EA stelt release 'Star Wars Jedi: Survivor' met enkele weken uit

Nico De Greef-31 januari 2023 om 21:34

Respawn Entertainment, de ontwikkelaar achter de aankomende video game Star Wars Jedi: Survivor, heeft aangekondigd dat de release van de game wordt uitgesteld met een paar weken. De game zal niet meer verschijnen op 17 maart zoals eerder werd aangekondigd, maar zal nu op 28 april lanceren.

In een bericht op sociale media geeft game-director Stig Asmussen meer uitleg bij het uitstel:

"In de voorbije drie jaar heeft ons team hun hart en ziel gestoken in het creëeren van Jedi:Survivor, en we kunnen met trots zeggen dat het volgende hoofdstuk in het verhaal van Cal Kestis speelbaar is van begin tot einde. We zijn nu volledig gefocust op de laatste fase: bugfixes om de prestaties, stabiliteit, afwerking en vooral de spelerservaring te verbeteren. Om de best mogelijke game af te kunnen leveren, hebben we daarom besloten om de game uit te stellen met zes weken naar 28 april."

Star Wars Jedi Survivor werd vorig jaar in mei aangekondigd en is het vervolg op het uiterst succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order waarin de speler in de huid kruipt van Cal Kestis, een van de laatste jedi en overlevende van Order 66 . In tegenstelling tot de originele game, welke werd uitgebracht op zowel de huidige als de vorige generatie consoles, zal de sequel Jedi: Survivor enkel lanceren voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

'Harry Potter: Quidditch Champions' heeft releasedatum te pakken

Nico De Greef-08 juni 2024 om 07:51

Na een jaar stilte rondom de Harry Potter-game 'Quidditch Champions', heeft uitgever Warner Bros. Games eindelijk meer informatie over het langverwachte spel naar buiten gebracht, inclusief een officiële releasedatum voor later dit jaar.

'Quidditch Champions' werd vorig jaar in april onthuld als een competitieve standalone game waarin de magische fictieve tovenaarssport Quidditch centraal staat. Een reveal die door menig Potter-fans enthousiast werd onthaald nadat bekend raakte dat de sport geen onderdeel zou uitmaken van het razend populaire spel 'Hogwarts Legacy'.

Na een jaar van playtesting is WB Games nu eindelijk klaar om meer informatie over Quidditch Champions te delen, inclusief de langverwachte releasedatum: het spel zal namelijk lanceren op 3 september voor zowel consoles (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch) als PC (Steam en Epic), laat de uitgever weten in een persbericht. PlayStation-gamers zullen op de dag van lancering bovendien ook toegang tot het spel kunnen verkrijgen via het PlayStation Plus-abonnement.

Wat je kan verwachten van het spel

'Harry Potter: Quidditch Champions' is een competitieve online multiplayer game waarin de speler een van de vele iconische filmpersonages of een eigen avatar kan creëren (én stylen) en vervolgens kan deelnemen aan diverse Quidditch-matches. Die matches zullen overigens niet enkel plaatsvinden op het alom bekende zwerkbalveld van Hogwarts, maar ook op andere betoverende locatie's. Zo kunnen er ook matches gespeeld worden op de zwerkbalvelden van bijvoorbeeld de Beaubatons Academie voor Toverkunst, The Burrow - ook wel bekend als het platteland waar de Weasley-familie woont - of zelfs in een WK stadium.

Om een match te spelen moet er uiteraard ook een team worden gevormd en dat zal op drie manieren kunnen: solo (in dit geval worden de andere teamgenoten vervangen door AI), via online coöp tussen vrienden en familie, of online PvP waarbij je wordt samengehokt met spelers van over de hele wereld.

Last but not least heeft uitgever WB Games ook nog leuk nieuws voor spelers die over een kopie van het eerder genoemde 'Hogwarts Legacy' beschikken: spelers die beide spellen linken aan hun WB Games-account kunnen een exclusief Bonus Legacy Pack verkrijgen waarin onder andere een speelbare skin van het populaire 'Hogwarts Legacy'-personage Sebastian Sallow zit.

Bekijk hieronder de nieuwste trailer van Harry Potter: Quidditch Champions

Ontdek meer