Zien: duurste vintage Nike sneakers ooit!

Dieter Blarinckx-18 juli 2021 om 09:53

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en coole verhalen tegen. Zo ook het unieke verhaal van deze vintage Nike sneakers die veilinghuis Sotheby’s binnenkort zal verkopen. En pas op: ze zien er misschien nogal afgeleefd uit, toch gokken ze dat dit paar verkocht gaat worden voor meer dan 1 miljoen euro.

Het gaat immers niet om een ‘gewoon’ paar sneakers, maar wel om een paar wit-rode schoenen die met de hand gemaakt zijn door Bill Bowerman, de mede-oprichter van het sportmerk Nike. De sneakers dateren uit de jaren ’60 en zijn speciaal ontworpen voor de Canadese sprinter Harry Jerome. Hij nam deel aan de Olympische Spelen in ’64, waarbij hij de bronzen medaille wist te veroveren. Hij liep toen op deze sneakers.

De veiling zal starten vanaf 23 juli, samen met de start van de Olympische Spelen in Tokio. Volgens experts zou dit maar eens het duurste paar sneakers ooit kunnen worden!

Beelden: Sotheby's

Dodentocht ingekort door extreme hitte

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 13:00- Foto:

Dodentocht.be

Deze vrijdagavond start de jaarlijkse Dodentocht, een wandeltocht (je kan ook kiezen om te joggen) van 100 kilometer. Maar gezien de warme temperaturen heeft de organisatie beslist om de tocht in te korten naar 65 kilometer.

Zo’n 13.000 fervente wandelaars en joggers wagen zich terug aan de Dodentocht dit jaar, maar het zal puffen zijn met deze zotte temperaturen. Daarom wordt de tocht voor het eerst in de geschiedenis ingekort tot 65 kilometer. Na de middag is het te heet om nog verantwoord door de hitte te wandelen, klinkt het bij de overheidsdienst Volksgezondheid.

Naast de inkorting van de tocht, zullen er ook bijkomende maatregelen getroffen worden. Denk bijvoorbeeld aan gratis zonnecrème, extra waterbedeling en extra schaduwzones.

Veel succes aan alle wandelaars en joggers!

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Ontdek meer