Zien: duurste vintage Nike sneakers ooit!

Dieter Blarinckx-18 juli 2021 om 09:53

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en coole verhalen tegen. Zo ook het unieke verhaal van deze vintage Nike sneakers die veilinghuis Sotheby’s binnenkort zal verkopen. En pas op: ze zien er misschien nogal afgeleefd uit, toch gokken ze dat dit paar verkocht gaat worden voor meer dan 1 miljoen euro.

Het gaat immers niet om een ‘gewoon’ paar sneakers, maar wel om een paar wit-rode schoenen die met de hand gemaakt zijn door Bill Bowerman, de mede-oprichter van het sportmerk Nike. De sneakers dateren uit de jaren ’60 en zijn speciaal ontworpen voor de Canadese sprinter Harry Jerome. Hij nam deel aan de Olympische Spelen in ’64, waarbij hij de bronzen medaille wist te veroveren. Hij liep toen op deze sneakers.

De veiling zal starten vanaf 23 juli, samen met de start van de Olympische Spelen in Tokio. Volgens experts zou dit maar eens het duurste paar sneakers ooit kunnen worden!

Beelden: Sotheby's

Levi's onthult gloednieuwe sneaker

Karen Luiken-20 januari 2022 om 17:28

Hoewel Levi’s vooral bekendstaat om zijn stijlvolle jeans, kun je bij het merk ook terecht voor allerlei andere kledingstukken. Shirts, truien, jasjes en zelfs sneakers: je vindt het allemaal terug in het uitgebreide aanbod. En alsof je nog niet genoeg keuzestress had als je naar de collecties van Levi’s kijkt, komen er nu nog wat pareltjes bij.

Levi’s introduceert LS1, sneakers die gemaakt worden van gekatoeniseerde hennep. De schoenen komen er in verschillende modellen die allemaal geïnspireerd zijn op skatewear. Ze gaan gepaard met een dikke zool, contrasterende sierstiksels, metalen ogen in de stijl van klinknagels en een rode lus aan de hiel.

Je kunt zowel kiezen voor een lage als een hoge variant. De lage wordt gelanceerd in de kleuren indigoblauw, zwart, okergeel en ecru. De hoge is beschikbaar in de kleuren ecru en zwart.

Hebben? Nog héél even geduld. De schoenen worden op 21 februari gereleaset op de webshop van Levi’s. Twee weken later vind je ze ook in fysieke winkels.

1
2

Het tweede seizoen van ‘BOOTCAMP’ vanaf volgende week dinsdag, 11 januari, op YouTube!

Lola Obasuyi Van Acker-06 januari 2022 om 10:29

De serie verscheen enkele maanden geleden al op Streamz maar is dus heel binnenkort ook te zien op onze kanalen. Het tweede seizoen van 'BOOTCAMP' belooft opnieuw heel wat spanning, emotie en plezier! Twaalf nieuwe duo’s strijden dit jaar om de overwinning in enkele spectaculaire opdrachten! Jaël Ost host opnieuw de show en krijgt dit jaar de hulp van onze sport-insider, Fabian Feyaerts.

In de eerste aflevering worden de duo’s meteen fysiek en psychologisch op de proef gesteld. Bij aankomst komen ze te weten dat er slechts 6 duo’s doorgaan naar de volgende dag. Een schifting aan de hand van een loodzware triathlon, een voorproefje van wat volgen zal... Kijken is de boodschap, vanaf dinsdag 11 januari wekelijks op het YouTube-kanaal van TAGMAG.

1
2
3
4

Ontdek meer