Nieuwe 'Hogwarts Legacy'-video neemt je mee buiten de muren van het kasteel

Nico De Greef-14 december 2022 om 20:32

Avalanchse Software en WB Games tonen nieuwe gameplay waarin dieper wordt ingegaan op verschillende aspecten van de game, waaronder de Kamer van Hoge Nood (aka. 'room of requirement')

Nog niet zo lang geleden kregen gamers nog een rondleiding door het kasteel van Hogwarts. Maar er valt natuurlijk nog veel meer te beleven in de game. Zo is er nog een hele open wereld, die er gedetailleerde en weelderig uitziet, om te ontdekken.

In een nieuwe gameplay showcase neemt Avalanche ons voor het eerst mee naar de omgevingen buiten de kasteelmuren van Hogwarts. De wereld zullen spelers vrij kunnen verkennen op verschillende manieren: te voet, via bezemvliegen of al rijdend op magische dieren zoals een hippogrief.

De open wereld is echter niet het enige dat wordt tentoongesteld in de presentatie. De ontwikkelaar duikt ook dieper in de combat van de game en laat je ook een kijkje nemen in de 'room of requirements', ook bekend als de Kamer van Hoge Nood. Deze plek kan door de speler helemaal zelf worden ingericht en is ook de plek waar upgrades worden vrijgespeeld.

Tot slot wordt er ook nog een korte blik geworpen op een soort dierentuin die de speler zal moeten onderhouden.

'Hogwarts Legacy' verschijnt op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC en vanaf 4 april voor de PlayStation 4 en Xbox One.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer