en kaasmeters drie eigen versies van de kaaskroket maken. Die zijn van woensdag 4 tot en met zondag 29 oktober verkrijgbaar bij CHeesy.

De pop-up bar vestigt zich in REBEL, een populaire wijnbar die bekendstaat om zijn verleidelijke natuurwijnen en verrassende tapasbordjes. Maar in oktober vind je er naast die twee specialiteiten dus ook kaaskroketten. In alle soorten en maten.

REBEL bevindt zich aan de Lesbroussartstraat 48 in Elsene.

Nieuwe smaak van Coca-Cola smaakt naar de toekomst

Karen Luiken-14 september 2023 om 10:36

Hoe smaakt de toekomst? Het is een vraag die onmogelijk lijkt te beantwoorden, maar waar Coca-Cola met een nieuw drankje toch een poging naar doet. Het merk komt met de limited edition 3000 Zero Sugar.

Het nieuwe drankje is gecreëerd door menselijke én artificiële intelligentie. Dat gebeurde aan de hand van emoties, ambities, kleuren en smaken die fans voelen bij het jaar 3000. “Coca Cola Creations heeft de ambitie om magische momenten te creëren voor Coca-Cola liefhebbers. Met de hulp van artificiële intelligentie onthullen we hoe een Coca-Cola uit de toekomst kan smaken en tonen we vooral welke spannende toekomstmogelijkheden er nog zijn”, legt Aline Lemaire uit, Marketing Director van Coca Cola België en Luxemburg.

De Coca-Cola 3000 Zero Sugar is vanaf nu verkrijgbaar bij Carrefour, Kinepolis en O’Tacos.

Ontdek meer