Dikketruiendag krijgt nieuwe naam

Dieter Blarinckx-30 januari 2023 om 17:27

De iconische actie Dikketruiendag krijgt een heuse make-over. Dat nieuws werd zopas bekendgemaakt door de Vlaamse overheid.

De naam Dikketruiendag zal immers verdwijnen en het wordt #iktrekhetmijaan. De actie blijft wel min of meer hetzelfde: scholen mogen de verwarming wat lager zetten, maar het échte doel is eigenlijk de studenten er meer en meer op attent maken dat de klimaatverandering serieuzere proporties aanneemt en dat we actie moeten ondernemen. De Vlaams overheid hoopt met #iktrekhetmijaan scholen aan te zetten om leuke acties op te zetten die in het teken staan van het klimaat.

Dit jaar zal je van 9 tot en met 19 februari je georganiseerde acties kunnen doorgeven via omgevingvlaanderen.be.

Succes!

Efteling gaat voor duurzaam: stoomtreinen worden elektrisch

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:52

De Efteling zet met een nieuwe ontwikkeling een goede stap in de richting van een duurzamere wereld. Het pretpark maakt zijn stoomtreinen elektrisch.

Sinds de komst van de eerste stoomlocomotief in de Efteling, zo'n 55 jaar geleden, rijden de treinen in het pretpark op steenkool. Maar omdat het pretpark in 2030 klimaatneutraal en in 2032 zelfs klimaatpositief wil zijn, worden de treinen duurzamer en dus elektrisch gemaakt. Stapsgewijs worden de huidige stoomlocomotieven geëlektrificeerd.

De eerste elektrische trein wordt dit najaar, tijdens de Winter Efteling, geïntroduceerd. Het uiterlijk blijft behouden, enkel de aandrijving wordt aangepast. “Uiteraard doen we dit met oog voor het unieke karakter van de stoomtreinen. We zorgen ervoor dat alle onderdelen blijven behouden ten behoeve van de historische waarde”, vertelt Patrick Keef, managing director van Alak Keef Ltd, het bedrijf dat de opdracht gaat uitvoeren.

Efteling introduceert drie nieuwe abonnementen

Karen Luiken-18 april 2024 om 07:43

Het is opletten geblazen voor diehard fans van de Efteling. Het pretpark gaat nieuwe abonnementen aanbieden. Vaak terugkerende bezoekers kunnen vanaf juni kiezen uit drie verschillende varianten.

Bij de drie abonnementen is de boodschap simpel: wie meer betaalt, krijgt meer voordelen. Men kan kiezen tussen een Classic abonnement, Plus of Premium. De goedkoopste optie is het Classic-lidmaatschap, waarmee leden 290 dagen per jaar toegang hebben tot de Efteling, ook tijdens een aantal vakanties. De variant kost 20 euro per maand of 225 euro per jaar.

Na Classic komt Plus, waar een prijskaartje van 25 euro per maand of 275 euro per jaar aan hangt. Hiermee kan men 340 dagen per jaar naar de Efteling en er geldt een korting van 5 procent op eten, drinken en souvenirs.

Het duurste abonnement is Premium en kost 35 euro per maand of 390 euro per jaar. Het biedt alle dagen tot de Efteling, 10 procent korting op eten, drinken en souvenirs én toegang tot een speciaal evenement. Verder krijg je bij deze variant vier tickets met vriendenkorting; bij Classic en Plus gaat het om twee van deze tickets.

Ontdek meer