Amerikaanse politici willen TikTok verbieden

Dieter Blarinckx-15 december 2022 om 14:47

De Amerikaanse overheid zou misschien binnenkort stemmen over het verbieden van TikTok in de VS. Enkele Amerikaanse politici maken zich immers zorgen over de nationale veiligheid van hun land.

Zowel politici uit beide grote partijen, de Republikeinen als Democraten, strijden nu voor het verbod op TikTok. Ze zijn immers meer en meer bezorgd om de nationale veiligheid van de VS. Er gaan immers roddels de ronde dat China de app zou gebruiken om Amerikanen te bespioneren. Zij ontkennen dat natuurlijk in alle talen.

Eerder dit jaar maakte TikTok (en moederbedrijf ByteDance) bekend dat ze jouw persoonlijke gegevens gebruiken en delen met partners. Dat doen ze - voorlopig en naar eigen zeggen - voor Europese gebruikers. Maar wat ze écht doen, weten enkel de mensen die werken voor het bedrijf.

Of TikTok echt verboden zal worden in de VS, valt nog te bekijken. Ook Donald Trump pleitte voor het verbod op de app, maar dat werd niet gesteund.

GEZOCHT: Eerstejaarsstudent aan de Universiteit Antwerpen

Joyce Vander Auwera-07 september 2023 om 11:20- Foto:

Universiteit Antwerpen

Hey daar, toekomstige Universiteit Antwerpen student!

Ben jij die spontane en grappige nieuwkomer die dol is op het maken van content en dit graag wil doen voor TAGMAG en de Universiteit Antwerpen? Samen met je medestudente Miek, die ook content maakt voor YouAntwerp, ga je een geweldige tijd tegemoet!

Belangrijk: we zijn op zoek naar een mannelijk of non-binair persoon om het Antwerpse studentenleven vanuit een ander perspectief te belichten.

We zijn op zoek naar een spontaan persoon die vlogs maakt over het dagelijks leven aan de universiteit. Soms komt TAGMAG zelfs langs om wat extra beeldmateriaal vast te leggen. Denk aan vlogs over studeren, de blokperiode, een dag uit het studentenleven, hoe je jouw studierichting hebt gekozen, het Students on Stage welkomstfeest, vrienden maken, hot spots in en rond de universiteit, en nog veel meer! ✨

Klaar om samen te lachen, je avonturen te vloggen en anderen te inspireren? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier en laat de wereld zien hoe fantastisch het is om een student te zijn aan de Universiteit Antwerpen. Misschien tot snel!

Instagram @miek.jacobs

Na HD-foto's nu ook HD-video's versturen via WhatsApp

Karen Luiken-26 augustus 2023 om 07:20

WhatsApp wordt beter en beter. Nadat eerder deze week bekend werd dat je voortaan HD-foto’s kunt versturen via de app, meldt TechCrunch nu dat je hetzelfde kunt doen met video’s.

Dankzij een nieuwe functie kunnen gebruikers van WhatsApp vanaf nu video’s in hoge resolutie versturen. Voorheen werden filmpjes gecomprimeerd tot een kwaliteit van 480p, maar dat aantal is nu verhoogd naar 720p.

Je kunt van de functie gebruikmaken door een video te selecteren en vervolgens op de nieuwe HD-knop bovenaan het scherm te drukken. Er verschijnt dan een venster waarin je aan kunt geven of je de beelden in standaardkwaliteit of in HD-kwaliteit wilt versturen. Foto’s kunnen sinds kort op dezelfde manier worden gedeeld.

De functie wordt momenteel uitgerold onder alle gebruikers.

Ontdek meer