Beste restaurant ter wereld Noma stopt ermee

Dieter Blarinckx-09 januari 2023 om 17:02- Foto:

Website - noma.dk

Het Deense restaurant Noma sluit binnenkort de deuren. Het succesvolle restaurant werd wel vijf keer verkozen als beste restaurant ter wereld.

Eind 2024 zal chef René Redzepi de deuren van zijn restaurant Noma onherroepelijk sluiten. Naar eigen zeggen is de druk job “onhoudbaar geworden”. Dat vertelde hij ook openlijk in een interview met The New York Times.

“Het culinaire model van koken op het hoogste niveau, met slopende uren en een intensieve arbeidscultuur, heeft voor mij een breekpunt bereikt', zegt hij.

Het restaurant is al sinds 2003 operationeel, maar daar komt eind 2024 dus definitief een eind aan.

Noma staat vooral bekend om de radicaal seizoensgebonden en lokale keuken met gedurfde experimenten met fermentatie en bacteriën.

Pizza Hut wil grootste pizza ooit maken

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:21- Foto:

Photo by Alan Hardman on Unsplash

De bekende fastfoodketen Pizza Hut wil een speciaal record verbreken. Zo gaan ze immers proberen om de grootste pizza ter wereld te maken. Ze zijn er momenteel nog volop aan bezig in het Los Angeles Convention Center.

De pizza die Pizza Hut nu aan het maken is in L.A. zal zo’n 14.000 vierkante meter groot zijn en serveert in totaal zo’n 68.000 stukken heerlijke pizza.

De CEO van Pizza Hut ziet de actie helemaal zitten en is ook blij dat ze de pizza ook achteraf kunnen schenken aan de voedselbanken:

“Het mooie is dat niets ervan verloren gaat. We kunnen het doneren aan lokale voedselbanken hier in de gemeenschap van Los Angeles. Dus daar zijn we erg enthousiast over!”, klinkt het.

Check hieronder een video met enkele beelden en laat het water vooral in je mond komen! :D

Babybel lanceert vegan-variant

Dieter Blarinckx-23 januari 2023 om 18:46

Goed nieuws voor de vegans hier, want Babybel heeft aangekondigd dat de populaire vegan-variant van het iconische kaasje nu ook te koop is in ons land!

Het was al een ding in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar nu komt ook deze heerlijke groene Babybel-variant naar ons land. De Babybel Plant-Based is gehuld in een groen jasje en wordt gemaakt op basis van kokosmelk en stijfsel.

“Eens geopend, merk je dat de vegan versie van Babybel een beetje dunner is en de kleur wat lichter. Op het vlak van textuur trek je de kaas net zoals het origineel uiteen met je vingers. De smaak is misschien wat zachter en romiger, maar de eerste hap verwar je makkelijk met échte kaas”, klinkt het bij de eerste reacties.

Babybel Plant-Based is nu verkrijgbaar in onze Belgische supermarkten.

Ontdek meer