IKEA introduceert nieuwe vegan gerechten

Karen Luiken-06 januari 2023 om 08:08

Januari staat voor veel mensen in het teken van Veguanary, een maand waarin (voornamelijk) veganistisch gegeten wordt. IKEA doet daar vrolijk aan mee en introduceert om die reden een aantal nieuwe vegan gerechten.

IKEA had al verschillende plantaardige keuzes op de menukaart staan, maar doet daar deze maand nog een extra schepje bovenop. Klanten kunnen nu kiezen voor plantaardige balletjes, een veggie burger, een vegetarische hotdog, vol-au-veggie en vish & chips, waarbij de vis op basis van rijstproteïne is gemaakt.

‘Onze ambitie is om onze klanten te inspireren en hun mogelijkheden te bieden voor een beter dagelijks leven zonder dat dit te zwaar doorweegt op de planeet’, aldus IKEA. ‘Als we al onze bezoekers kunnen inspireren om vegetarische en vegan maaltijden te proberen, dan kunnen we samen een grote impact maken.’

Yummm: Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s lanceren 2 nieuwe repen

Karen Luiken-03 februari 2023 om 10:00

Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s komen met het beste van twee werelden. De merken hebben de handen ineengeslagen en lanceren samen twee overheerlijke nieuwe chocoladerepen. Allebei geïnspireerd op ijssmaken van Ben & Jerry’s.

De eerste reep is voorzien van de smaak van romige donkere melk brownie en chewy stukjes brownie. De tweede bevat vleugjes van witte chocola, aardbei, cheesecake en knapperige koekjes. Beide traktaties worden verkocht onder de naam Chocolately Love A-Fair.

Proeven? Dat kan! De repen zijn vanaf nu te vinden in de supermarkt, in cadeau- en speciaalzaken, en in Tony’s online chocoshop.

Pizza Hut wil grootste pizza ooit maken

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:21- Foto:

Photo by Alan Hardman on Unsplash

De bekende fastfoodketen Pizza Hut wil een speciaal record verbreken. Zo gaan ze immers proberen om de grootste pizza ter wereld te maken. Ze zijn er momenteel nog volop aan bezig in het Los Angeles Convention Center.

De pizza die Pizza Hut nu aan het maken is in L.A. zal zo’n 14.000 vierkante meter groot zijn en serveert in totaal zo’n 68.000 stukken heerlijke pizza.

De CEO van Pizza Hut ziet de actie helemaal zitten en is ook blij dat ze de pizza ook achteraf kunnen schenken aan de voedselbanken:

“Het mooie is dat niets ervan verloren gaat. We kunnen het doneren aan lokale voedselbanken hier in de gemeenschap van Los Angeles. Dus daar zijn we erg enthousiast over!”, klinkt het.

Check hieronder een video met enkele beelden en laat het water vooral in je mond komen! :D

Ontdek meer