Releasedatum 'Star Wars Jedi: Survivor' gelekt op Steam

Nico De Greef-05 december 2022 om 17:21

De releasedatum van de langverwachte game Star Wars Jedi: Survivor is gelekt op gaming-platform Steam enkele dagen voordat een officiële aankondiging zou plaatsvinden.

Electronic Arts en Respawn Entertainment waren van plan om aanstaande donderdag de releasedatum van Star Wars Jedi: Survivor (het vervolg op het succesvolle Jedi: Fallen Order uit 2019) aan te kondigen tijdens de Game Awards, maar dat plan lijkt nu in het water gevallen.

Eerder vandaag werd namelijk de Steam-pagina van het spel per ongeluk te vroeg geüpdate waardoor een heleboel nieuwe info over de sequel naar buiten is gekomen. Niet alleen de releasedatum van de game is nu bekend, maar ook info over de diverse pre-order bonussen.

Dankzij het lek (dat inmiddels weer is gedicht) weten we nu dat Star Wars Jedi: Survivor zal lanceren op 15 maart 2023 voor pc en de huidige generatie consoles en dat de game beschikbaar komt in twee edities: een Standaard-editie en Deluxe-editie. Daar zijn uiteraard ook enkele leuke pre-order bonussen bij inbegrepen: denk maar aan nieuwe outfits voor Cal en BD-1, maar ook wapenskins voor Cal's lightsaber én gloednieuwe vuurwapen.

Gamers die de Standaard-editie vooruitbestellen krijgen een bonuspakket met cosmetics die allen zijn geïnspireerd op de populaire jedi-meester Obi-Wan Kenobi, terwijl eigenaars van de Deluxe-editie dezelfde content krijgen, aangevuld met pakketten geïnspireerd op Han Solo en Luke Skywalker.

_________________

UPDATE 8/12/22: EA heeft de releasedatum van Star Wars Jedi: Survivor nu ook officieel aangekondigd en de game zal niet uitkomen op 15 maar 17 maart 2023.

Electronic Arts, Respawn Entertainment, Lucasfilm Games

1
2
3

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer