O'Tacos komt naar Hasselt!

Dieter Blarinckx-19 november 2022 om 22:43

De populaire fastfoodketen O'Tacos opent zeer binnenkort een filiaal in de hoofdstad van Limburg, Hasselt. En dat filiaal opent al op 23 november!

Vanaf woensdag 23 november kan je op de Grote Markt in Hasselt terecht voor heerlijke, vettige taco's en snacks van keten O'Tacos. Het is de eerste vestiging in Limburg van de Franse keten.

O'Tacos staat bekend om zijn origineel recept van taco's (en dan vooral ook de bijhorende kaassaus) en heeft sinds kort ook een heel vegan- en veggiemenu.

Afspraak dus vanaf 23 november op de Botermarkt in Hasselt!

Late-night snacken in Antwerpen na een avondje uit

Ley De Pooter-07 mei 2024 om 09:20- Foto:

Pixelfit via Getty Images Signature

We kennen het allemaal: na een gezellige avond met vrienden heb je toch nog dat kleine hongertje, dat 'goestinkje'. Gelukkig is een avondje uit pas echt compleet na een smakelijke late-night snack. Herkenbaar? Daarom hebben we voor jullie gezocht naar de ideale plaatsen in Antwerpen om een snack te vinden. Sluit je avond af met een heerlijk pak friet of een smaakvolle pita, ideaal in combinatie met een watertje om die erge katers te voorkomen. Geniet ervan!

FINJAN

Wie pita denkt in Antwerpen, denkt Finjan! Dichtbij het Zuid vind je deze bruisende zaak met overheerlijke pita’s. Het is er altijd vrij druk en in de open keuken zie je hoe alles vers bereid wordt. Je vindt hier grillspecialiteiten, schotels en pita. Maar ook vegetariërs kunnen er terecht voor onder andere falafel en hummus. Finjan is in de week open tot 22u30, en in het weekend tot 23u.

TIP: Bij elk gerecht worden allerlei huisbereide sausjes geserveerd, probeer ze zeker eens uit. Mijn favoriet is toch wel de knoflooksaus (pepermuntjes aangeraden).

ADRES: Graaf van Hoornestraat 1, 2000 Antwerpen


FRITUUR DEN OS

Den Os is een nieuwe frituur aan de Ossenmarkt, uitgebaat door friturist Dennis. Hij wil ervoor zorgen dat studenten na middernacht nog lekker eten kunnen vinden. De frituur is tijdens de week open tot 4u ’s ochtends. De perfecte plaats voor een vettige, maar prettige, midnight snack!

TIP: Naast gewone frieten kan je hier ook 'loaded fries' proberen (frietjes met een mix van saus, vlees, kaas en groenten), samen met hun eigen biertje het Os’ke.

ADRES: Rozenstraat 1, 2000 Antwerpen


NACHTWINKEL NOUNGKO

Je zou denken dat het een gewone nachtwinkel is, maar dat is NoungKo allesbehalve! Je kan hier namelijk ook terecht voor geweldige streetfood hotdogs. Passeer hier dus zeker als je in de buurt bent van het Zuid en je nog zin hebt in een lekkere hotdog (en eventueel nog wat extra snacks voor ‘on the road’).

TIP: Je hebt hier 3 verschillende soorten hotdogs: NoungKo, NewYork en Chicago. Sla ook even een babbeltje met de uitbater, hij is supervriendelijk!

ADRES: Geuzenstraat 30, 2000 Antwerpen


DA GIOVANNI GROENPLAATS

Da Giovanni is toch wel een van de bekendste pizzeria’s in Antwerpen. Dagelijks kan je hier tot middernacht genieten van een ruime keuze aan authentieke Italiaanse pizza’s. Deze worden vers voor jou bereid in de steenoven. Voor lekkere pizza’s en een vlotte bediening in een Italiaanse sfeer moet je bij Da Giovanni zijn!

TIP: Ben je student? Vergeet dan zeker niet jouw studentenkaart te tonen voor 20% korting op jouw bestelling. Altijd mooi meegenomen!

ADRES: Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen


SINBAD

Bij Sinbad vind je een mix van Libanese, Oostelijke en Midden-Aziatische keukens, en een brede variatie aan gerechten. Naast traditionele snacks kan je hier ook tajines, couscous, paella of omelet kefta bestellen. Het eten kan je afhalen zodat je thuis of op je kot kan nagenieten met Netflix op de achtergrond. Sinbad is elke dag open tot 1u.

ADRES: Kerkstraat 30, 2060 Antwerpen

FRITUUR N°1

In deze toch wel legendarische frituur kan je in de week tot 3u en in het weekend tot 6u terecht voor een stevig pak friet met mayonaise. En dat voor 365 dagen per jaar! De frituur bevindt zich vlak bij de Grote Markt, ideaal dus voor nog een kleine tussenstop onderweg naar huis.

ADRES: Hoogstraat 1, 2000 Antwerpen


Gent Smaakt tovert centrum om tot openluchtrestaurant

Simon Smetryns-03 mei 2024 om 13:41- Foto:

Cemily Samyn

Gent Smaakt palmt van woensdag 8 tot en met zondag 12 mei het centrum van Gent in. Vijf dagen lang genieten bezoekers van overheerlijke gerechten en dranken van 65 standhouders en lokale makers.

Tijdens het culinaire festival Gent Smaakt wordt de Korenmarkt het decor van een streetfoodfestival waar je kan proeven van de wereldkeuken van tal van Gentse chefs. In Klein Turkije en op het Goudenleeuwplein is er een markt met lokale producten, dranken en streetfood. Aan de bar 9Dust geniet je van Gentse dranken van twaalf Gentse makers. De Poeljemarkt wordt dan weer een culinaire hotspot voor jonge chefs en ervaren ondernemers. De Stadshal wordt tot slot omgedoopt tot 'Chef’s Island', waar negen Gentse chefs gastronomische gerechtjes serveren, dit jaar met groenten in de hoofdrol.

De toegang tot het culinaire festival in het hartje van Gent is gratis. Wie iets eet of drinkt, kan betalen op drie manieren: via een QR-code en de smartphone, rechtstreeks bij de standhouders met diverse bankkaarten, of met een kaart die je kan opladen met cash geld.

Ontdek meer