Miss België (23) zwaargewond na auto-ongeval

Karen Luiken-07 februari 2023 om 16:30

De 23-jarige Chayenne Van Aarle, Miss België, is vandaag betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk op de E17 in Kruibeke. Ze was in levensgevaar maar is nu bij bewustzijn, meldt HLN.

Chayenne reed rond half twee over de E17 richting haar vriend toen ze ter hoogte van Kruibeke aan moest schuiven in een file en achteraan inreed op een vrachtwagen. Haar auto kwam daarbij grotendeels onder de oplegger te zitten. Achteraf waren geen remsporen te zien.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben er een half uur over gedaan om Chayenne uit de auto te bevrijden. Ze is met ernstige verwondingen, waaronder een zware hoofdwond, naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel zijn de artsen glas aan het verwijderen uit haar halsstreek. Ze heeft veel snij- en glaswonden en het is nog wachten op de foto's, maar de miss zou letsels opgelopen hebben aan de ruggenwervels.

“Chayenne heeft zware verwondingen in het aangezicht en over de rest van haar lichaam. Daarnaast heeft ze gekneusde longen en interne bloedingen. Maar volgens dokters is ze redelijk stabiel”, zei haar vriend kort na haar arriveren in het ziekenhuis.

Perkamentus (82) overleden

Joyce Vander Auwera-28 september 2023 om 12:10

De entertainmentwereld rouwt om het verlies van de getalenteerde acteur Michael Gambon, die op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Zijn familie bracht dit trieste nieuws naar buiten via een verklaring aan de Britse pers. Gambon was een bekend gezicht in films zoals 'Fantastic Mr. Fox' en de onvergetelijke 'Harry Potter'-reeks.

Bij het grote publiek zal hij voor altijd herinnerd worden als de charismatische Albus Dumbledore, ofwel Albus Perkamentus, in maar liefst zes 'Harry Potter'-avonturen. Hij nam deze iconische rol over na het onverwachte overlijden van Richard Harris na de eerste twee films.

Volgens zijn familie is Gambon in het ziekenhuis omringd door zijn geliefden ingeslapen. Zijn uitmuntende carrière, die meer dan zes decennia omspande, bevatte meer dan 150 onvergetelijke optredens in films en series.

De legendarische acteur begon zijn reis in de wereld van het theater naast niemand minder dan Laurence Olivier. Hij was een van de oprichters van het Royal National Theatre. In de loop van zijn leven heeft hij talloze prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder drie Olivier Awards, twee Screen Actors Guild Awards en vier BAFTA's. In 1998 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II, als eerbetoon aan zijn opmerkelijke en invloedrijke bijdrage aan de Britse cultuur.

Tiener heeft gat in longen door vapen

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:20

De 19-jarige Mason Middleton heeft aan den lijve ondervonden hoe ernstig de gevolgen van een verslaving aan e-sigaretten kunnen zijn. De tiener heeft letterlijk een gat in zijn longen gerookt.

Mason begon op 15-jarige leeftijd met vapen. Dat heeft hij jarenlang volgehouden, tot hij eerder dit jaar plotseling getroffen werd door een scherpe pijn in zijn borst die zo ernstig was dat hij nauwelijks kon staan. In augustus diagnosticeerden artsen dat hij een gat in zijn linkerlong had zitten.

De tiener was naar eigen zeggen verslaafd, heel erg verslaafd. Hij gebruikte zijn vapes elke dag. “Hoe vaak ik het deed, hing af van wat ik deed. Als ik aan het werk was, deed ik het minder, maar als ik in bed lag, zoog ik er elke drie tot vijf minuten aan.”

Dat resulteerde in een klaplong. Mason werd opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen er met een foto achter kwamen dat er een gat in zijn long zat dat zeer waarschijnlijk een gevolg was van de vape-verslaving.

“Ik stop met vapen”, zegt Mason volgens Daily Mail. “Ik heb nooit geluisterd als mensen zeiden dat vapen slecht voor je is, maar dat is het wel. Doe niet wat ik ook heb gedaan, het is extreem pijnlijk.”

Ontdek meer