Stemproces Eurovisiesongfestival gaat veranderen

Karen Luiken-23 november 2022 om 07:22- Foto:

Reuters

Het stemmen bij het Eurovisiesongfestival gaat er de komende editie anders uitzien dan normaal. Niet de jury is verantwoordelijk voor het uitkiezen van de finalisten, maar de kijker.

Voorgaande jaren was het zo dat de finalisten werden uitgekozen door het publiek én door landelijke jury’s. Komend jaar gaat dat anders zijn. De landelijke jury’s krijgen dit keer geen stem bij de halve finales, enkel de kijker bepaalt welke artiesten in de finale komen te staan.

Verder is er ook nog een ander ding in het stemproces dat zal veranderen. Want waar voorheen alleen de landen die zelf meededen aan het Eurovisiesongfestival mochten stemmen, mogen nu alle landen dat doen via een speciaal platform.

Netflix deelt nieuws over 'Squid Game: The Challenge'

Karen Luiken-22 september 2023 om 14:48

Woensdag 22 november. Onthoud die datum. Dat is namelijk de dag waarop Netflix de langverwachte realitygameshow ‘Squid Game: The Challenge’ online gooit, zo maakt de streamingsdienst bekend met een nieuwe teaser.

‘Squid Game: The Challenge’ wordt een serie met de grootste cast én hoogste geldprijs in de geschiedenis van realitytelevisie. Maar liefst 456 mensen zullen gaan strijden om de jackpot van 4,56 miljoen dollar.

In een enorme afvalrace, verdeeld over tien afleveringen, spelen de deelnemers verschillende spelletjes. Ze worden één voor één geëlimineerd, totdat er slechts een winnaar over blijft.

Yay! Vijfde seizoen 'Love is Blind' vanaf nu te zien

Karen Luiken-22 september 2023 om 07:08

De grote dag is aangebroken. Vanaf vandaag kunnen liefhebbers weer genieten van een flinke dosis liefde en drama. Het nieuwste seizoen van ‘Love is Blind’ staat op Netflix!

Voor ‘Love is Blind’ hebben singles die geliefd willen worden in plaats van hoe ze eruitzien zich aangemeld voor een ultiem datingexperiment. Zonder afleiding van de buitenwereld en zonder elkaar te kunnen zien, praten ze in zogenoemde pods met elkaar, in de hoop de ultieme connectie te vinden.

Als er eenmaal een liefdesband is gelegd, verloven ze zich met elkaar en krijgen ze eindelijk de kans om elkaar in real life te ontmoeten. Eenmaal terug in de echte wereld leren de koppels elkaar nog beter kennen terwijl ze hun trouwdag plannen. Kunnen ze hun emotionele band omzetten in iets fysieks?

Het is alweer het vijfde seizoen van ‘Love is Blind’. Hieronder zie je een klein opwarmertje.

Ontdek meer