EA stelt release 'Star Wars Jedi: Survivor' met enkele weken uit

Nico De Greef-31 januari 2023 om 21:34

Respawn Entertainment, de ontwikkelaar achter de aankomende video game Star Wars Jedi: Survivor, heeft aangekondigd dat de release van de game wordt uitgesteld met een paar weken. De game zal niet meer verschijnen op 17 maart zoals eerder werd aangekondigd, maar zal nu op 28 april lanceren.

In een bericht op sociale media geeft game-director Stig Asmussen meer uitleg bij het uitstel:

"In de voorbije drie jaar heeft ons team hun hart en ziel gestoken in het creëeren van Jedi:Survivor, en we kunnen met trots zeggen dat het volgende hoofdstuk in het verhaal van Cal Kestis speelbaar is van begin tot einde. We zijn nu volledig gefocust op de laatste fase: bugfixes om de prestaties, stabiliteit, afwerking en vooral de spelerservaring te verbeteren. Om de best mogelijke game af te kunnen leveren, hebben we daarom besloten om de game uit te stellen met zes weken naar 28 april."

Star Wars Jedi Survivor werd vorig jaar in mei aangekondigd en is het vervolg op het uiterst succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order waarin de speler in de huid kruipt van Cal Kestis, een van de laatste jedi en overlevende van Order 66 . In tegenstelling tot de originele game, welke werd uitgebracht op zowel de huidige als de vorige generatie consoles, zal de sequel Jedi: Survivor enkel lanceren voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Record: deze Rollercoaster Tycoon-achtbaan duurt een eeuwigheid

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:56

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook het verhaal van deze Nederlander. Hij bouwde immers de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit! De hele rit gaat door tot in de eeuwigheid.

De Nederlander Marcel Vos legt in een video op zijn YouTube-kanaal uit hoe zijn fameuze rollercoaster nu net in elkaar zit. Zijn gloednieuwe achtbaan zou zelfs zo’n 3 tredeciljoen jaar duren. Om je een idee te geven: dat is een 1 met 78 nullen achter! :D

Maar hoe kwam hij hier nu net bij? Marcel maakte gebruik van meerdere obscure achterpoortjes en was gewoon slim in zijn denken. Zo koppelde hij 250 verschillende achtbanen aan elkaar, waarbij een karretje pas mag vertrekken als het karretje in de achtbaan ernaast arriveert in het station.

Check zijn bizarre record in deze video:

Studenten gaan 26 uur nonstop gamen

Karen Luiken-13 maart 2023 om 13:08

Dag en nacht gamen. Veel studenten doen het veel liever dan met de neus in de studieboeken zitten. Als dit ook voor jou gelt, dan is Campus De Ham in Mechelen aanstaande vrijdag your place to be. Daar organiseert de opleiding Media en Entertainment Business van Thomas More het allereerste LAN- en gamingevent.

Tijdens het evenement, dat bedoeld is voor studenten en medewerkers van Thomas More, wordt er 26 uur nonstop gegamed. De deelnemers sluiten hun computer aan op een bekabeld netwerk om zo met meerdere personen te kunnen gamen, voor de fun of in toernooivorm.

De deelnemers betalen vijf euro voor een tafel en een zitplaats, waarvan er één euro naar Gamers Care gaat, een initiatief van de Vlaamse streamers- en gamingcommunity, waarbij geld wordt ingezameld ten voordele van Kom op tegen Kanker. Gewoon de sfeer komen opsnuiven kan ook. De inkom is gratis. Er zijn drank- en snackstandjes en randanimatie voorzien.

Aan het evenement werken de Belgian Student League, de studentvereniging SIN en de dienst Studentvoorzieningen mee, net als de nieuwe opleiding E-sportmanager, een keuzetraject van Sport- en Cultuurmanagement. "E-sport is een nog jong economisch vakgebied", zegt docent Bart Van Eemeren. "In onze opleiding word je een allround sportmanager met een specialisatie in de e-sportsector. Die sector zit eigenlijk tussen de sport- en de entertainmentindustrie in, maar ze groeit exponentieel. De vraag naar goed opgeleide specialisten is dan ook groot. Onze studenten zijn eigenlijk pioniers op hun terrein. Ze leren teams en topsporters managen, maar ook sponsordeals sluiten en tornooien en evenementen als deze organiseren."

Het zogenoemde Gamefest begint vrijdag om 14.00 uur en duurt tot zaterdag 18.00 uur.

Ontdek meer