Releasedatum 'Star Wars Jedi: Survivor' gelekt op Steam

Nico De Greef-05 december 2022 om 17:21

De releasedatum van de langverwachte game Star Wars Jedi: Survivor is gelekt op gaming-platform Steam enkele dagen voordat een officiële aankondiging zou plaatsvinden.

Electronic Arts en Respawn Entertainment waren van plan om aanstaande donderdag de releasedatum van Star Wars Jedi: Survivor (het vervolg op het succesvolle Jedi: Fallen Order uit 2019) aan te kondigen tijdens de Game Awards, maar dat plan lijkt nu in het water gevallen.

Eerder vandaag werd namelijk de Steam-pagina van het spel per ongeluk te vroeg geüpdate waardoor een heleboel nieuwe info over de sequel naar buiten is gekomen. Niet alleen de releasedatum van de game is nu bekend, maar ook info over de diverse pre-order bonussen.

Dankzij het lek (dat inmiddels weer is gedicht) weten we nu dat Star Wars Jedi: Survivor zal lanceren op 15 maart 2023 voor pc en de huidige generatie consoles en dat de game beschikbaar komt in twee edities: een Standaard-editie en Deluxe-editie. Daar zijn uiteraard ook enkele leuke pre-order bonussen bij inbegrepen: denk maar aan nieuwe outfits voor Cal en BD-1, maar ook wapenskins voor Cal's lightsaber én gloednieuwe vuurwapen.

Gamers die de Standaard-editie vooruitbestellen krijgen een bonuspakket met cosmetics die allen zijn geïnspireerd op de populaire jedi-meester Obi-Wan Kenobi, terwijl eigenaars van de Deluxe-editie dezelfde content krijgen, aangevuld met pakketten geïnspireerd op Han Solo en Luke Skywalker.

_________________

UPDATE 8/12/22: EA heeft de releasedatum van Star Wars Jedi: Survivor nu ook officieel aangekondigd en de game zal niet uitkomen op 15 maar 17 maart 2023.

Electronic Arts, Respawn Entertainment, Lucasfilm Games

1
2
3

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

De PlayStation Plus Collection houdt binnenkort op te bestaan

Nico De Greef-01 februari 2023 om 19:28

Sony Interactive Entertainment stopt na 9 mei met het aanbieden van zijn PlayStation Plus Collection. De Collectie werd in 2020 samen gelanceerd met de PlayStation 5 en omvat een verzameling van PS4-games die PS5-gebruikers kunnen spelen.

In een nieuwe blogpost maakt Sony bekend dat het zijn PlayStation Plus Collection stopzet na 9 mei. PlayStation Plus-abonnees kunnen de games tot dan nog wel steeds toevoegen aan hun bibliotheek en voor altijd blijven spelen mits ze beschikken over een PlayStation Plus-abonnement. Na 9 mei zal het niet meer mogelijk zijn om de games via dezelfde weg te downloaden.

De PS Plus Collection werd in 2020 tegelijk gelanceerd met de PlayStation 5 en bevat 19 PS4-games (tot mei vorig jaar waren dit er nog 20) waaronder PlayStation-exclusives als Bloodborne, Days Gone, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Batman: Arkham Knight, Mortal Kombat X en Fallout 4.

Ontdek meer