Pleeggezinnen gezocht die puppy’s willen trainen

Dieter Blarinckx-14 december 2022 om 15:57

Ben jij zot van honden en heb je nog wat ruimte in je gezin voor een nieuwe, trouwe viervoeter? Lees dan zeker verder want misschien is het Belgisch Centrum voor Geleidehonden wel op zoek naar jou!

Zij zijn namelijk nog dringend op zoek naar veel pleeggezinnen die schattige en kleine puppy’s willen opvangen en trainen. Doel is om de puppy’s te laten wennen aan mensen en aan de wereld, terwijl ze worden opgeleid als geleidehonden.

Op dit moment is er een groot tekort aan gezinnen die dergelijke puppy’s willen opvangen en trainen, maar daar wil het Centrum voor Geleidehonden dus verandering in brengen.

"Gezinnen mogen 14 maanden voor een puppy zorgen. Dat is een grote maar erg leuke tijdsinvestering. Je mag de hond socialiseren, hem overal mee naartoe nemen. Van de winkel tot de trein, zodat hij gewend is aan alle situaties waar hij als geleidehond in terechtkomt", klinkt het.

Regelmatig zal er dan ook een trainer/begeleider langskomen om de puppy te trainen.

Interesse? Surf dan zeker eens naar deze pagina.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer