Nicole van Nicole & Hugo overleden door val

Karen Luiken-04 november 2022 om 10:39

Nicole Josy, de zangeres die vooral bekend is van Nicole & Hugo, is donderdag overleden. Ze maakte een misstap op de trap, viel en stierf aan haar verwondingen. Dat meldt VTM Nieuws.

Een paar maanden geleden werd duidelijk dat Nicole aan de ziekte van Alzheimer leed. Een jaar daarvoor werd ze voor de derde keer getroffen door kanker. Maar haar management maakt duidelijk dat ze niet aan een van die ziektes is overleden. “Ze heeft zich mistrapt op de trap en is op haar hoofd gevallen", klinkt het.

Hugo laat in een reactie aan HLN weten kapot te zijn van het grote verlies. “Ik voel me zo leeg, ik ben ze kwijt, ik ben ze kwijt”, zegt hij. “Ze was alles wat ik wou, en nu is ze weg. Door een stom ongeluk!”

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Ontdek meer