Babybel lanceert vegan-variant

Dieter Blarinckx-23 januari 2023 om 18:46

Goed nieuws voor de vegans hier, want Babybel heeft aangekondigd dat de populaire vegan-variant van het iconische kaasje nu ook te koop is in ons land!

Het was al een ding in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar nu komt ook deze heerlijke groene Babybel-variant naar ons land. De Babybel Plant-Based is gehuld in een groen jasje en wordt gemaakt op basis van kokosmelk en stijfsel.

“Eens geopend, merk je dat de vegan versie van Babybel een beetje dunner is en de kleur wat lichter. Op het vlak van textuur trek je de kaas net zoals het origineel uiteen met je vingers. De smaak is misschien wat zachter en romiger, maar de eerste hap verwar je makkelijk met échte kaas”, klinkt het bij de eerste reacties.

Babybel Plant-Based is nu verkrijgbaar in onze Belgische supermarkten.

Ontdek de plant-based keuken op het Vegan Street Festival in Brussel

Chelsy Vanlerberghe-22 juli 2024 om 16:30

Al plannen op 14 september? Nu wel! De 7de editie van het Vegan Street Festival vindt plaats in Brussel. Dit festival is inmiddels een hoogtepunt voor veganisten én iedereen die nieuwsgierig is naar de plant-based keuken.

Dit festival is meer dan alleen een paar kraampjes met eten. Het is een echte celebration van een duurzame en bewuste levensstijl. Van heerlijke vegan snacks en gerechten tot cruelty-free cosmetica en duurzame fashion en lifestyleproducten: they've got it all! Het festival is voor iedereen, of je nu vegan bent of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, hier moet je zijn.

Het festival is helemaal gratis, dankzij de steun van Stad Brussel en andere fondsen! Natuurlijk zijn donaties altijd welkom als je wilt bijdragen. Dit is dé kans om lekker te eten en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met plantaardig.

Het Vegan Street Festival maakt deel uit van een grotere missie van Vegan Brussels. De non-profitorganisatie wil van Brussel een stad maken waar je in elk restaurant, café en bar lekker vegan kunt eten. Leonoor Leus, die het evenement organiseert, zegt dat het festival voor iedereen is, ongeacht wat je normaal gesproken eet. "We willen op een leuke, aangename manier tonen dat iedereen betere keuzes kan maken en dat je daarmee jezelf, de wereld en de dieren een enorm plezier mee kan doen", klinkt het.

Voor alle details en meer info, ga naar www.veganbrussels.com. Wil je nog meer ontdekken? Check deze kaart met alle vegan friendly hotspots in Brussel!

Average Rob en De Vegetarische Slager lanceren vegan vol-au-vent

Karen Luiken-18 juli 2024 om 14:40

Average Rob heeft de handen ineen geslagen met De Vegetarische Slager voor een bijzonder project. In het teken van de nationale feestdag op 21 juli geven de YouTuber en maker van vleesvervangers een vegan twist aan het favoriete gerecht van Average Rob: de klassieke vol-au-vent.

De YouTuber heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een groot fan is van het iconische gerecht vol-au-vent en drukt het zelfs op petten en truien. Verrassend is het dus niet dat hij juist dit gerecht uitkiest voor een samenwerking met De Vegetarische Slager. Samen komen ze met een vegan versie van de traktatie waarbij de kip wordt vervangen voor vegan Poulettekes.

“Met merken zoals De Vegetarische Slager komt het vegetarisch alternatief steeds dichter bij het origineel”, zegt Average Rob. “Soms vind ik het zelfs beter. Vegan Poulettekes vliegen hier thuis vaak de pan in.”

Van plan het gerecht te maken? Dit heb je ervoor nodig:

  • 2 bakjes (320 g) vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 1 el plantaardige olie (of margarine)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 200 g witte champignons in 4 gesneden
  • 500 ml water
  • 500 ml plantaardige room
  • 200 ml Knorr vloeibare groentebouillon
  • 80 g Maizena Instant Roux wit
  • 20 ml citroensap
  • 5 g vegan kipkruiden
  • 1 rol vegan bladerdeeg (*het meeste bereide bladerdeeg in de winkel is vegan, behalve als expliciet wordt vermeld dat het werd gemaakt met ‘roomboter’)

En zo maak je het. Voorbereiding gebakjes:

  1. Snij het bladerdeeg zodat het volledig in de muffinvormen past. Knip ook kleine vellen bakpapier uit op maat van elke vorm.
  2. Vul de muffinvormen met deeg en bakknikkers of rijst. Bak 10 min. in de oven op 200°C.
  3. Haal na 10 min. de vellen bakpapier en bakparels/rijst weg en laat de gebakjes vervolgens nog eens 10 min. bakken. Tijdens het wachten kan je beginnen aan de vegan vol-au-Poulettekes.

Bereiding vegan vol-au-Poulettekes & afwerking:

  1. Bak de vegan Poulettekes goudbruin in olie/margarine en zet aan de kant.
  2. Verhit de vetstof en bak de fijngesneden knoflook en champignons goudbruin.
  3. Voeg er water, room en de Knorr™ vloeibare groentebouillon aan toe. Breng aan de kook.
  4. Voeg al roerend de Maizena Instant Roux toe en laat het geheel 5 min. zacht koken.
  5. Voeg de vegan Poulettekes toe en warm goed op.
  6. Breng op smaak met het citroensap en de vegan kruiden.
  7. Vul de gebakjes met vegan vol-au-Poulettekes.
  8. Steek rondjes uit het bladerdeeg, zodat deze als deksels op de gebakjes passen. Bestrijk de randen van elk taartvorm met wat suikerwater of sojamelk en plaats de deksels erop. Gebruik een vork om de randen van de taarten aan elkaar te plakken. Bestrijk ze met suikerwater of sojamelk en gebruik een mes of schaar om in elke taart een opening te maken.
  9. Bak de taarten gedurende 20-30 min.
  10. Ready, eat, go!

Ontdek meer