Dubai schrapt belasting op alcohol

Dieter Blarinckx-03 januari 2023 om 15:13

De Arabische stad Dubai heeft groot nieuws bekendgemaakt: vanaf heden worden er geen belastingen meer gehoffen op alcohol. Dat wil zeggen dat alcohol er 30% goedkoper wordt. De stad wil zo nog meer toeristen lokken.

Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem maakte het nieuws bekend rond de jaarwisseling afgelopen weekend. Vanaf nu, het nieuwe jaar, vervallen de belastingen (30%) op alcohol. Ook mensen die een drankvergunning nodig hebben, kunnen deze vanaf nu ook gewoon kosteloos aanvragen en verkrijgen.

De sjeik hoopt zo om Dubai nog aantrekkelijker te maken voor toeristen en business guys. Hij gaat dit nieuwe concept nu een jaartje testen en dan evalueren.

Clé & Kobe into the wild: van de grond in Botswana!

Joyce Vander Auwera-22 april 2024 om 16:00

KILROY organiseert reizen op maat over de hele wereld. Surfen, safari, stranden, bergen… you name it, zij regelen het. Clé & Kobe konden dankzij KILROY mee met een groepsreis doorheen Botswana!

Individueel, met een vriend(in) of in groep? Check de website van KILROY en plan jouw volgende onvergetelijke avontuur!

Meer info over Clé & Kobe hun reis naar Botswana vind je hier.

Het bestaat: bag-in-box met alcoholvrije wijn

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:59

Alcoholvrije wijn is tegenwoordig zó lekker, dat je aan één fles niet genoeg hebt. Je kunt er met gemak tien glazen van drinken zonder er ook maar een minuscule kater aan over te houden. Maar omdat het onhandig (en zwaar) is om met meerdere flessen te moeten zeulen, heeft het bedrijf Vintense nu iets nieuws op de markt gebracht: de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België.

Naast het bekende assortiment gebottelde wijnen en een aantal heerlijke mocktails, komt Vintense nu met het nieuwe product SOBER, een bag-in-box met alcoholvrije wijn. Dankzij de luchtdichte en lichtbestendige verpakking blijft de optimale kwaliteit tot wel dertig dagen na openen behouden.

De boxen bevatten twee liter alcoholvrije wijn en zijn er in twee verschillende smaken: witte en rosé wijn. "Onze uitdaging bij Vintense is om wijnen te selecteren waarbij het dealcoholisatieproces de natuurlijke kwaliteit niet aantast, waardoor toevoeging van suikers of andere vervangers tot een minimum wordt beperkt”, legt oenoloog Thierry Cowez uit. “Alcohol kan zwakheden verhullen, maar bij dealcoholisatie is er géén ruimte voor compromissen."

De witte wijnsmaak van SOBER is alleen verkrijgbaar bij Carrefour, de rosé bij Delhaize en Carrefour, en later ook bij Colruyt.

Ontdek meer