Fruitz: vind je match door middel van een fruitje

Joyce Vander Auwera-26 februari 2023 om 18:30- Foto:

Fruitz

Heb je ook een tal van datingapps uitgeprobeerd, maar is er nooit een echte match? Datingapp Fruitz gooit het roer om en geeft je meer controle over je voorkeuren. Het fruit ligt voortaan dus volledig in jouw handen!

Iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen verwachtingen. Ben je voorlopig enkel op zoek naar die ene friend with benefits, waarop je kan terugvallen voor seks en gezelschap? Twijfel je over je seksualiteit en zoek je iemand om het samen mee te verkennen? Of ben je toch eerder op zoek naar een serieuze relatie met de nodige portie romantiek? Met Fruitz geef je aan waar jij precies naar op zoek bent.

Laat het weten met een fruitje

Door in de app je voorkeuren aan te geven op basis van een bepaald stuk fruit, zijn gênante misverstanden (hopelijk) verleden tijd. Dus, welk fruitsoort ben jij?

  • De kers: je bent op zoek naar je wederhelft, de persoon waarmee je het leven wil delen. Het is tijd voor echte romantiek!
  • De druif: je wil iets gaan drinken om gezellig te babbelen. Er zijn geen verwachtingen, maar wie weet is er wel een klik. Je hebt geen zin in een onenightstand, maar zeg nooit 'nooit'.
  • De watermeloen: je weet wat je wil en dat is ‘fruitz with benefits’!
  • De perzik: vanavond heb je alleen zin om de lakens met iemand te delen. Zei er iemand 'onenightstand'?

Download Fruitz nu gratis uit de Google Play of App Store en zeg het met een fruitje!

President Biden keurt wet goed om TikTok te bannen in VS

Chelsy Vanlerberghe-25 april 2024 om 14:36- Foto:

Solen Feyissa via Unsplash

De Amerikaanse Senaat heeft een wet goedgekeurd die TikTok verbiedt in de Verenigde Staten. President Joe Biden heeft zijn handtekening ook onder het wetsvoorstel gezet. Het Chinese moederbedrijf ByteDance moet nu binnen een jaar de app verkopen, of TikTok wordt uit de Amerikaanse appstores verbannen.

Er waren 79 senatoren die voor het wetsvoorstel stemden, en 18 tegen. Een eerdere versie van de wet raakte namelijk niet door de Senaat. Opvallend is dat het wetsvoorstel om TikTok te bannen deze keer in een soort 'pakket' zat samen met een wetsvoorstel met steun voor Oekraïne, Taiwan en Israël. Dat leverde nu dus veel stemmen op. Later ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden ook de wet.

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, staat nu voor een cruciale periode. Ze hebben maximaal 270 dagen, met een mogelijkheid tot verlenging tot één jaar, om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen. Als dit niet gebeurt, zullen TikTok-gebruikers in de Verenigde Staten hun favoriete app niet meer vinden in de appstores van Google en Apple.

Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. TikTok gaat niet zomaar buigen. De grote baas, Michael Beckerman, heeft laten weten dat ze de beslissing gaan aanvechten. ongrondwettelijk omdat het de vrije meningsuiting zou schenden.

Volgens kenners maakt het bedrijf een goede kans om die rechtszaak te winnen, maar het kan jaren duren voor de beslissing valt. De kans dat ByteDance TikTok verkoopt is klein, want dat zou betekenen dat ze het algoritme, het geheime wapen van TikTok, moeten prijsgeven.

Ondertussen maken overheden in het Westen, inclusief Europa, zich al een tijdje druk over de privacykwesties rondom TikTok. De app is superpopulair, maar er zijn flink wat vraagtekens over wat er met de data gebeurt.

Instagram gaat naaktfoto's blurren in DM's naar minderjarigen

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 14:47

No more unsolicited dick pics! Instagram gaat een nieuwe veiligheidsfunctie uitrollen die naakfoto's in DM's vervaagt. Dat doen ze om minderjarigen op het platform te beschermen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De functie zal standaard ingeschakeld zijn bij minderjarige gebruikers van Instagram, maar ook volwassenen worden aangemoedigd om de functie te gebruiken.

Wanneer de bescherming is ingeschakeld, ontvangen Instagram-gebruikers een melding waarin wordt benadrukt dat ze niet hoeven te reageren, met ook de optie om de afzender te blokkeren en te rapporteren. Meta benadrukte dat deze functie niet alleen bedoeld is om ongewenste nudes te voorkomen, maar ook om mensen te beschermen tegen oplichters die naaktbeelden sturen om anderen te manipuleren ze terug te sturen. Gebruikers die proberen een naaktfoto te DM'en, krijgen ook een waarschuwingsbericht over de gevaren van het delen van gevoelige foto's.

Ontdek meer