Dit is de duurste hamburger ter wereld

Karen Luiken-15 juli 2021 om 15:00

Haal jij altijd euroknallers omdat je een burger van tien euro in een restaurant te duur vindt? Wacht maar tot je de burger van de Nederlandse chef Robbert Jan de Veen ziet. Hij creëerde een exemplaar dat maar liefst 5000 dollar kost.

Iedere hap die je van de hamburger neemt, is een fortuin waard. Dat komt door de peperdure ingrediënten die het gerecht bevat. Denk aan kaviaar, Spaanse Iberico-ham, witte truffel en een bijzonder rundvleespasteitje. Maar ook een bbq-sausje dat gemaakt is van waardevolle koffie en dure whisky vind je terug op de traktatie. Voor het met bladgoud bedekte broodje is een bepaalde champagne gebruikt.

“Ook al is deze burger extreem duur, je moet je handen gebruiken om ‘m te eten. Dat is namelijk de enige manier waarop je een burger eet”, zegt de maker tegen Euro News. “Omdat er bladgoud op het broodje zit, zullen je handen goud zijn tegen de tijd dat je klaar bent.”

Het brein achter de burger kwam op het idee tijdens de lockdown. Hij vond het verschrikkelijk dat de horecazaken zo lang de deuren gesloten moesten houden. “Daarom heb ik besloten om ’s werelds duurste burger te maken en de opbrengst te doneren aan een goed doel.”

Talk to us!

Vind je dit total bullsh!t of ben je wel mee? Deel je mening met ons via:

#talkmag

McDonald's komt met eerste veganistische burger

Karen Luiken-14 september 2021 om 14:15

Vegetarische opties heeft McDonald's inmiddels genoeg, maar een veganistische burger ontbrak nog. Tot nu. De fastfoodketen komt met de McPlant, een gerecht dat – de naam zegt het al – gemaakt wordt van plantaardige producten.

De McPlant bestaat uit een broodje met een veganistische Beyond Burger en veganistische kaas op basis van erwteneiwit. Verder is-ie ook voorzien van sla, ui, tomaat, augurk, ketchup, mosterd, een veganistische saus en een sesambroodje.

De burger is vooral in het leven geroepen voor flexitariërs. Oftewel: mensen die normaal gesproken wel vlees eten maar daarnaast ook interesse hebben in plantaardige producten. Voor je dieet hoef je 'm in ieder geval niet te nemen. Met 400 calorieën is-ie namelijk een stuk minder healthy dan een cheeseburger, die 'slechts' 300 calorieën bevat.

Het is niet helemaal duidelijk of de McPlant ook naar ons landje zal komen. Wel vind je het gerecht binnenkort in Nederlandse en Britse filialen van McDonald’s.

KFC opent dinsdag eindelijk haar deuren in Leuven

Nico De Greef-13 september 2021 om 16:40

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat KFC in 2021 een nieuwe vestiging zou gaan openen in het hartje van Leuven. Na een stille zomer is het eindelijk zover en weten we wanneer de populaire fastfoodketen open zal gaan in de studentenstad.

Dat zal gebeuren op dinsdag 14 september. Vanaf klokslag 11 uur kunnen hongerige fans er op de Oude Markt 14 terecht om te smullen van al de bekende kipgerechten waaronder uiteraard de legendarische bucket met gefrituurde kip. En geef nou toe: wie begint er bij de gedachte aan al die heerlijke gerechten al niet te watertanden?

Het personeel van KFC Leuven kan alvast niet wachten om erin te vliegen. Jij ook?

Ontdek meer