Apple dropt binnenkort nieuwe emoji

Dieter Blarinckx-18 februari 2023 om 09:06- Foto:

emojipedia.org

Gebruik jij vaak emoji in je berichtjes? Dan hebben we leuk nieuws want Apple dropt binnenkort een heleboel nieuwe emoji voor iPhone en iPad. Het gaat om 31 emoji in totaal.

Je kan het zo zot niet bedenken, of Apple heeft er een emoji van gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een schuddend hoofd, hartjes in verschillende nieuwe kleuren én natuurlijk ook wat dieren: een ezel, een kwal, een gans, een merel en een eland.

Deze nieuwe batch van emoji zullen droppen samen met iOS 16.4 voor zowel iPhone als iPad. Die nieuwe update zit momenteel nog in een testfase. Als we bronnen mogen geloven staat de lancering gepland voor maart of april.

Check de nieuwe emoji hieronder:

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer