Zien: kanalen in Venetië staan droog

Dieter Blarinckx-23 februari 2023 om 10:54- Foto:

Instagram

Wie binnenkort nog een tripje gepland heeft naar de Italiaanse stad Venetië, let nu best even op. Want hoewel de stad bekend is om zijn vele romantische kanaaltjes, staan deze nu vrijwel allemaal droog!

Door de aanhoudende droogte is het haast onmogelijk geworden om nog met een bootje of gondel over de vele kanalen van Venetië te varen. En dat is problematisch, zeker als je weet dat de Venetianen ook alles per boot moeten doen. Hulpdiensten zoals brandweer en ambulance maken ook gebruik van watertransport en de extreme droogte van deze periode zorgt natuurlijk voor veel issues.

Er is uitzonderlijk weinig regen en sneeuw gevallen in het noorden van Italië, waardoor het water in de lagune ook dramatisch laag staat.
"Het watertekort sleept al aan sinds de winter van 2020-2021. We hebben 500 millimeter water nodig in het noordwesten om het grondwater op een deftig niveau te krijgen. We hebben 50 dagen regen nodig", klinkt het bij klimatoloog Massimiliano Pasqui.

Check enkele beelden in de post hieronder:

The Graduates: de legendarische afstudeerreis van het land!

Nezir Yikik-28 maart 2023 om 15:30

Van 2 t.e.m. 9 september trekt TAGMAG opnieuw op vakantie met honderden zesdejaars. Dé vakantiebestemming waar feestjes geen einde kennen: het Spaanse Lloret de Mar. Een week zon, zee en strand om te vieren dat jij het middelbaar hebt overleefd!

Overdag geniet je van de leukste pool parties met de grootste podia van Lloret. En als de zon ondergaat, dan gaan de neonlichtjes op de “party strip” aan. The place to be voor de beste clubs, bars en discotheken!

Activity Pack

Je hebt de mogelijkheid om een week lang te genieten van memorabele activiteiten. Feesten op een partyboot waarop het drank vloeit over het dek van het schip, paintballen tot het genieten van Spanjes grootste waterpretpark. Liever het prachtige Barcelona gaan ontdekken? Ook dat is een optie!

Llogement de Mar

Speciaal voor The Graduates, zijn de best gelegen appartementsgebouwen voorzien. Heb je toch nood aan wat meer luxe? Dan zijn er ook prachtige 4-sterren kamers ter beschikking. Beide zijn vlak bij de ‘‘Party Strip’ van Lloret gelegen, waardoor je geen enkel feestje hoeft te missen.

Line-up

De onderstaande artiesten zijn ook van de partij, maar dit is alleen nog maar een tipje van de sluier.

Klinkt dat naar meer? Boek je afstudeerreis dan via thegraduates.be, want voor de early birds zijn er flinke kortingen te rapen!

Benieuwd hoe zo’n een weekje Lloret eraan toe gaat? Ontdek hoe vrienden Alexander Van der Linden en Frederic Laenens, ‘The Graduates’ vorig jaar hebben beleefd.

The Balaton Trip: hét epische muziekfestival in Hongarije!

Nezir Yikik-28 maart 2023 om 15:00

Met meer dan duizend jongeren, verschillende artiesten en een opblaas dierenrijk, veroveren we met TAGMAG opnieuw het Balaton Sound-festival in Hongarije: een van Europa’s grootste elektronische muziekfestival.

In het weekend van 28 juni tot en met 1 juli, feest je samen met TAGMAG aan het Balatonmeer in Hongarije. En als we het woordje ‘feest’ laten vallen, dan bedoelen we ook écht een feest!

Camping: The Gardens of Balaton

We hebben dit jaar voor het eerst ook een eigen camping, waar kleinere feestjes en activiteiten non-stop zullen plaatsvinden. The Gardens of Balaton -zoals onze camping heet- wordt een week lang ons thuisbasis

Line-up

Van Tiësto, Arman van Buuren en Dimiti Vegas & Like Mike tot Don Diablo, Hardwell, Blasterjaxx en Goodboys. Stuk voor stuk namen die ongetwijfeld voor een onvergetelijke en epische ervaring zullen zorgen.

Een unieke ervaring die je niet wil missen, dus bestel hier nog snel je ticket(s)!

Ontdek meer