Steeds meer werknemers bevestigen Plopsa-schandalen

Dieter Blarinckx-19 februari 2023 om 17:23- Foto:

Plopsaland De Panne

Je kon er afgelopen weekend niet naast kijken in de Vlaamse pers: Plopsa staat momenteel in de spotlights en niet om de goede reden. De Tijd publiceerde immers een vernietigend artikel over het wangedrag van de Plopsa-directie en de werkcultuur, en nu komen er steeds meer ontluikende verhalen van werknemers naar boven.

Studio 100, eigenlijk nog steeds het moederbedrijf van Plopsa, heeft ondertussen een eigen advocaat onder de arm genomen die de situatie bij Plopsa moet onderzoeken. Maar hoewel Plopsa-CEO de schandelijke feiten blijft ontkennen, komen er steeds meer en meer werknemers naar buiten met hun verhaal.

Al meer dan 50 (ex-)werknemers deden ondertussen hun verhaal over het wangedrag van de directie en de té hoge werkdruk bij Plopsa. Zo gaat het o.a. over hevige scheldpartijen van de grote baas, veel te veel werk en onbegrip voor de werknemers.

"Hij gooide papieren naar mijn hoofd en begon naar me te roepen. Elke week pikte hij lukraak een ander slachtoffer uit. Hij was een soort dictator”, klinkt het bijvoorbeeld in een anoniem getuigenis aan De Tijd.

Stay tuned voor updates!

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer