Apple dropt binnenkort nieuwe emoji

Dieter Blarinckx-18 februari 2023 om 09:06- Foto:

emojipedia.org

Gebruik jij vaak emoji in je berichtjes? Dan hebben we leuk nieuws want Apple dropt binnenkort een heleboel nieuwe emoji voor iPhone en iPad. Het gaat om 31 emoji in totaal.

Je kan het zo zot niet bedenken, of Apple heeft er een emoji van gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een schuddend hoofd, hartjes in verschillende nieuwe kleuren én natuurlijk ook wat dieren: een ezel, een kwal, een gans, een merel en een eland.

Deze nieuwe batch van emoji zullen droppen samen met iOS 16.4 voor zowel iPhone als iPad. Die nieuwe update zit momenteel nog in een testfase. Als we bronnen mogen geloven staat de lancering gepland voor maart of april.

Check de nieuwe emoji hieronder:

Ken je deze 'verborgen' knop op je iPhone al?

Chelsy Vanlerberghe-10 april 2024 om 11:38- Foto:

Lesli Whitecotton via Unsplash

Wist je dat het Apple-logo op de achterkant van je iPhone eigenlijk een echte knop is die je kan gebruiken? En nee, het is geen geavanceerde hack. Het is een ingebouwde functie waarvan we nooit wisten dat die bestond.

Dus, hoe werkt het? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar je instellingen, tikt op "toegankelijkheid," dan op "aanraken" en vervolgens scroll je helemaal naar beneden naar "tik op achterkant." Daar kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer op het Apple-logo tikt. Denk aan dingen zoals je telefoon op stil zetten, een screenshot maken, de zaklamp aan- of uitzetten, of zelfs een snelkoppeling openen. Handig!

De functie is er al sinds de release van iOS 14 in september 2020. Dus ja, we hebben allemaal al die tijd met een verborgen knop op onze iPhones rondgelopen zonder het te weten.

Palmsy: de 'anti-social' socialemedia-app

Joyce Vander Auwera-02 april 2024 om 11:00- Foto:

Pexels: Cotton Bro Studio

Palmsy is anders dan elke andere socialemedia-app. Hier deel je foto's en teksten, maar er is een twist: niemand anders kan ze zien behalve jijzelf. In plaats van echte interactie met anderen, biedt Palmsy een unieke ervaring. Je plaatst content, ontvangt likes van jouw 'contacten', maar eigenlijk blijft alles privé op jouw apparaat. Het is puur voor de lol en je privacy blijft volledig beschermd, aldus de ontwikkelaar.

Palmsy lijkt te mikken op degenen die willen ontsnappen aan de druk van social media, maar toch dat kleine shot dopamine willen voelen door likes te ontvangen. Sommigen noemen het zelfs 'social media-methadon', een knipoog naar de behoefte aan die likes.

Je importeert je contactenlijst en Palmsy zal namens hen 'likes' fabriceren en zelfs pushmeldingen sturen alsof deze mensen hebben gereageerd op je berichten. Maar het is allemaal nep en voor de show, volgens het welkomstscherm en ontwikkelaar Pat Nakajima.

Je kan Palmsy gratis downloaden op iPhone en iPad, maar voor Android-gebruikers is het wachten op nieuws over een mogelijke release. Met Palmsy ervaar je de wereld van social media op een heel andere manier: alleen jij en jouw content, zonder de rest van de wereld die meekijkt.

Ontdek meer