Apple stelt nieuwe iPhones voor op 14 september

Christophe Moons-08 september 2021 om 03:27

Het is de senior vice president van Apple, Greg Joswiak, die via Twitter liet weten dat er op 14 september een Apple Event gepland staat. September is doorgaans de maand waarin het bedrijf nieuwe iPhones en andere upgrades van producten aankondigt.

Hoewel Apple vooraf nooit iets prijsgeeft over zijn events, weten de fans al waaraan ze zich mogen verwachten: de iPhone 13.

Het bedrijf kan de specs van zijn nieuwe smartphone verdacht goed geheimhouden, maar sommige tech sites vonden toch hier en daar een lek. Zo zou de iPhone 13, naast de gebruikelijke camera- en batterij-upgrades, een nieuwe portret video en astrofotografie modus lanceren. Dat laatste is eigenlijk een next level nachtmodus.

Verder worden er opnieuw 4 verschillende iPhone-modellen verwacht en zouden de Pro-versies een 120Hz LTPO scherm krijgen. LTPO staat voor Low-Temperature Polycrystalline Oxide en zorgt voor betere schermprestaties die tegelijk minder batterij verbruiken.

Tot slot zou de 13 over een mogelijkheid tot satellietcommunicatie beschikken, maar hiervan zou enkel gebruik kunnen worden gemaakt in noodgevallen.

Wat betreft het ontwerp van Apple's nieuwste smartphone, zou de inkeping bovenaan het toestel (de notch) op elk model kleiner worden.

Apple maakt natuurlijk meer dan enkel smartphones en verwacht wordt dat volgende week ook de Apple Watch Series 7 wordt gelanceerd, samen met de nieuwe M1 chip en upgrades van alle besturingssystemen, waaronder iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 en macOS Monterey.

Het event vindt plaats in Apple Park in Californië op 14 september om 19u Belgische tijd. Het zal live gestreamed worden op Apple TV en apple.com.

Apple wil iPhone-stekkers aanpassen

Karen Luiken-15 mei 2022 om 10:57- Foto:

Photo by Mika Baumeister on Unsplash

Word je gek van alle verschillende stekkertjes en oplaadkabels? Apple gaat mogelijk een oplossing bieden. Het merk is naar verluidt van plan om de huidige Lightning-poorten te vervangen door de meer gangbare USB-C-verbindingsstukken.

Apple is volgens de geruchten met de veranderingen bezig omdat de Europese Unie heeft besloten dat er alleen nog maar USB-C-opladers gebruikt mogen worden voor smartphones. Apple is het enige merk die hier (nog) geen gebruik van maakt.

Voor iPads en iMacs is er al wel een USB-C-verbindingsstuk, maar dat geldt niet voor mobiele telefoons van Apple. Die moeten dus dezelfde stekker gaan krijgen. Naar verwachting zal dat in 2023 gebeuren.

Avada Kedavra: Niantic trekt stekker uit Harry Potter: Wizards Unite

Nico De Greef-02 november 2021 om 18:55

Twee jaar na de lancering van het mobiele smartphonespel Harry Potter: Wizards Unite, heeft ontwikkelaar Niantic het einde van de game aangekondigd.

In een nieuwe blog op de website van het spel staat sinds kort te lezen dat Harry Potter: Wizards Unite vanaf 6 december niet meer gedownload kan worden in de App Store of via de Google Play Store. Ook zullen spelers vanaf dan geen in-app aankopen meer kunnen doen. Op 31 januari 2022 wordt vervolgens de stekker er volledig uitgetrokken en zullen de servers sluiten. Het spel zal dan ook niet meer werken op smartphones en tablets.

Harry Potter: Wizards Unite is net als Pokémon Go een augmented reality spel voor de smartphone waarbij spelers de straat op moeten om magische wezens en voorwerpen te verzamelen.

Waarom Niantic na amper 2 jaar al de stekker uit het spel trekt, is niet helemaal duidelijk. In het blogbericht heeft de ontwikkelaar namelijk geen reden opgegeven. Wellicht wist het spel niet genoeg spelers meer aan te trekken door de strenge coronamaatregelen (met name de regels rondom verplaatsingen) die nog steeds gelden in vele landen.

Ontdek meer