Apple stelt nieuwe iPhones voor op 14 september

Christophe Moons-08 september 2021 om 03:27

Het is de senior vice president van Apple, Greg Joswiak, die via Twitter liet weten dat er op 14 september een Apple Event gepland staat. September is doorgaans de maand waarin het bedrijf nieuwe iPhones en andere upgrades van producten aankondigt.

Hoewel Apple vooraf nooit iets prijsgeeft over zijn events, weten de fans al waaraan ze zich mogen verwachten: de iPhone 13.

Het bedrijf kan de specs van zijn nieuwe smartphone verdacht goed geheimhouden, maar sommige tech sites vonden toch hier en daar een lek. Zo zou de iPhone 13, naast de gebruikelijke camera- en batterij-upgrades, een nieuwe portret video en astrofotografie modus lanceren. Dat laatste is eigenlijk een next level nachtmodus.

Verder worden er opnieuw 4 verschillende iPhone-modellen verwacht en zouden de Pro-versies een 120Hz LTPO scherm krijgen. LTPO staat voor Low-Temperature Polycrystalline Oxide en zorgt voor betere schermprestaties die tegelijk minder batterij verbruiken.

Tot slot zou de 13 over een mogelijkheid tot satellietcommunicatie beschikken, maar hiervan zou enkel gebruik kunnen worden gemaakt in noodgevallen.

Wat betreft het ontwerp van Apple's nieuwste smartphone, zou de inkeping bovenaan het toestel (de notch) op elk model kleiner worden.

Apple maakt natuurlijk meer dan enkel smartphones en verwacht wordt dat volgende week ook de Apple Watch Series 7 wordt gelanceerd, samen met de nieuwe M1 chip en upgrades van alle besturingssystemen, waaronder iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 en macOS Monterey.

Het event vindt plaats in Apple Park in Californië op 14 september om 19u Belgische tijd. Het zal live gestreamed worden op Apple TV en apple.com.

Populaire sitcom The Office krijgt een mobiele game

Nico De Greef-16 september 2021 om 16:17

Ondanks het feit dat er al acht jaar geen nieuwe afleveringen van The Office meer zijn verschenen, is de Amerikaanse comedyserie anno 2021 nog steeds ongelooflijk populair. In 2020 jaar werd de sitcom nog uitgeroepen als de meest gestreamde serie (sorry Friends-fan) van dat jaar en binnenkort kunnen fans aan de slag met de allereerste mobiele game over de reeks.

In het spel The Office: Somehow We Manage moeten gamers ervoor zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Aan het begin van het spel beschikken spelers over één bureau om papier te verkopen. Naarmate ze meer geld verdienen, kunnen ze meerdere bureau's kopen en deze upgraden om nog meer geld te verdienen. Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor, maar spelers kunnen zich ook verkleden als hun favoriete varianten van de karakters waaronder Prison Mike, Farmer Dwight en Three Hole Punch Jim.

Daarnaast kunnen spelers ook tal van leuke momenten uit de sitcom herbeleven. Zo zitten er in de game scènes verwerkt uit onder andere de afleveringen 'The Dundies' en 'Dinner Party'. Wekelijkse in-game events moeten er tot slot voor zorgen dat gamers zich nooit hoeven te vervelen.

The Office: Somehow We Manage wordt ontwikkeld door East Side Games in samenwerking met Universal Games en verschijnt later dit jaar voor iOS- en Android-smartphones. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hieronder een aantal screenshots van het spel:

1
2
3
4
5

Star Wars: Hunters laat je vechten in arena's

Nico De Greef-14 september 2021 om 21:09

Star Wars: Hunters werd in februari officieel aangekondigd tijdens de allereerste Nintendo Direct van het jaar. Echter was toen nog niet veel over de game bekend en kregen we ook niet meer dan een nietszeggende teaser te zien waar niemand iets wijzer van werd.

Dankzij een nieuwe infodump leren we nu dat Star Wars: Hunters een free-to-play titel is dat volgend jaar uit moet komen voor mobiel (iOS, Android) en de Nintendo Switch. Het spel draait om team based online multiplayergevechten die in real-time plaatsvinden in allerlei arena's. Om te winnen moeten spelers met hun squad andere squads uitschakelen.

In tegenstelling tot voorgaande spellen waar gamers de controle nemen over iconische Star Wars-personages, pakt Star Wars: Hunters het net iets anders aan door spelers te laten vechten met unieke en nog nooit eerder geziene karakters die exclusief voor de game zijn gecreëerd, waaronder een Wookie-krijger genaamd Grozz, een robot met lichtzwaard en een dark sider bekend als Rieve.

Dat klinkt natuurlijk allemaal erg leuk en spannend, maar zien ze er ook cool uit, horen we je denken. Dit is jouw geluksdag, want ontwikkelaar Zynga (maker van de beroemde mobiele game FarmVille en de ontwikkelaar van Star Wars: Hunters) heeft zonet een spiksplinternieuwe trailer én screenshots gelanceerd waarin je alvast kennis kunt maken met een aantal van de karakters in de game!

En, welke is jouw favoriet?

1
2
3
4