Tiener overleden bij rellen in Frankrijk na WK-wedstrijd

Karen Luiken-15 december 2022 om 07:40

Een 14-jarige jongen is woensdagavond overleden in het Franse Montpellier. Hij werd aangereden door een auto tijdens rellen die plaatsvonden na de WK-wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko.

Relschoppers gooiden vuurwerk en vielen mensen lastig op straat. Ook belaagde een groepje een auto. De chauffeur daarvan wilde de boel ontvluchten, maar reed daarbij een 14-jarige jongen aan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Niet alleen in Montpellier was het onrustig na de WK-wedstrijd. Ook in andere Franse steden zoals Lyon, Parijs en Avignon sloeg de sfeer compleet om omdat relschoppers voor onrust zorgden. Hetzelfde gebeurde in Brussel; daar zijn zo’n honderd arrestaties verricht.

Leerkracht die drugs deelde met studenten ontslagen

Dieter Blarinckx-31 januari 2023 om 17:17- Foto:

sleutelstad.be

In Aalst is zopas een leerkracht Engels ontslagen die drugs dealde aan leerlingen. Hij wordt ondertussen ondervraagd door de politie van Aalst.

De man in kwestie was 50 en verving een vaste leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Aalst. Hij dealde dus drugs met zijn leerlingen, maar dat werd uiteindelijk ontdekt door de directie. Zij ondernamen meteen actie en schakelden de politie van Aalst in.

De burgemeester van Aalst bevestigt dat de man onderzocht wordt en dat de politie er volop mee bezig is.

Dikketruiendag krijgt nieuwe naam

Dieter Blarinckx-30 januari 2023 om 17:27

De iconische actie Dikketruiendag krijgt een heuse make-over. Dat nieuws werd zopas bekendgemaakt door de Vlaamse overheid.

De naam Dikketruiendag zal immers verdwijnen en het wordt #iktrekhetmijaan. De actie blijft wel min of meer hetzelfde: scholen mogen de verwarming wat lager zetten, maar het échte doel is eigenlijk de studenten er meer en meer op attent maken dat de klimaatverandering serieuzere proporties aanneemt en dat we actie moeten ondernemen. De Vlaams overheid hoopt met #iktrekhetmijaan scholen aan te zetten om leuke acties op te zetten die in het teken staan van het klimaat.

Dit jaar zal je van 9 tot en met 19 februari je georganiseerde acties kunnen doorgeven via omgevingvlaanderen.be.

Succes!

Ontdek meer