Stemproces Eurovisiesongfestival gaat veranderen

Karen Luiken-23 november 2022 om 07:22- Foto:

Reuters

Het stemmen bij het Eurovisiesongfestival gaat er de komende editie anders uitzien dan normaal. Niet de jury is verantwoordelijk voor het uitkiezen van de finalisten, maar de kijker.

Voorgaande jaren was het zo dat de finalisten werden uitgekozen door het publiek én door landelijke jury’s. Komend jaar gaat dat anders zijn. De landelijke jury’s krijgen dit keer geen stem bij de halve finales, enkel de kijker bepaalt welke artiesten in de finale komen te staan.

Verder is er ook nog een ander ding in het stemproces dat zal veranderen. Want waar voorheen alleen de landen die zelf meededen aan het Eurovisiesongfestival mochten stemmen, mogen nu alle landen dat doen via een speciaal platform.

Groot basketbaltoernooi komt naar België

Karen Luiken-30 maart 2023 om 15:23

Het grootste internationale 3x3 basketbaltoernooi ter wereld komt binnenkort naar België. Op drie verschillende data in april en mei vormen Antwerpen, Brussel en Charleroi het decor van de Red Bull Half Court.

De Red Bull Half Court is een tournament waarbij alles draait om snelheid, offensief spelen en het scoren van zoveel mogelijk punten. In teams van vier strijden streetballers op een half veld, gedurende tien minuten of totdat één team 21 punten heeft gescoord. Alleen de allerbesten komen in aanmerking voor de felgebeerde prijs: een ticket naar de World Finales in het Servische Belgrado.

Mensen die mee willen doen, kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de qualifiers. Die vinden op drie verschillende data plaats: 29 april (Antwerpen), 13 mei (Brussel) en 20 mei (Charleroi). De finale staat op zaterdag 27 mei gepland in Brussel.

Meer info vind je hier.

Dit zijn de drie finalisten van 'Big Brother'

Karen Luiken-30 maart 2023 om 10:15

In de finale van 'Big Brother' is slechts plek voor drie personen. Vanmorgen zaten er nog vier deelnemers in het huis, wat betekent dat één van hen de eindstreep sowieso niet zou halen. Wie dat is, werd zojuist bekend. Je ziet het in onderstaande video (maar let op de spoilers).

Ontdek meer