Bizar: Canadese ouders klagen Fortnite aan

Dieter Blarinckx-10 december 2022 om 09:08

Enkele Canadese ouders zijn naar de rechtbank gestapt en hebben de populaire game Fortnite aangeklaagd. Dit omwille van verschillende bijwerkingen bij hun kinderen: migraine, rugpijn, slaaptekort en sociale problemen. En dat zou volgens hen allemaal te schuld zijn van de succesvolle game.

In hun statement beweren de ouders dat Fortnite “even verslavend is als drugs” en dat de game ook zorgt voor fysieke en psychische klachten. Zelfs slapen of douchen was niet meer aan de orde bij enkele kinderen. Dus sleepten enkele ouders Epic Games, het bedrijf achter de game, voor de rechter.

Epic Games beweert dat er te weinig bewijs is om te zeggen dat het spel te verslavend werkt. Er is immers nergens betrouwbare info te vinden van een expert of dokter….

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

Iraans koppel opgepakt door dans in het openbaar

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 17:26

Shocking nieuws uit Iran, want daar is een jong koppel opgepakt dat danste in het openbaar. Ze plaatsten de beelden online en werden meteen opgepakt door de lokale autoriteiten.

Astiyazh Haghighi (21) en haar verloofde Amir Mohammad Ahmadi (22) dansten in de video voor de Azadi-toren. Die toren staat bekend als de “vrijheidstoren”, maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Vrouwen mogen in Iran immers niet dansen in het openbaar en zijn verplicht om een hoofddoek te dragen. In de video is te zien hoe Astiyazh danst en géén hoofddoek draagt.

Al in november werden de beelden verspreid en werd het koppeltje opgepakt. Nu zitten ze dus voor vijf jaar in de cel. Ze werden veroordeeld voor het promoten van corruptie, prostitutie en propaganda.

Check de onschuldige beelden hieronder:

Ontdek meer