Pleeggezinnen gezocht die puppy’s willen trainen

Dieter Blarinckx-14 december 2022 om 15:57

Ben jij zot van honden en heb je nog wat ruimte in je gezin voor een nieuwe, trouwe viervoeter? Lees dan zeker verder want misschien is het Belgisch Centrum voor Geleidehonden wel op zoek naar jou!

Zij zijn namelijk nog dringend op zoek naar veel pleeggezinnen die schattige en kleine puppy’s willen opvangen en trainen. Doel is om de puppy’s te laten wennen aan mensen en aan de wereld, terwijl ze worden opgeleid als geleidehonden.

Op dit moment is er een groot tekort aan gezinnen die dergelijke puppy’s willen opvangen en trainen, maar daar wil het Centrum voor Geleidehonden dus verandering in brengen.

"Gezinnen mogen 14 maanden voor een puppy zorgen. Dat is een grote maar erg leuke tijdsinvestering. Je mag de hond socialiseren, hem overal mee naartoe nemen. Van de winkel tot de trein, zodat hij gewend is aan alle situaties waar hij als geleidehond in terechtkomt", klinkt het.

Regelmatig zal er dan ook een trainer/begeleider langskomen om de puppy te trainen.

Interesse? Surf dan zeker eens naar deze pagina.

Gezocht: professionele hondenwandelaars

Dieter Blarinckx-28 januari 2023 om 10:02- Foto:

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Ben jij nog op zoek naar een leuke bijverdienste en ben je bovendien ook zot van honden? Dan kan je misschien wel aan de slag als professionele hondenwandelaar.

Het aantal geregistreerde honden in ons land blijft maar stijgen. Tussen 2019 en 201 steeg het aantal honden zelfs met 14.000. En dat wordt natuurlijk ook weerspiegeld in de vraag naar professionele hondenwandelaars.

"Heel veel mensen hebben tijdens corona een hond in huis gehaald, vaak een pup. Die is niet gewend om alleen te zitten, want mensen waren altijd thuis. Daarom huren ze ons in om met hen te wandelen en te spelen”, aldus hondenwandelaar Marijke Bisschops aan de Vlaamse pers.

Je hoeft helemaal geen diploma te hebben, maar moet vooral wel een hart hebben voor hondjes.

Nachtclub Fuse mag toch openblijven

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:49

De Brusselse nachtclub Fuse mag bij nader inzien toch openblijven. Een paar weken terug werd besloten de zaak te sluiten, maar nu heeft Leefmilieu Brussel volgens DeMorgen besloten dat de club twee dagen per week bezoek mag ontvangen.

Fuse besloot twee weken geleden de deuren per direct te sluiten vanwege nieuwe regels die de club opgelegd had gekregen. De deuren moesten om 2 uur sluiten en de muziek mocht niet harder dan 95 decibel. Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk was om onder die omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, werd besloten de boel op slot te gooien.

Fuse ging in beroep en heeft nu te horen gekregen dat ze onder een aantal voorwaarden twee dagen per week open mogen. Alleen op het gelijksvloerse gedeelte en de eerste verdieping mag versterkte muziek gedraaid worden. De club mag alleen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geopend zijn en er mogen per jaar maximaal 90 evenementen zijn. Ook wordt ervan uitgegaan dat Fuse binnen twee jaar verhuist.

Hoewel Fuse nu dus bezoekers mag ontvangen, zijn de eigenaren nog steeds niet blij. “We zijn bang dat we weer zullen moeten sluiten”, klinkt het op social media. De manier waarop ze nu open mogen, is volgens de club niet werkbaar. “Het is ook niet langer toegelaten om speciale weekends met drie nachten te houden, of langer dan 7 uur ‘s ochtends open te blijven. Dit waren nochtans aantrekkelijke elementen voor toeristen om naar Brussel te komen.”

Ontdek meer