Miss België Chayenne Van Aarle reageert na autocrash

Joyce Vander Auwera-08 februari 2023 om 21:35

Miss België Chayenne Van Aarle (23) reageert voor het eerst sinds haar ernstig auto-ongeluk van dinsdag. Toen reed ze op de E17 richting Antwerpen met hoge snelheid in op een vertragende vrachtwagen vlak voor de afrit Kruibeke. Chayenne raakte gekneld en kon pas na meer dan een half uur bevrijd worden uit het wrak.

Ze verkeerde in levensgevaar, maar ligt nu bij bewustzijn op intensieve zorgen. “Ik heb veel hoofdpijn, maar al bij al gaat het goed met mij", staat te lezen in Het Nieuwsblad. De lichamelijke schade valt gezien de ernst van het ongeluk nog mee: een hersenschudding, een paar sneeën in het gezicht, enkele gekneusde wervels, gekneusde longen en een blauw oog.

Ze heeft veel geluk gehad, dat bevestigen ook de foto's van het ongeval. Dat beseft Chayenne: “Het is een mirakel dat ik er zo licht vanaf gekomen ben.”

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. “Ik ben heel spiritueel, dus ik ben van mening dat alles met een reden gebeurt. Mijn ongeval is een les voor mij en anderen: hou controle over je balans. Want als je gestrest of vermoeid in de auto zit, is dat even gevaarlijk als op je gsm zitten of rijden onder invloed.”

Tickets Disneyland Paris Pride nu te koop!

Dieter Blarinckx-29 maart 2023 om 13:14

Leuk nieuws voor de pretpark- en Pride-fans hier, want je kan nu tickets kopen voor het succesvolle en magische Pride-event in Disneyland Paris!

"Vrienden, familie, iedereen uit de LHBTQIA+-gemeenschap en alle bondgenoten genieten op deze avond van de schitterende sfeer van het Walt Disney Studios Park van 20.00 tot 2.00 uur ’s nachts, met attracties die de hele avond open zijn, live optredens en meer", klinkt het op de officiële website van het event.

Ook is er een hoofdpodium waar ieder jaar enkele grote namen performen. Wie er dit jaar allemaal de revue zal passeren, zal later nog bekendgemaakt worden.

De tickets kan je ofwel los kopen, ofwel in combinatie met je parktickets en verblijf aankopen.

Meer info over alle tickets kan je hier vinden.

Amsterdam wil dronken Britten weghouden

Dieter Blarinckx-29 maart 2023 om 12:44

Wie vaak op vakantie gaat, kan zich vast en zeker de zatte Britten nog wel voorstellen. En ook in Amsterdam kampen ze tegenwoordig meer en meer met dronken en luide Britten, maar daar gaat de Nederlandse hoofdstad iets aan doen.

Amsterdam is de zatte en luide Britten meer dan beu en start een heuse campagne om de Britse toeristen weg te houden uit de hoofdstad. Met de campagne “Stay Away” willen ze immers het toerisme in de drukke stad aangenaam houden voor iedereen. Dus moet er hoognodig iets gedaan worden aan de dronken Britten.

Het stadsbestuur heeft nu filmpjes online gezet die verschijnen wanneer bepaalde zoektermen online worden ingegeven, zoals stag party (vrijgezellenfeest) in Amsterdam, cheap hotel Amsterdam en pub crawl (kroegentocht). Met die filmpjes hoopt Amsterdam duidelijk te maken welke consequenties er verbonden zijn aan dergelijke overlast. Denk bijvoorbeeld maar aan boetes, een strafblad, ziekenhuisopnames en gezondheidsschade. De “Stay Away”-campagne zal vooral gericht worden op 18- tot 35-jarige Britse mannen.

"Bezoekers blijven welkom, maar niet als ze zich misdragen en overlast veroorzaken. Dan zeggen wij als stad: liever niet, blijf weg. Amsterdam is een wereldstad en daar hoort drukte en levendigheid bij, maar om onze stad leefbaar te houden, kiezen we nu voor begrenzing in plaats van onverantwoorde groei”, klinkt het in het officiële statement van de stad.

Ontdek meer