Eerste gameplay van Star Wars Jedi: Survivor gedropt

Nico De Greef-09 december 2022 om 15:27

Na maanden stilte rondom de game werd vannacht tijdens de Game Awards de eerste gameplay gedropt van Star Wars Jedi: Survivor. De game is het vervolg op het uiterst succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order uit 2019. Tevens werd de releasedatum bevestigd: de game verschijnt op 17 maart voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

In Star Wars Jedi: Survivor kruipen spelers opnieuw in de rol van hoofdpersonage Cal Kestis, die niet langer een Padawan is, maar een Jedi Knight. Vijf jaren zijn verstreken sinds het eerste deel en dat is ook te merken in de trailer. Cal ziet er namelijk iets ouder uit en beschikt nu over heel wat meer Force-krachten en lightsaber-vaardigheden.

Zo kan Cal bijvoorbeeld met de Force verschillende vijanden tegelijkertijd in de lucht laten zweven en lijkt hij ook permanent met twee losse lightsabers te kunnen vechten, iets wat niet mogelijk was in de originele game. Daarnaast zal Cal de hulp van dieren kunnen inschakelen om op land en door de lucht te reizen tijdens het verkennen van grote area's.

Echter nog opvallender is een moment in de trailer waarbij te zien is hoe Cal zij aan zij vecht met een man genaamd Bode Acuna. Dit kan er mogelijk op wijzen dat Cal voor sommige missies in de sequel zal worden bijgestaan door een companion. Uiteraard komen er in de trailer ook tal van nieuwe vijanden en planeten voorbij waar spelers tijdens hun avontuur mee in aanraking zullen komen.

Star Wars Jedi: Survivor wordt net als zijn voorganger ontwikkeld door Respawn Entertainment (Apex Legends, Titanfall). De game verschijnt, in tegenstelling tot eerder gelekte info, niet op 15 maart maar op 17 maart voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

'Elden Ring: Shadow of the Erdtree' op 3 dagen tijd reeds 5 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-30 juni 2024 om 11:25

De langverwachte Elden Ring-uitbreiding 'Shadow of the Erdtree' kent een bijzonder goede start. Een week na release onthult ontwikkelaar FromSoftware dat de uitbreiding in de eerste drie dagen al zo'n 5 miljoen spelers heeft bereikt.

"Deze mijlpaal is het resultaat van de enorme steun van fans over de hele wereld, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn", klinkt het in een persbericht.

Shadow of the Erdtree is een DLC op de basisgame Elden Ring die in 2022 werd gelanceerd. Het spel won reeds honderden awards, inclusief de titel 'Game of the Year', en werd wereldwijd met veel lof ontvangen.

Dat succes lijkt zich nu ook te vertalen naar de DLC: van de ruim 25 miljoen spelers die over de basisgame beschikken, hebben reeds 5 miljoen van hen zich al aan de uitbreiding gewaagd. En dat zijn best indrukwekkende cijfers, want menig spelers zijn van mening dat de uitbreiding een van de meest uitdagende DLC-content is van de ontwikkelaar tot op heden.

Over Elden Ring: Shadow of the Erdtree

In deze uitbreiding betreden spelers het Realm of Shadows, een compleet nieuwe wereld waar de godin Marika voor het eerst voet zette. Dit is ook het land waar Miquella uit de base game naartoe vertrok, en wiens voetsporen de speler tracht te volgen. Naast een volledig nieuw verhaal en nieuwe mysteries om te ontrafelen, biedt de uitbreiding ook een breed scala aan nieuwe spreuken, wapens en vijanden.

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Ontdek meer