Zien: kanalen in Venetië staan droog

Dieter Blarinckx-23 februari 2023 om 10:54- Foto:

Instagram

Wie binnenkort nog een tripje gepland heeft naar de Italiaanse stad Venetië, let nu best even op. Want hoewel de stad bekend is om zijn vele romantische kanaaltjes, staan deze nu vrijwel allemaal droog!

Door de aanhoudende droogte is het haast onmogelijk geworden om nog met een bootje of gondel over de vele kanalen van Venetië te varen. En dat is problematisch, zeker als je weet dat de Venetianen ook alles per boot moeten doen. Hulpdiensten zoals brandweer en ambulance maken ook gebruik van watertransport en de extreme droogte van deze periode zorgt natuurlijk voor veel issues.

Er is uitzonderlijk weinig regen en sneeuw gevallen in het noorden van Italië, waardoor het water in de lagune ook dramatisch laag staat.
"Het watertekort sleept al aan sinds de winter van 2020-2021. We hebben 500 millimeter water nodig in het noordwesten om het grondwater op een deftig niveau te krijgen. We hebben 50 dagen regen nodig", klinkt het bij klimatoloog Massimiliano Pasqui.

Check enkele beelden in de post hieronder:

Airbnb verhuurt houten huisje van Shrek

Karen Luiken-27 september 2023 om 06:53

Op zoek naar het meest romantische tripje ooit? Airbnb staat voor je klaar. Via de website kun je binnenkort een verblijf boeken in het huisje van Shrek.

Het huis ligt in de Schotse Hooglanden en lijkt precies op de geanimeerde verblijfplaats van Shrek. Alles aan het plaatje klopt: van de boomstammen die het huis doorboren tot de houten meubels.

In de omschrijving van Airbnb staat dat je in het optrekje oorsmeerkaarsen aan kunt steken, rond een vuurtje kunt zitten en dat je tijdens het ontbijt getrakteerd wordt op door Donkey gemaakte wafels. Wat wil je nog meer?!

Wie de hut wil boeken, moet geluk hebben. Het verblijf is alleen beschikbaar van 27 tot 29 oktober voor maximaal drie gasten. Op vrijdag 13 oktober kunnen liefhebbers zich via deze link aanmelden.

Corendon introduceert 'adults-only' zitplekken

Simon Smetryns-30 augustus 2023 om 08:41- Foto:

Bao Menglong via Unsplash

Luchtvaartmaatschappij Corendon heeft besloten om vanaf november een speciale zone zonder kinderen in te richten op vluchten van Schiphol (Amsterdam, Nederland) naar Curaçao. Reizigers die willen genieten van een rustige reis zonder huilende baby's en luidruchtige kleuters kunnen hiervoor kiezen, zij het tegen een extra vergoeding.

Voor een toeslag van 45 euro kunnen passagiers een stoel reserveren in deze kindvrije zone. Deze zone, gelegen aan de voorzijde van het vliegtuig, wordt fysiek afgeschermd van andere zitplaatsen door middel van wanden en gordijnen.

De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat deze 'adults-only-zone', die wordt geïntroduceerd omdat Corendon geen aparte businessclass heeft, een meer ontspannen omgeving biedt voor reizigers.

Grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, TUI en Transavia lijken echter niet overtuigd van dit idee en hebben nog geen plannen om deze optie ook te lanceren.