Gynaecoloog waarschuwt: "Masturbeer niet met kerstversiering"

Karen Luiken-23 december 2022 om 07:34- Foto:

Photo by Artboard Studio on Unsplash

Gebruik geen kerstversieringen om te masturberen. Die oproep doet een gynaecoloog nadat er volgens haar ‘een domme trend’ is ontstaan, waardoor meerdere mensen in het ziekenhuis zijn beland. “Absoluut niet raadzaam om kerstdecoratie in je anus of vagina te stoppen”, zegt de dokter, die al meerdere zuurstokken en kerstballen uit de intieme delen heeft moeten verwijderen.

Het is volgens Dr. Sarah Welsh niet aan te raden om te masturberen met kerstversieringen. “Kerstversieringen kunnen scherpe stukjes bevatten die kunnen breken tijdens masturbatie”, zegt ze volgens NeedToKnow.Online. “Het kan pijn veroorzaken, risico op trauma en over het algemeen is het gewoon niet geschikt voor je vagina.”

Pieken zijn dus verboden terrein, lampjes ook. En hetzelfde geldt volgens de gynaecoloog voor zoete kerstlekkernijen zoals zuurstokken. “Vanwege de hygiëneproblemen, bezorgdheid over het afbreken van stukjes en het hoge suikergehalte”, legt ze uit. “Alles met suiker moet ver uit de buurt van de vagina blijven.”

Dit is waarom mannen zo vaak aan hun ballen zitten

Karen Luiken-23 januari 2023 om 06:58

Mannen krabben vaak aan hun ballen. Dat is een feit. Of ze thuis op de bank zitten, op school of op werk zijn: ze doen het o-ve-ral. De vraag is alleen: waarom? Experts geven uitleg.

Uit onderzoek van KP Nuts en Movember is volgens LadBible gebleken dat mannen gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen krabben. Sommigen doen het wat vaker, anderen wat minder. Maar allemaal waarschijnlijk vanwege dezelfde reden: om hun mannelijkheid te tonen.

Mannen hebben volgens psychotherapeut Jo Ryder het gevoel ‘erbij te horen’ als ze aan hun geslachtsdeel zitten. “De penis is een sterk symbool van mannelijkheid en alle mannen willen mannelijk zijn”, zegt hij in een gesprek met Vice. “Je hand op je penis leggen ziet er arrogant uit, het toont zelfvertrouwen in iemands mannelijkheid.”

Een andere expert, Dr. Andras Kolto, voegt daar nog aan toe dat het aanraken van het geslachtsdeel ook kan helpen bij angsten. “Het heeft veel gunstige effecten op onze gezondheid en ons welzijn”, zegt hij. “Het vermindert bijvoorbeeld angst.”

Mogen blote borsten terug op Facebook en Instagram?

Dieter Blarinckx-18 januari 2023 om 17:17- Foto:

Spotted!

Het is een eindeloze discussie die nog steeds bezig is: mogen blote borsten op sociale media of niet? Meta, het hoofdbedrijf achter Facebook en Instagram, besloot jarenlang van niet. Maar daar komen ze nu precies op terug.

Online is er veel te doen over het feit dat posts met blote vrouwenborsten offline worden gehaald of gecensureerd worden. Met blote mannentorso’s hebben Facebook en Insta immers blijkbaar geen probleem. Waarom dan wel met vrouwenborsten?

En dat is nu ook de hoofdvraag die een adviesraad van Meta zich stelt. Zij roepen nu namelijk op om die belachelijke regel te herzien.

Concreet stellen ze voor om de regels rond naaktheid en seksuele activiteiten voor volwassen aan te passen. Zo zouden de regels in lijn moeten liggen met de internationale mensenrechten, en dat is nu dus niet het geval.

Meta zelf heeft nu een periode van 60 dagen gekregen om publiekelijk te reageren op het voorstel.

Dus stay tuned voor updates!

Ontdek meer