Ons land krijgt een garnaalkrokettenfestival

Karen Luiken-09 september 2021 om 06:45

Speciaal voor liefhebbers van de garnaalkroket komt er binnenkort een bijzonder evenement naar ons Belgenlandje. Op zondag 17 oktober vindt het eerste garnaalkrokettenfestival van Oostende plaats. En dat is precies wat je ervan verwacht (en meer).

Als je ergens een goede garnaalkroket kan vinden, dan is het wel in Oostende. In welk restaurant je ook bent, je ziet het gerecht op bijna iedere kaart staan. Op 17 oktober zullen acht verschillende horecazaken vol trots hun ambachtelijk gemaakte specialiteiten presenteren. Het publiek (waar jij onderdeel van kan zijn) en een professionele jury krijgen vervolgens de moeilijke maar verrukkelijke taak om de beste garnaalkroket uit te kiezen.

Het festival begint om 11.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Dat betekent dus negen uur lang zoveel mogelijk garnaalkroketten eten. De eerste zit automatisch gratis bij je entreeticket van vijf euro inbegrepen.

Yummm: Baileys met Red Velvet Cupcake-smaak

Karen Luiken-24 september 2021 om 06:00

Het is herfst! Officieel. Sinds gisteren. We ruilen de zon in voor vallende blaadjes en zetten de cocktails opzij voor warme chocomel en thee. Liever een drankje mét alcohol? Dan ga je vast heel blij worden van de nieuwe smaak die Baileys heeft gelanceerd. Het merk komt speciaal voor dit seizoen met een Red Velvet Cupcake-variant.

De traktatie smaakt naar verse chocoladetaart met een vleugje cacaopoeder en een toefje roomkaas. Je kunt ‘m puur drinken met een blokje ijs erin of combineren met koffie. Mixen met een ander drankje raden we ten zeerste af. Daar zijn de smaken veel te lekker voor.

De Baileys met Red Velvet Cupcake-smaak wordt in flessen met een inhoud van 70 centiliter verkocht. Je betaalt er twintig euro voor. De versnapering bevat 17 procent alcohol.

McDonald's neemt afscheid van plastic speeltjes in Happy Meal

Karen Luiken-23 september 2021 om 07:01

McDonald’s gaat het helemaal anders doen. De fastfoodketen wil duurzamer worden en neemt om die reden afscheid van de plastic Happy Meal-speeltjes die kinderen al jaren gelukkig maken.

Natuurlijk verdwijnt het speelgoed niet helemaal uit de kindermenu’s. Een Happy Meal is namelijk geen Happy Meal zonder leuke verrassing erin. Maar in plaats van plastic speeltjes – die vanaf 2025 nergens meer ter wereld worden uitgedeeld door McDonald’s – krijg je straks iets dat gemaakt is van duurzame, gerecyclede en milieuvriendelijke materialen.

Met deze omschakeling zal McDonald’s straks negentig procent minder plastic gebruiken. “Voor de beeldvorming: dat staat min of meer gelijk aan 650.000 mensen die plastic een jaar lang uit hun leven verbannen”, aldus de keten in een verklaring.

(Photo by Meghan Hessler on Unsplash)

Ontdek meer