Dit is waarom mannen zo vaak aan hun ballen zitten

Karen Luiken-23 januari 2023 om 06:58

Mannen krabben vaak aan hun ballen. Dat is een feit. Of ze thuis op de bank zitten, op school of op werk zijn: ze doen het o-ve-ral. De vraag is alleen: waarom? Experts geven uitleg.

Uit onderzoek van KP Nuts en Movember is volgens LadBible gebleken dat mannen gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen krabben. Sommigen doen het wat vaker, anderen wat minder. Maar allemaal waarschijnlijk vanwege dezelfde reden: om hun mannelijkheid te tonen.

Mannen hebben volgens psychotherapeut Jo Ryder het gevoel ‘erbij te horen’ als ze aan hun geslachtsdeel zitten. “De penis is een sterk symbool van mannelijkheid en alle mannen willen mannelijk zijn”, zegt hij in een gesprek met Vice. “Je hand op je penis leggen ziet er arrogant uit, het toont zelfvertrouwen in iemands mannelijkheid.”

Een andere expert, Dr. Andras Kolto, voegt daar nog aan toe dat het aanraken van het geslachtsdeel ook kan helpen bij angsten. “Het heeft veel gunstige effecten op onze gezondheid en ons welzijn”, zegt hij. “Het vermindert bijvoorbeeld angst.”

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,87 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staat op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,4 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Single? Nee, 'boy sober'

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 12:52

Vergeet Tournée Minerale en Dry January: hello 'boy sober'. Singles willen afkicken van daten. Ze nemen een jaar lang een break van jongens.

Hook-ups, fuckbuddies, situationships, prela's en scharrels: TikTok is voor velen het go-to platform om het over je datingleven te hebben. Sommige singles hebben besloten het over een andere boeg te gooien en nemen voor een tijdje afscheid van het daten. Ze gaan 'boy sober'.

Comedian Hope Woodard, heeft de term bedacht en stelde ook een lijst met regels op: geen dating-apps, geen dates, geen exen en geen hook-ups. "Celibatair klinkt niet cool," zei ze op TikTok over haar besluit geen romantische avonturen meer te beleven. "Ik zei altijd dat ik vrijgezel was, maar ik had eigenlijk altijd wel een soort situationship. Eigenlijk ben je niet écht single als iemand constant in je hoofd zit."

Heel wat singles scharen zich achter het idee, terwijl anderen bang zijn dat ze de uitdaging niet aankunnen. "Ik noteer het, maar ik beloof niks," reageerde iemand.