Eerste gameplay van Star Wars Jedi: Survivor gedropt

Nico De Greef-09 december 2022 om 15:27

Na maanden stilte rondom de game werd vannacht tijdens de Game Awards de eerste gameplay gedropt van Star Wars Jedi: Survivor. De game is het vervolg op het uiterst succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order uit 2019. Tevens werd de releasedatum bevestigd: de game verschijnt op 17 maart voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

In Star Wars Jedi: Survivor kruipen spelers opnieuw in de rol van hoofdpersonage Cal Kestis, die niet langer een Padawan is, maar een Jedi Knight. Vijf jaren zijn verstreken sinds het eerste deel en dat is ook te merken in de trailer. Cal ziet er namelijk iets ouder uit en beschikt nu over heel wat meer Force-krachten en lightsaber-vaardigheden.

Zo kan Cal bijvoorbeeld met de Force verschillende vijanden tegelijkertijd in de lucht laten zweven en lijkt hij ook permanent met twee losse lightsabers te kunnen vechten, iets wat niet mogelijk was in de originele game. Daarnaast zal Cal de hulp van dieren kunnen inschakelen om op land en door de lucht te reizen tijdens het verkennen van grote area's.

Echter nog opvallender is een moment in de trailer waarbij te zien is hoe Cal zij aan zij vecht met een man genaamd Bode Acuna. Dit kan er mogelijk op wijzen dat Cal voor sommige missies in de sequel zal worden bijgestaan door een companion. Uiteraard komen er in de trailer ook tal van nieuwe vijanden en planeten voorbij waar spelers tijdens hun avontuur mee in aanraking zullen komen.

Star Wars Jedi: Survivor wordt net als zijn voorganger ontwikkeld door Respawn Entertainment (Apex Legends, Titanfall). De game verschijnt, in tegenstelling tot eerder gelekte info, niet op 15 maart maar op 17 maart voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

De PlayStation Plus Collection houdt binnenkort op te bestaan

Nico De Greef-01 februari 2023 om 19:28

Sony Interactive Entertainment stopt na 9 mei met het aanbieden van zijn PlayStation Plus Collection. De Collectie werd in 2020 samen gelanceerd met de PlayStation 5 en omvat een verzameling van PS4-games die PS5-gebruikers kunnen spelen.

In een nieuwe blogpost maakt Sony bekend dat het zijn PlayStation Plus Collection stopzet na 9 mei. PlayStation Plus-abonnees kunnen de games tot dan nog wel steeds toevoegen aan hun bibliotheek en voor altijd blijven spelen mits ze beschikken over een PlayStation Plus-abonnement. Na 9 mei zal het niet meer mogelijk zijn om de games via dezelfde weg te downloaden.

De PS Plus Collection werd in 2020 tegelijk gelanceerd met de PlayStation 5 en bevat 19 PS4-games (tot mei vorig jaar waren dit er nog 20) waaronder PlayStation-exclusives als Bloodborne, Days Gone, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Batman: Arkham Knight, Mortal Kombat X en Fallout 4.

Ontdek meer