Beste restaurant ter wereld Noma stopt ermee

Dieter Blarinckx-09 januari 2023 om 17:02- Foto:

Website - noma.dk

Het Deense restaurant Noma sluit binnenkort de deuren. Het succesvolle restaurant werd wel vijf keer verkozen als beste restaurant ter wereld.

Eind 2024 zal chef René Redzepi de deuren van zijn restaurant Noma onherroepelijk sluiten. Naar eigen zeggen is de druk job “onhoudbaar geworden”. Dat vertelde hij ook openlijk in een interview met The New York Times.

“Het culinaire model van koken op het hoogste niveau, met slopende uren en een intensieve arbeidscultuur, heeft voor mij een breekpunt bereikt', zegt hij.

Het restaurant is al sinds 2003 operationeel, maar daar komt eind 2024 dus definitief een eind aan.

Noma staat vooral bekend om de radicaal seizoensgebonden en lokale keuken met gedurfde experimenten met fermentatie en bacteriën.

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer