Vijfde seizoen 'Stranger Things' wordt "episch"

Karen Luiken-18 december 2022 om 15:01

De verwachtingen van het vijfde seizoen van ‘Stranger Things’ zijn hoog. Deels omdat het ’t laatste seizoen wordt, maar ook omdat producer Shawn Levy in een gesprek met Collider heeft laten weten dat het “episch en emotioneel” zal worden.

De voorbereidingen van het vijfde seizoen is al een tijdje in volle gang. Als we de producer van de show mogen geloven, gaat het geweldig. “Toen we de twee uur durende pitch voor de verhaallijn van dit laatste seizoen hoorde, kon niemand het droog houden”, zegt Shawn. “Dit seizoen zal zowel episch als erg emotioneel worden. Ik denk dat het maken ervan ook behoorlijk emotioneel zal zijn, aangezien de show het leven heeft veranderd van iedereen die eraan heeft gewerkt. Hoe dan ook, het schrijven gaat heel goed en we kunnen niet wachten om volgend jaar met de productie te starten.”

Veel bekende gezichten zullen het niet nieuwe seizoen hun comeback maken, maar er is helaas ook één personage dat zeer waarschijnlijk niet terugkeert: Eddie. Hij ging dood in het afgelopen seizoen en een terugkeer zit er volgens Joseph Quinn, de acteur die hem speelt, vermoedelijk niet in.

Netflix deelt eerste glim van nieuwe datingshow 'Perfect Match'

Karen Luiken-03 februari 2023 om 10:04

Dacht je alle datingshows inmiddels wel te hebben gezien? Nee hoor. Netflix heeft weer iets nieuws bedacht: de streamingsdienst lanceert binnenkort de serie ‘Perfect Match’.

In ‘Perfect Match’ mogen stellen die kunnen bewijzen dat ze goed bij elkaar passen, beslissen over andere matches in de datingshow. Zij mogen zeggen welke deelnemers met elkaar op date moeten en kunnen zo op een positieve óf negatieve manier invloed uitoefenen op het verloop van de show.

De deelnemende vrijgezellen zullen voor veel kijkers geen onbekenden zijn. Ze hebben namelijk allemaal al eens meegedaan aan een eerdere datingshow. Sommigen waren te zien in ‘Love is Blind’, anderen in ‘Too Hot To Handle’, ‘The Circle’ of ‘The Mole.

Het eerste seizoen van ‘Perfect Match’ komt op Valentijnsdag (14 februari) naar Netflix.

'Stranger Things'-ster Finn Wolfhard kampte met paniekaanvallen

Karen Luiken-03 februari 2023 om 07:17

Finn Wolfhard heeft als tiener gekampt met paniekaanvallen. Soms op de set van 'Stranger Things', soms ergens anders. Dat onthult hij in een interview met GQ.

De acteur was vijftien of zestien jaar oud toen de paniekaanvallen voor het eerst voorkwamen. “Ik heb er nooit over gepraat, omdat mijn carrière zo goed ging. Er was geen tijd voor, of we hadden het gevoel dat er geen tijd voor was”, vertelt Finn.

Iedereen dacht volgens hem dat het goed met hem ging. “Maar in werkelijkheid was ik mezelf aan het ontwikkelen en gebeurden er allerlei dingen in mijn hersenen. Er vormden zich angsten en dingen waarvan ik niet wist hoe ik ermee om moest gaan.”

Finn heeft ook een keer een paniekaanval op de set van ‘Stranger Things’ gehad. Hij was toen aan het filmen met zijn collega’s Gaten Matarazzo en Caleb McLaughlin. Showrunners Matt en Ross Duffer stopten de opnames destijds direct, waarna Finn een knuffel kreeg van zijn collega’s. “Gaten en Caleb, wij zijn voor het leven. Verbonden voor het leven”, zegt Finn. “Zij weten hoe het is.”

Ontdek meer