Steeds meer werknemers bevestigen Plopsa-schandalen

Dieter Blarinckx-19 februari 2023 om 17:23- Foto:

Plopsaland De Panne

Je kon er afgelopen weekend niet naast kijken in de Vlaamse pers: Plopsa staat momenteel in de spotlights en niet om de goede reden. De Tijd publiceerde immers een vernietigend artikel over het wangedrag van de Plopsa-directie en de werkcultuur, en nu komen er steeds meer ontluikende verhalen van werknemers naar boven.

Studio 100, eigenlijk nog steeds het moederbedrijf van Plopsa, heeft ondertussen een eigen advocaat onder de arm genomen die de situatie bij Plopsa moet onderzoeken. Maar hoewel Plopsa-CEO de schandelijke feiten blijft ontkennen, komen er steeds meer en meer werknemers naar buiten met hun verhaal.

Al meer dan 50 (ex-)werknemers deden ondertussen hun verhaal over het wangedrag van de directie en de té hoge werkdruk bij Plopsa. Zo gaat het o.a. over hevige scheldpartijen van de grote baas, veel te veel werk en onbegrip voor de werknemers.

"Hij gooide papieren naar mijn hoofd en begon naar me te roepen. Elke week pikte hij lukraak een ander slachtoffer uit. Hij was een soort dictator”, klinkt het bijvoorbeeld in een anoniem getuigenis aan De Tijd.

Stay tuned voor updates!

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer