MADE is nu officieel failliet

Dieter Blarinckx-10 november 2022 om 08:01

De Britse meubelwinkel MADE is failliet. Dat trieste nieuws werd zopas bevestigd. Het was de laatste weken al haast onmogelijk om nog items te bestellen, en nu is dus helaas officieel het doek gevallen over de hippe zaak.

De keten vroeg onlangs officieel het faillissement aan nadat de verkoop steeds meer tegenviel en veel klanten ook issues hadden met leveringen. Door het faillissement raken nu zo’n 500 personeelsleden hun job kwijt.

Op dit moment zijn er zelfs nog duizenden klanten die wachten op hun bestelling van MADE. De onlinewinkel zou de intentie hebben om de spullen alsnog te leveren. Geld terugkrijgen of bestellingen annuleren zou niet meer mogelijk zijn.

Hun grote concurrent Next heeft al aangegeven dat ze MADE volledig willen overnemen.

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Ontdek meer