LEGO kondigt gigantische Rivendell-set aan

Dieter Blarinckx-09 februari 2023 om 10:50

Fans van 'The Lord of the Rings' zetten best 8 maart in hun agenda, want dan dropt LEGO een gloednieuwe en prachtige set: het feeërieke Rivendell.

"Breng een eerbetoon aan de beroemde filmserie met de buitengewone nieuwe set LEGO® Icons The Lord of the Rings: Rivendell™. Deze epische set bevat 15 minifiguren van personages en authentieke details die je ontdekt terwijl je bouwt. Hiermee bouw je favoriete scènes na en zie je hoe nieuwe verhalen zich ontwikkelen", klinkt het bij LEGO.

De set is 39 cm hoog, 75 cm breed en 50 cm diep. Hij bestaat uit 3 secties: de toren, de ring van de raad en het koepeltje met de brug en de rivier.

De set zal verkrijgbaar zijn vanaf 8 maart en zal 499,99 EUR kosten. Hier kan je meer info vinden.

Bekijk hieronder alvast enkele beelden van deze indrukwekkende set:

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer