Dit is de duurste hamburger ter wereld

Karen Luiken-15 juli 2021 om 15:00

Haal jij altijd euroknallers omdat je een burger van tien euro in een restaurant te duur vindt? Wacht maar tot je de burger van de Nederlandse chef Robbert Jan de Veen ziet. Hij creëerde een exemplaar dat maar liefst 5000 dollar kost.

Iedere hap die je van de hamburger neemt, is een fortuin waard. Dat komt door de peperdure ingrediënten die het gerecht bevat. Denk aan kaviaar, Spaanse Iberico-ham, witte truffel en een bijzonder rundvleespasteitje. Maar ook een bbq-sausje dat gemaakt is van waardevolle koffie en dure whisky vind je terug op de traktatie. Voor het met bladgoud bedekte broodje is een bepaalde champagne gebruikt.

“Ook al is deze burger extreem duur, je moet je handen gebruiken om ‘m te eten. Dat is namelijk de enige manier waarop je een burger eet”, zegt de maker tegen Euro News. “Omdat er bladgoud op het broodje zit, zullen je handen goud zijn tegen de tijd dat je klaar bent.”

Het brein achter de burger kwam op het idee tijdens de lockdown. Hij vond het verschrikkelijk dat de horecazaken zo lang de deuren gesloten moesten houden. “Daarom heb ik besloten om ’s werelds duurste burger te maken en de opbrengst te doneren aan een goed doel.”

Talk to us!

Vind je dit total bullsh!t of ben je wel mee? Deel je mening met ons via:

#talkmag

Vrouw moet naar ziekenhuis na te veel sushi bij all you can eat-restaurant

Karen Luiken-17 januari 2022 om 16:28

Als je naar een all you can eat-restaurant gaat, wil je natuurlijk zoveel mogelijk eten om je geld goed te besteden. Toch is het niet altijd een goed idee om jezelf compleet vol te proppen. De 24-jarige Danielle Shapiro kan daarover meepraten. Zij belandde in het ziekenhuis nadat ze veel te veel sushi had gegeten.

Danielle betaalde 50 dollar voor een all you can eat sushibuffet. Ze wilde waar voor haar geld krijgen, dus at ze volgens Ladbible 32 sushirollen, 4 dumplings, een kom edame-bonen, twee jalapeño-hapjes en een kom soep.

Een behoorlijke maaltijd en daar kreeg ze de volgende dag dan ook snel spijt van. De vrouw werd de ochtend na haar diner wakker met extreme buikpijn. Het was zelfs zo heftig dat ze naar het ziekenhuis moest. Eenmaal daar werd haar verteld dat ze een refluxziekte had.

“De all you can eat sushi kost ongeveer 50 dollar per person, dus we moesten ervoor zorgen dat we waar voor ons geld kregen”, aldus de vrouw, die samen met een vriendin was. “Dat betekende dat we veel moesten eten. Het diner duurde ongeveer twee uur. We zaten zo vol dat we af en toe pauzes moesten nemen.

Alles ging goed, totdat voor Danielle de nacht begon. “Ik had de ergste buikpijn ooit. Maar omdat ik zoveel had gegeten, dacht ik dat het daaraan lag. De volgende ochtend toen ik om 6 uur wakker werd wist ik dat het foute boel was. Mijn maag deed ontzettend veel pijn en het was moeilijk om diep adem te halen.”

De vrouw heeft medicatie gekregen en maakt het inmiddels weer goed.

Popcorn met Maltesers is het beste wat je vandaag gaat zien

Karen Luiken-17 januari 2022 om 06:48

Is het voor jou ook altijd een onmogelijke opgave om tijdens een filmavondje een keuze te moeten maken tussen popcorn en Maltesers? Dan gaan we jou vandaag blij maken met een fantastisch recept dat het beste van deze twee werelden met elkaar combineert.

We vonden het gerecht op TikTok, waar het gedeeld wordt door de pagina @foodttik. In een video van dat account is te zien dat je geen masterchef hoeft te zijn om deze lekkernij te maken. Je gooit gewoon een flinke hoeveelheid Maltesers in een pan, doet daar wat gesmolten boter bij en vervolgens popcornpitten. Terwijl je alle ingrediënten met elkaar mengt zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. De chocolade zal vervolgens smelten en de pitjes veranderen langzaam maar zeker in luchtige popcorn.

Moet te doen zijn toch? Smakelijk!

(Photo by Christian Wiediger on Unsplash)

Ontdek meer