Eerste gameplay van Star Wars Jedi: Survivor gedropt

Nico De Greef-09 december 2022 om 15:27

Na maanden stilte rondom de game werd vannacht tijdens de Game Awards de eerste gameplay gedropt van Star Wars Jedi: Survivor. De game is het vervolg op het uiterst succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order uit 2019. Tevens werd de releasedatum bevestigd: de game verschijnt op 17 maart voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

In Star Wars Jedi: Survivor kruipen spelers opnieuw in de rol van hoofdpersonage Cal Kestis, die niet langer een Padawan is, maar een Jedi Knight. Vijf jaren zijn verstreken sinds het eerste deel en dat is ook te merken in de trailer. Cal ziet er namelijk iets ouder uit en beschikt nu over heel wat meer Force-krachten en lightsaber-vaardigheden.

Zo kan Cal bijvoorbeeld met de Force verschillende vijanden tegelijkertijd in de lucht laten zweven en lijkt hij ook permanent met twee losse lightsabers te kunnen vechten, iets wat niet mogelijk was in de originele game. Daarnaast zal Cal de hulp van dieren kunnen inschakelen om op land en door de lucht te reizen tijdens het verkennen van grote area's.

Echter nog opvallender is een moment in de trailer waarbij te zien is hoe Cal zij aan zij vecht met een man genaamd Bode Acuna. Dit kan er mogelijk op wijzen dat Cal voor sommige missies in de sequel zal worden bijgestaan door een companion. Uiteraard komen er in de trailer ook tal van nieuwe vijanden en planeten voorbij waar spelers tijdens hun avontuur mee in aanraking zullen komen.

Star Wars Jedi: Survivor wordt net als zijn voorganger ontwikkeld door Respawn Entertainment (Apex Legends, Titanfall). De game verschijnt, in tegenstelling tot eerder gelekte info, niet op 15 maart maar op 17 maart voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Rockstar Games deelt eerste beelden van Grand Theft Auto 6

Nico De Greef-05 december 2023 om 06:33

Gamers hebben er lang op moeten wachten (maar liefst 10 jaar!), maar eindelijk is het zo ver: Rockstar Games heeft vandaag de eerste trailerbeelden vrijgegeven van Grand Theft Auto 6. De langverwachte game moet vanaf 2025 officieel in de winkelrekken liggen.

Rockstar heeft de eerste trailer van GTA VI vroeger uitgebracht dan verwacht. Normaal zouden de eerste beelden pas deze namiddag arriveren, maar leakers hebben daar een stokje voor gestoken door de beelden vroegtijdig te lekken. Als reactie hierop heeft de ontwikkelaar dan ook maar de officiële trailer snel online gegooid.

De trailer duurt anderhalve minuut en onthult alvast dat het volgende deel in de reeks zich opnieuw zal afspelen in onder andere Vice City, dat in een compleet nieuw jasje is gestoken. Daarnaast zijn de hoofdrolpersonages voor het eerst een man én een vrouw (Jason en Lucia), die het criminele duo Bonnie & Clyde moeten voorstellen.

Zoals eerder vermeldt, is Vice City niet de enige stad waarin GTA VI zich zal afspelen. De game is een gigantische open wereld met meerdere steden die spelers op eigen houtje kunnen verkennen.

Over Grand Theft Auto

Grand Theft Auto is één van de populairste computerspellen ter wereld. Van de reeks verschenen tot nu toe al 5 delen waarvan het laatste deel, GTA V, uitgroeide tot één van de best verkochte spellen ooit. In de spellen kunnen spelers vrij rondlopen in allerlei Amerikaanse steden om voornamelijk de crimineel uit te hangen.

Het nieuwste deel, GTA VI, zal officieel in 2025 lanceren voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Of het spel in datzelfde jaar ook op PC-platformen zal uitkomen, valt nog af te wachten. Rockstar heeft namelijk de gewoonte om de PC-versies van hun spellen veel later uit te brengen.

Bekijk de eerste trailer hieronder:

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Ontdek meer