Miss België Chayenne Van Aarle reageert na autocrash

Joyce Vander Auwera-08 februari 2023 om 21:35

Miss België Chayenne Van Aarle (23) reageert voor het eerst sinds haar ernstig auto-ongeluk van dinsdag. Toen reed ze op de E17 richting Antwerpen met hoge snelheid in op een vertragende vrachtwagen vlak voor de afrit Kruibeke. Chayenne raakte gekneld en kon pas na meer dan een half uur bevrijd worden uit het wrak.

Ze verkeerde in levensgevaar, maar ligt nu bij bewustzijn op intensieve zorgen. “Ik heb veel hoofdpijn, maar al bij al gaat het goed met mij", staat te lezen in Het Nieuwsblad. De lichamelijke schade valt gezien de ernst van het ongeluk nog mee: een hersenschudding, een paar sneeën in het gezicht, enkele gekneusde wervels, gekneusde longen en een blauw oog.

Ze heeft veel geluk gehad, dat bevestigen ook de foto's van het ongeval. Dat beseft Chayenne: “Het is een mirakel dat ik er zo licht vanaf gekomen ben.”

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. “Ik ben heel spiritueel, dus ik ben van mening dat alles met een reden gebeurt. Mijn ongeval is een les voor mij en anderen: hou controle over je balans. Want als je gestrest of vermoeid in de auto zit, is dat even gevaarlijk als op je gsm zitten of rijden onder invloed.”

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer