Amerikaanse politici willen TikTok verbieden

Dieter Blarinckx-15 december 2022 om 14:47

De Amerikaanse overheid zou misschien binnenkort stemmen over het verbieden van TikTok in de VS. Enkele Amerikaanse politici maken zich immers zorgen over de nationale veiligheid van hun land.

Zowel politici uit beide grote partijen, de Republikeinen als Democraten, strijden nu voor het verbod op TikTok. Ze zijn immers meer en meer bezorgd om de nationale veiligheid van de VS. Er gaan immers roddels de ronde dat China de app zou gebruiken om Amerikanen te bespioneren. Zij ontkennen dat natuurlijk in alle talen.

Eerder dit jaar maakte TikTok (en moederbedrijf ByteDance) bekend dat ze jouw persoonlijke gegevens gebruiken en delen met partners. Dat doen ze - voorlopig en naar eigen zeggen - voor Europese gebruikers. Maar wat ze écht doen, weten enkel de mensen die werken voor het bedrijf.

Of TikTok echt verboden zal worden in de VS, valt nog te bekijken. Ook Donald Trump pleitte voor het verbod op de app, maar dat werd niet gesteund.

Clémentine Caron wint een Jamie-award

Joyce Vander Auwera-02 februari 2023 om 12:44

Gisteravond was het De Jamies, de Vlaamse online video awards die jaarlijks uitgereikt worden tijdens Filmfestival Oostende. De beste online videomakers van het moment strijden om een gouden duim in verschillende categorieën. De Jamies eert de Vlaamse creatievelingen die coole videocontent maken op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram.

TAGMAG Insider Clémentine heeft een Jamie-award gewonnen voor 'beste opkomend talent'! We zijn heel trots op onze jongste telg, dikke proficiat!

TAGMAG Insiders Jamie-Lee Six en Jaël Ost waren ook genomineerd, helaas grepen zij net naast een award. Jaël kreeg, meer dan terecht, een podiumplaats in de categorie 'beste lifestyle'. Sowieso zijn wij trots op al onze Insiders en zijn zij allen onze number ones, you do YOU en supergoed bezig! 😍

Nooit meer afgeleid dankzij 'Quiet Mode' van Instagram

Karen Luiken-21 januari 2023 om 14:21

Je bent aan het werk of druk met je studie en pakt constant je telefoon. Je opent de Instagram-app, scrollt even en legt je gsm dan weer weg. Vijf minuten later herhaal je het riedeltje opnieuw. En opnieuw. En opnieuw. Klinkt dit herkenbaar? Dan ga je vast blij zijn met de nieuwe functie van Instagram.

Instagram heeft twee dagen geleden een stille modus gelanceerd, een instelling die afleiding moet voorkomen. Zodra je de boel inschakelt, krijg je geen Instagram-meldingen meer en zullen mensen die je een DM proberen te sturen, een automatisch antwoord krijgen.

De stille modus is al beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Instagram hoopt dat andere landen snel zullen volgen. Als België en Nederland eenmaal aan de beurt zijn, kun je de functie op deze manier inschakelen:

  1. Ga naar Instagram en klik op de drie streepjes rechtsboven
  2. Klik op ‘Settings en vervolgens op ‘Notifications’
  3. Klik dan op ‘Pause All’ en kies hoelang je de meldingen uit wil schakelen

Het is ook mogelijk om de stille modus in te plannen. Dit is bijvoorbeeld handig als je ’s avonds aan het studeren bent. Het werkt als volgt:

  1. Ga naar Instagram en klik op de drie streepjes rechtsboven
  2. Klik op ‘Settings en vervolgens op ‘Notifications’
  3. Klik op ‘Quiet Mode’ en zet deze aan
  4. Vul tot slot de uren in waarin je de stille modus geactiveerd wil hebben

Ontdek meer