Comeback Eddie in 'Stranger Things' is zeer onwaarschijnlijk

Karen Luiken-14 september 2022 om 15:04

Eddie Munson heeft zich in het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ erg geliefd gemaakt. Het personage, gespeeld door Joseph Quinn, transformeerde van een freak naar publiekslieveling. Erg groot was de klap dan ook toen hij het leven liet na een aanval van Demobats in de Upside Down-wereld. Fans hopen dat hij ondanks alles terug zal keren in het vijfde seizoen, maar gaat dat ook gebeuren?

Het internet staat sinds de dood van Eddie vol met commentaar. Er wordt gesmeekt om een comeback en sommige fans startten zelfs een petitie om die wens uit te laten komen. De kans is alleen erg klein dat hun gebeden worden verhoord. Regisseur Shawn Levy heeft in een gesprek met The Hollywood Reporter behoorlijk duidelijk gemaakt dat er geen toekomst is voor Eddie in ‘Stranger Things’.

“Veel mensen, heel veel mensen, moeten niet denken aan een vijfde seizoen zonder Eddie”, aldus de regisseur. “Ze zoeken naar mogelijkheden om hem terug te laten keren, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dat gebeurt. Zéér onwaarschijnlijk. We weten dat de wereld geobsedeerd is door Eddie. Wij waren dat ook.”

Oproep aan Joost Klein om niet naar songfestival te gaan

Karen Luiken-13 april 2024 om 08:11

Ruim 250 artiesten, schrijvers en kunstenaars roepen Joost Klein in een brief op om niet naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Ze zijn het er niet mee eens dat Israël deelneemt aan het liedjesfestijn. Dat meldt NOS.

"Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al 16 jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen voor hen gesloten”, zo staat er in de brief.

De ondertekenaars van de brief hopen dat Joost Klein kiest voor gerechtigheid door zich uit te spreken en niet deel te nemen aan het songfestival.

Nederland is niet het enige land dat strijdt tegen de deelname van Israël aan het evenement dat van 7 tot en met 11 mei plaatsvindt in de Zweedse stad Malmö. Ook in Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden worden acties gevoerd.

Wil je zien: nieuwe sci-fi thrillerserie 'Dark Matter'

Karen Luiken-13 april 2024 om 08:02

Op zoek naar een nieuwe serie? We hebben er een voor je! Apple TV+ lanceert binnenkort de sci-fi thrillerreeks ‘Dark Matter’, gebaseerd op het gelijknamige blockbusterboek van bestsellerauteur Blake Crouch.

Het verhaal gaat over Jason Dessen, een natuurkundige professor en familieman die – op een avond terwijl hij door de straten van Chicago naar huis loopt – wordt ontvoerd in een alternatieve versie van zijn leven. Verwondering verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit. Hij komt terecht in een landschap van levens die hij had kunnen leiden. Lukt het hem om terug te keren naar zijn ware familie en hen te redden van de meest angstaanjagende en onverslaanbare vijand die je je kunt voorstellen: hijzelf?

‘Dark Matter’ bestaat uit negen afleveringen en heeft een cast met onder meer Joel Edgerton, Jennifer Connelly, Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi en Oakes Fegley. De serie gaat op 8 mei in première met de eerste twee afleveringen, gevolgd door elke woensdag (tot en met 26 juni) een nieuwe aflevering.

Ontdek meer