Een schoolproject door ChatGPT laten maken? Dat kan binnenkort zomaar eens afgelopen zijn. OpenAI, het bedrijf dat de AI-chatbot ChatGPT in het leven riep, heeft nu een tool ontwikkeld waarmee docenten kunnen zien of een tekst door studenten of AI geschreven is.

ChatGPT komt met tool die docenten bedrog laat herkennen
Met ChatGPT kun je binnen no time een stuk tekst of schoolessay schrijven zonder daar al te veel moeite voor te doen. Voor studenten lekker makkelijk, voor docenten iets minder plezant. Zij zullen dan ook blij zijn met de nieuwe tool. Daarmee kan gecheckt worden of een project ‘waarschijnlijk’ tot ‘zeer onwaarschijnlijk’ door ChatGPT is gemaakt.
Hoewel de tool een helpende hand kan bieden bij docenten, moet men het niet voor de volle honderd procent vertrouwen. Lama Ahmad, beleidsonderzoeksdirecteur bij OpenAI, geeft toe dat het systeem onvolmaakt is.
“We raden niet aan om waterdicht op deze tool te vertrouwen, omdat er fouten in zitten”, zegt De OpenAI-medewerker. “We benadrukken hoe belangrijk het is om mensen hun werk te laten doen.”

Studenten strijden tegen elkaar in gocartrace van UAntwerpen
Campus Middelheim van UAntwerpen vormt volgende week het decor van een gocartrace. Studentenverenigingen nemen het daarbij tegen elkaar op met een zelf versierd voertuig.
De gocartrace van UAntwerpen wordt al sinds 1984 georganiseerd. Ieder jaar weer krijgen studenten de opdracht om binnen twee uur tijd zoveel mogelijk toertjes af te werken. Elke vereniging heeft één gocart met daarin twee leden. De club die de meeste rondes aflegt binnen de tijd, wint de Go-Kart Race 2023 en gaat er met een aantal vaten bier vandoor.
De organisatie van het evenement ligt in handen van ASK-Stuwer. “We verwachten dit jaar niets minder dan de vorige edities: lachen, plezier maken en racen om de overwinning”, zegt Maxim Jeuniaux, praeses van de studentenvereniging.
Naast de grote gocartrace vindt er ook een cheerleaderscompetitie plaats. “Elke studentenvereniging heeft naast zijn gocart ook een cheerleadersteam, deze strijden ook voor de winst in hun wedstrijd, los van de race”, zegt de praeses van ASK-Stuwer.

Op 22 april organiseren Masterstudenten lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappe van de UGent een sportevenement. Voor één van hun eindopdrachten stampen ze 'Standing Sideways' uit de grond. Een initiatief waarmee ze het goede doel 'To Walk Again' willen steunen.
Met ‘Standing Sideways’ willen de studenten zoveel mogelijk mensen in contact brengen met diverse boardsports als surfskate, skateboarden of skimboarden. Dat doen ze door initiatielessen en demo’s van echte pro’s aan te bieden. Daarnaast voorzien ze tal van andere activiteiten. Je uitleven op een miniramp, trampoline-boarden of een wakeboard-demo meepikken? Het kan allemaal!
Er vallen ook prijzen te winnen. Enkele sportclubs en reisorganisaties zakken af naar het evenement en vertellen welke boardsporten zij in petto hebben voor jong en oud. Zo zal onder andere Surfblend aanwezig zijn met 900 euro aan reischeques en goodiebags!
De volledige opbrengst van het evenement wordt integraal gedoneerd aan ‘To Walk Again’. Een vzw die mensen met een fysieke beperking ondersteunt op vlak van sport en beweging. De vzw helpt deze mensen revalideren, om zo (opnieuw) te kunnen genieten van hun eigen kunnen.
Wil jij er graag bij zijn? Dan verwelkomen de studenten je graag op 22 april aan het skatepark en sportstrand van de Blaarmeersen in Gent!
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 01/04 Asa Butterfield
- 04/04 Daniel Lara
- 04/04 Pommelien Thijs
- 06/04 Jens Van Goethem
- 07/04 Jani Kazaltzis