Zien: Antwerpse Boerentoren krijgt make-over

Dieter Blarinckx-22 november 2022 om 16:59- Foto:

Daniel Libeskind

De skyline van Antwerpen gaat drastisch veranderen! De bekende Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind gaat namelijk de Antwerpse Boerentoren in een nieuw jasje steken!

Dat nieuws werd zopas bekendgemaakt door Fernand Huts, de huidige eigenaar van de Boerentoren. Hij koos Daniel Libeskind om dit Antwerpse icoon een make-over te geven.

“De Boerentoren wordt een culturele plek. Er komen geen appartementen of een hotel in, wel een restaurant en een bar. De belangrijkste blikvanger van het ontwerp is een nieuw glazen uitkijkpunt over Antwerpen”, klinkt het aan de Vlaamse pers.

Nu het ontwerp officieel voorgesteld werd, moeten nu de verschillende publieke diensten hun feedback geven. Denk bijvoorbeeld aan de dienst erfgoed, de brandweer,…

Wie weet moet het design dus nog worden aangepast, maar als iedereen akkoord gaat zal de Boerentoren er zo komen uit te zien:

Deze bizarre ‘Titanic’-theorie gaat viraal op sociale media

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 17:08

Het blijft een van de meest spraakmakende rampen uit onze geschiedenis: het zinken van de Titanic in april 1912. En nu gaat er online een theorie de ronde die beweert dat het helemaal niet de Titanic is die gezonken is…

Het Amerikaanse kanaal Zack D. Films plaatste een video waarin een bizarre theorie over de Titanic uit de doeken wordt gedaan. Hij beweert namelijk dat het niet de échte Titanic is die zonk in april 1912. Het scheepswrak dat nu rust op de bodem van de zee zou dan ook niet van de Titanic zijn, maar van de Olympic (het zusterschip van de Titanic).

Concreet beweert de theorie dat de rederij van zowel Titanic als Olympic de twee schepen bewust verwisselde nadat de Olympic beschadigd werd. Zo zou de ramp van de Titanic bewust in scène gezet zijn zodat White Star Line (de rederij van beide schepen) geld kon terugtrekken van de verzekeringen. De échte Titanic voer dan eigenlijk verder onder de naam Olympic, terwijl de échte Olympic nu zou rusten op de bodem van de Atlantische Oceaan.

Check zijn theorie in de video hieronder:

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

Ontdek meer