Stemproces Eurovisiesongfestival gaat veranderen

Karen Luiken-23 november 2022 om 07:22- Foto:

Reuters

Het stemmen bij het Eurovisiesongfestival gaat er de komende editie anders uitzien dan normaal. Niet de jury is verantwoordelijk voor het uitkiezen van de finalisten, maar de kijker.

Voorgaande jaren was het zo dat de finalisten werden uitgekozen door het publiek én door landelijke jury’s. Komend jaar gaat dat anders zijn. De landelijke jury’s krijgen dit keer geen stem bij de halve finales, enkel de kijker bepaalt welke artiesten in de finale komen te staan.

Verder is er ook nog een ander ding in het stemproces dat zal veranderen. Want waar voorheen alleen de landen die zelf meededen aan het Eurovisiesongfestival mochten stemmen, mogen nu alle landen dat doen via een speciaal platform.

Vierde seizoen 'You' komt eerder dan verwacht

Karen Luiken-28 november 2022 om 07:20

Netflix heeft goed nieuws voor fans van ‘You’. De streamingsdienst heeft bekendgemaakt dat het vierde seizoen van de serie eerder online komt te staan dan oorspronkelijk was gepland. De releasedatum is ietsje naar voren gehaald.

Toegegeven: het zijn geen rigoureuze veranderingen. Maar dat neemt niet weg dat iedere dag waarop we ‘You’ eerder kunnen bekijken, mooi is meegenomen.

Het vierde seizoen van ‘You’ wordt opgedeeld in twee delen. Het eerste deel zou volgens de originele plannen op 10 februari verschijnen, het tweede deel zou op 10 maart volgen.

Maar daar is nu dus verandering in gebracht. Netflix maakt namelijk bekend dat de afleveringen niet op 10 februari gelanceerd worden, maar op 9 februari. Het tweede deel volgt op 9 maart in plaats van 10 maart.

Hoe groot moeten ballen zijn?!

Joyce Vander Auwera-25 november 2022 om 16:40

Ontdek meer