Zien: kanalen in Venetië staan droog

Dieter Blarinckx-23 februari 2023 om 10:54- Foto:

Instagram

Wie binnenkort nog een tripje gepland heeft naar de Italiaanse stad Venetië, let nu best even op. Want hoewel de stad bekend is om zijn vele romantische kanaaltjes, staan deze nu vrijwel allemaal droog!

Door de aanhoudende droogte is het haast onmogelijk geworden om nog met een bootje of gondel over de vele kanalen van Venetië te varen. En dat is problematisch, zeker als je weet dat de Venetianen ook alles per boot moeten doen. Hulpdiensten zoals brandweer en ambulance maken ook gebruik van watertransport en de extreme droogte van deze periode zorgt natuurlijk voor veel issues.

Er is uitzonderlijk weinig regen en sneeuw gevallen in het noorden van Italië, waardoor het water in de lagune ook dramatisch laag staat.
"Het watertekort sleept al aan sinds de winter van 2020-2021. We hebben 500 millimeter water nodig in het noordwesten om het grondwater op een deftig niveau te krijgen. We hebben 50 dagen regen nodig", klinkt het bij klimatoloog Massimiliano Pasqui.

Check enkele beelden in de post hieronder:

Clé & Kobe into the wild: van de grond in Botswana!

Joyce Vander Auwera-22 april 2024 om 16:00

KILROY organiseert reizen op maat over de hele wereld. Surfen, safari, stranden, bergen… you name it, zij regelen het. Clé & Kobe konden dankzij KILROY mee met een groepsreis doorheen Botswana!

Individueel, met een vriend(in) of in groep? Check de website van KILROY en plan jouw volgende onvergetelijke avontuur!

Meer info over Clé & Kobe hun reis naar Botswana vind je hier.

Efteling gaat voor duurzaam: stoomtreinen worden elektrisch

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:52

De Efteling zet met een nieuwe ontwikkeling een goede stap in de richting van een duurzamere wereld. Het pretpark maakt zijn stoomtreinen elektrisch.

Sinds de komst van de eerste stoomlocomotief in de Efteling, zo'n 55 jaar geleden, rijden de treinen in het pretpark op steenkool. Maar omdat het pretpark in 2030 klimaatneutraal en in 2032 zelfs klimaatpositief wil zijn, worden de treinen duurzamer en dus elektrisch gemaakt. Stapsgewijs worden de huidige stoomlocomotieven geëlektrificeerd.

De eerste elektrische trein wordt dit najaar, tijdens de Winter Efteling, geïntroduceerd. Het uiterlijk blijft behouden, enkel de aandrijving wordt aangepast. “Uiteraard doen we dit met oog voor het unieke karakter van de stoomtreinen. We zorgen ervoor dat alle onderdelen blijven behouden ten behoeve van de historische waarde”, vertelt Patrick Keef, managing director van Alak Keef Ltd, het bedrijf dat de opdracht gaat uitvoeren.

Ontdek meer