Een Japanse man genaamd Toco heeft duizenden euro’s uitgegeven om een hond te kunnen zijn. Hij kocht een kostuum ter grootte van een mens en trekt dat nu een paar keer per maand aan om zijn fantasie waar te maken.
Man wil hond worden en geeft daar duizenden euro's aan uit
Toco droomde er als kind al van om een dier te worden. Hij heeft een hondenkostuum gekocht, dat hem twee miljoen yen kostte. Omgerekend is dat zo’n 14.000 euro.
De man trekt het pak af en toe aan en doet dan alsof hij een hond is. Op YouTube-filmpjes laat hij zien hoe hij eet, speelt en traint. Hij loopt aan de lijn, heeft geleerd om nephondenvoer te eten en kan zelfs als een hond in een hangmat hangen.
“Van kinds af aan heb ik een fantasie gehad om een dier te worden”, zegt hij tegen Mirror. “Maar ik vertel het bijna nooit tegen mijn vrienden omdat ik bang ben dat ze me raar zullen vinden.”
Praat je straks met je kat? Chinese AI wil het geblaf en gemiauw vertalen naar woorden
Elke huisdiereigenaar heeft het zich al eens afgevraagd: wat probeert m’n hond mij nu precies te vertellen? Is hij hongerig? Wil hij naar buiten? Verveelt mijn kat zich? Wat wilt ze mij zeggen? Een Chinees techbedrijf denkt binnenkort het antwoord te kunnen geven.
Baidu, de ‘Google van China’, heeft namelijk een patent aangevraagd voor een AI-systeem dat dierenklanken zou kunnen vertalen naar menselijke taal. Jep, letterlijk blaf naar babbel.
De technologie zou gebruik maken van AI om geluiden, gedrag en zelfs fysieke signalen van dieren te analyseren. Op basis daarvan probeert het systeem te achterhalen hoe het dier zich voelt, en wat het eigenlijk wil zeggen. Denk aan: “Ik ben blij dat je thuis bent!” of “Gast, waar blijft mijn eten?”
Het idee zit nog in de onderzoeksfase, maar Baidu zegt dat er nu al veel interesse is. En da’s niet zo gek: eerdere pogingen om dierentaal te begrijpen, zoals honden die met knopjes communiceren, gingen al vaak viraal. Alleen zou dit project nog een stap verder gaan: echte vertaling, met woorden en al.
Niet alleen honden en katten komen aan bod. Onderzoekers van Project CETI proberen momenteel zelfs het mysterieuze geklik van potvissen te ontcijferen. Ja, die dieren zouden een soort fonetisch alfabet hebben.
Of we binnenkort écht een gesprek kunnen voeren met onze viervoeter? Nog niet meteen. Maar het feit dat er technologie in de maak is om het te proberen, is op z’n minst… woef-waardig.
Nicotinezakje in je penis stoppen? Geen goed idee!
Swenico Ori Ku7 D Xr Os unsplash
Nicotinezakjes onder je voorhuid of in je anus stoppen? Geen goed idee. Het heeft in meerdere gevallen gezorgd voor schadelijke gezondheidseffecten, waaronder ernstige huidirritatie en zwelling. Gezondheidsexperts raden het dan ook sterk af.
Nicotinezakje zijn kleine zakjes met daarin poeder en nicotine. Ze zijn bedoeld om onder de bovenlip te stoppen, waarna er nicotine wordt afgegeven via de slijmvliezen in de mond. Maar sommige mensen hebben het nu dus ook op andere plekken geprobeerd, zoals onder de voorhuid of in de anus.
En dat is een héél slecht idee, zeggen gezondheidsexperts volgens Wall. Vanwege de hoge pH-waarde kan het irritatie veroorzaken, een branderig gevoel, roodheid en zwelling. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot ergere complicaties zoals huidbeschadiging of nicotinevergiftiging. Dat komt omdat de voorhuid heel gevoelig en kwetsbaar is, en een nicotinezakje kan de natuurlijke balans van de huid verstoren.
Ons advies? Gewoon. Niet. Doen.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 14/05 Martin Garrix
- 15/05 Pauline Slangen
- 15/05 Chase Hudson
- 16/05 Dimitri Vegas
- 19/05 Sam Smith