Regering wil verbod op bier met sterke drank bij -18-jarigen

Dieter Blarinckx-13 november 2022 om 07:47

Wie al eens graag een Desperados drinkt op een zonnig terras of op een fuif, zal dat misschien niet meer kunnen in de toekomst. De Belgische regering wil immers een verbod op versterkte bieren en wijnen als je jonger bent dan 18 jaar.

In België mag je bier en wijn drinken vanaf 16, maar die regels worden nu verscherpt. Ze gaan nu een extra regel toevoegen voor bieren en wijnen die zijn versterkt met sterke drank. Denk bijvoorbeeld aan het populair biertje Desperados (want daar zit ook tequila in). Sterke bieren, bijvoorbeeld Kasteelbier Rouge, zal je wel nog mogen drinken. In het alcoholplan staan ook strengere regels voor reclame van alcohol. Zo'n reclame zal verboden worden tijdens reclameblokken van televisieprogramma's voor jongeren.

Deze nieuwe wetgeving is nog niet officieel goedgekeurd en van kracht, maar volgens het kabinet van Volksgezondheid zullen ze er wel zeker komen.

Domino's lanceert nieuwe shake met speculoos

Karen Luiken-02 oktober 2023 om 10:30

Het aanbod van Domino’s wordt uitgebreid met een pareltje dat je absoluut wil proeven. De pizzaketen heeft de handen ineen geslagen met Lotus Biscoff voor een shake met speculoos.

Domino’s verkocht tot vandaag shakes in zeven verschillende smaken, maar daar komt nu een achtste smaak bij: de Thick Shake Speculoos. Het gerecht wordt gemaakt van roomijs en vermalen speculooskoekjes.

“De rijke en unieke smaak van het koekje roept nostalgische herinneringen op”, zegt chef Wieke van Domino’s. “Het doet denken aan het koekje dat je eet bij een warme kop koffie, thee of chocomel. Deze Thick Shake is een echte verwennerij.”

De Thick Shake Speculoos is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Brussel krijgt nieuwe kaaskrokettenbar

Karen Luiken-15 september 2023 om 12:21

Je hebt heel veel goede redenen om naar Brussel te gaan. Prachtige gebouwen, lekkere biertjes en natuurlijk Manneken Pis. Maar vanaf 4 oktober komt daar nog een goede reden bij. Op die datum opent CHeesy de deuren, een gloednieuwe Zwitserse kaaskrokettenbar.

Een maand lang zullen vier duo’s van getalenteerde chefs en kaasmeters drie eigen versies van de kaaskroket maken. Die zijn van woensdag 4 tot en met zondag 29 oktober verkrijgbaar bij CHeesy.

De pop-up bar vestigt zich in REBEL, een populaire wijnbar die bekendstaat om zijn verleidelijke natuurwijnen en verrassende tapasbordjes. Maar in oktober vind je er naast die twee specialiteiten dus ook kaaskroketten. In alle soorten en maten.

REBEL bevindt zich aan de Lesbroussartstraat 48 in Elsene.

Ontdek meer