Volgende week wordt het -5 graden Celsius

Dieter Blarinckx-10 december 2022 om 17:07

Als je denkt dat het nu al ijskoud is, bereid je je best al voor op volgende week. Het KMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut) heeft immers zopas bekendgemaakt dat het volgende week tot zelfs -5 graden Celsius wordt!

Hoewel de winter officieel nog niet begonnen is, denkt het weer daar toch anders over. De afgelopen dagen werd er steeds meer en meer geflirt met die vrieskou en volgende week zou dat zelfs nog een gradatie erger worden.

Het blijft namelijk tot na dit weekend nog vrij koud, tot maximaal 3 graden Celsius, maar ’s nachts vriest het natuurlijk al serieus waardoor er nu al veel gladde wegen zijn. Om over de gladde fiets- en voetpaden maar te zwijgen. Maar volgende week ga je écht goed moeten opletten want enkele Belgische meteorologen hebben aangekondigd dat we volgende week serieus onder 0 graden gaan. Op sommige plaatsen zal het zelfs tot -5 graden Celsius worden.

Inpakken maar!

Beyoncé komt met nieuwe wereldtournee naar België

Karen Luiken-01 februari 2023 om 15:02

Groot nieuws. Beyoncé heeft vandaag een nieuwe wereldtournee aangekondigd en komt daarmee ook naar ons land. Op 14 mei staat ze in het Koning Boudewijnsadion.

De tour staat in het teken van ‘Renaissance’, de nieuwe plaat van Beyoncé. Ze begint op 10 mei in Stockholm en doet op 14 mei als tweede stop Brussel aan. Later gaat ze nog naar plaatsen als Cardiff, Edinburgh, Parijs, Londen, Barcelona, Marseille Amsterdam, Hamburg, Frankfurt, Warschau en verschillende steden in de Verenigde Staten.

Het wordt de eerste keer in zeven jaar tijd dat Beyoncé ons land bezoekt. De laatste keer was in 2016 tijdens haar ‘Formation World Tour’. Ook toen stond ze in het Koning Boudewijnstadion.

Het is nog niet bekend wanneer tickets voor de wereldtournee live gaan en wat ze zullen kosten.

Dikketruiendag krijgt nieuwe naam

Dieter Blarinckx-30 januari 2023 om 17:27

De iconische actie Dikketruiendag krijgt een heuse make-over. Dat nieuws werd zopas bekendgemaakt door de Vlaamse overheid.

De naam Dikketruiendag zal immers verdwijnen en het wordt #iktrekhetmijaan. De actie blijft wel min of meer hetzelfde: scholen mogen de verwarming wat lager zetten, maar het échte doel is eigenlijk de studenten er meer en meer op attent maken dat de klimaatverandering serieuzere proporties aanneemt en dat we actie moeten ondernemen. De Vlaams overheid hoopt met #iktrekhetmijaan scholen aan te zetten om leuke acties op te zetten die in het teken staan van het klimaat.

Dit jaar zal je van 9 tot en met 19 februari je georganiseerde acties kunnen doorgeven via omgevingvlaanderen.be.

Succes!

Ontdek meer