‘Sex and the City’-personage Mr. Big bestaat echt!

Dieter Blarinckx-22 februari 2023 om 12:58

Geloof het of niet, maar het personage Mr. Big uit de ‘Sex and the City’-franchise bestaat écht. Het is te zeggen: het personage is gebaseerd op een echte New Yorker.

In de serie en films is Mr. Big de grote liefde van hoofdpersonage Carrie Bradshaw. Hij werd gespeeld door acteur Chris Noth, tot in het eerste seizoen van de spin-off ‘And Just Like That…’. Maar wist je dat Mr. Big eigenlijk geïnspireerd is op een echte man?

Het gaat namelijk om de voormalige Vogue- en GQ-uitgever Ron Galotti. Hij was een kennis van ‘Sex and the City’-schrijfster Candace Bushnell. Zij noemde hem zelfs ook Mr. Big.

“Hij was een van die New Yorkse mannen met een grote persoonlijkheid. Je merkt hem op zodra hij de kamer binnenkomt. Ik noemde hem Mr. Big omdat hij zoals een grote man op de campus was”, klinkt het bij Bushnell aan New York Magazine.

De twee vielen als een blok voor mekaar en waren ook een jaar lang officieel een koppel. De twee gingen als vrienden uit mekaar en aan New York Magazine bevestigde Bushnell dat ze tot op vandaag nog contact hebben met elkaar.

Zien: voorproefje van nieuw seizoen 'Special Forces'

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:28

In afwachting van het nieuwe seizoen van ‘Special Forces’ heeft VTM vandaag een klein voorproefje van de eerste aflevering gedeeld. Daaruit blijkt al meteen dat de kandidaten geen rustige opstart krijgen...

Het nieuwe seizoen is opgenomen in Zuid-Afrika en volgt de loodzware beproevingen die rekruten Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt moeten doorstaan.

Tijdens de eerste proef moeten ze naar de kust zwemmen en hoewel dat misschien klinkt als een makkelijke opgave, is het dat niet. Het wordt al meteen duidelijk dat de elf bekende Vlamingen erg diep moeten gaan.

Benieuwd naar meer? Het nieuwe seizoen gaat maandag van start!

1
2
3
4

Fictiereeks ‘Máxima’ binnenkort te zien bij VTM en Streamz

Karen Luiken-19 april 2024 om 08:24

Het nieuws waar we stiekem al op hoopten, is hier. De fictiereeks ‘Máxima’ komt ook naar ons land. Vanaf maandag 6 mei is de serie te zien bij VTM.

‘Máxima’ vertelt het fascinerende levensverhaal van de Nederlandse koningin Máxima Zorreguieta. Van haar turbulente jeugd in Argentinië en haar american dream in New York, tot haar leven als partner van kroonprins Willem-Alexander. Het geeft een blik achter de schermen van de royalty romance die ook bij ons de harten beroerd heeft en dat op heden nog steeds doet. Het moderne sprookje wordt overschaduwd door het bedenkelijke verleden van Máxima’s vader, waardoor het Nederlandse koningshuis flink onder druk kwam te staan en voor ongeziene dilemma’s stond.

De hoofdrollen worden gespeeld door Delfina Chaves, Martijn Lakemeier, Elsie de Brauw, Sebastian Koch, Valeria Alonso en Daniel Freire. Andere bekende namen die je terug gaat zien, zijn Jacob Derwig en Frank Lammers.

‘Máxima’ is vanaf maandag 6 mei zes weken lang om 21.55 uur te zien bij VTM en op VTM GO. Op maandag 29 april komt de eerste aflevering in preview bij Streamz.

Ontdek meer