TikTok geeft toe dat ze gegevens delen met meerdere landen

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 08:27

Wie vaak op TikTok te vinden is, zal vast en zeker deze nieuwe melding al wel zien passeren hebben. TikTok past namelijk op 2 december hun privacybeleid aan. En zo geven ze ook toe dat ze jouw gegevens delen met andere landen.

Wanneer je eindeloos aan het scrollen bent door de populaire app, laat je steeds heel wat persoonlijke info achter. Denk maar aan je locatie, welke gsm je gebruikt, met wie je communiceert, hoe lang je blijft scrollen, welke content je leuk vindt… En die gegevens zijn dus toegankelijk voor andere landen zoals China, Brazilië, Israël, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

In een statement beweert TikTok dat het delen van deze gegevens met andere landen noodzakelijk is om o.a. de app te onderhouden, het algoritme te verbeteren en vervelende accounts op te sporen. Maar een duidelijkere reden heeft TikTok (tot nu toe) nog niet bekendgemaakt.

Vanaf 2 december passen ze hun beleid dus aan waardoor iedere TikTok-gebruiker binnenkort een melding zal ontvangen om dit beleid te accepteren...

TikTokker zamelt 180.000 euro in voor 81-jarige vrouw

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 14:59

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest hartverwarmende verhalen tegen. Zo ook dat van deze 81-jarige werkende vrouw die geholpen werd door een TikTokker om met pensioen te gaan.

Devan Bonugara postte een TikTok waarin de 81-jarige Nola te zien is, een Amerikaanse vrouw die nog werkt om haar woonlening af te betalen.

“Het leven zou niet zo moeilijk moeten zijn ...”, klonk het in die eerste video op TikTok. Deze ging natuurlijk meteen viraal en werd miljoenen keren bekeken. Devan besloot om een GoFundMe te starten om zo geld in te zamelen voor Nola. En dat was héél snel gepiept. Al meer dan 186.000 dollar werd ingezameld voor de 81-jarige Nola. Al het ingezamelde geld gaat naar Nola, die besloten heeft om Walmart tijdens de feestdagen nog uit de nood te helpen, en vervolgens eindelijk te genieten van haar welverdiend pensioen.

Bekijk de hartverwarmende beelden hier:

TikTok-hype Scrub Daddy-spons nu ook in België verkrijgbaar

Dieter Blarinckx-23 november 2022 om 17:29

Wie vaak zit te scrollen op TikTok heeft vast en zeker deze speciale en magische wonderspons al eens zien passeren. En vanaf nu is die ook beschikbaar in België!

Wie vaak naar #cleantok kijkt op het platform, zal deze Scrub Mommy en Daddy sponzen wel herkennen. En voor de fans hebben we goed nieuw want deze sponsjes in de vorm van een smiley zijn nu te koop bij Wibra.

Deze unieke sponsjes hebben vooral één zeer belangrijke functie. Een Scrub Daddy zou namelijk vuilheid supersnel wegkrijgen zonder krassen achter te laten. Vooral in combinatie met The Pink Stuff schoonmaakpasta zou het resultaat verbluffend zijn. Je maakt de spons ook makkelijk schoon met wat warm water en je kan ’m ook in de vaatwasser steken.

Zo’n spons kost je 3,99 euro en kan je vanaf nu dus vinden bij Wibra!

Ontdek meer