TikTok geeft toe dat ze gegevens delen met meerdere landen

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 08:27

Wie vaak op TikTok te vinden is, zal vast en zeker deze nieuwe melding al wel zien passeren hebben. TikTok past namelijk op 2 december hun privacybeleid aan. En zo geven ze ook toe dat ze jouw gegevens delen met andere landen.

Wanneer je eindeloos aan het scrollen bent door de populaire app, laat je steeds heel wat persoonlijke info achter. Denk maar aan je locatie, welke gsm je gebruikt, met wie je communiceert, hoe lang je blijft scrollen, welke content je leuk vindt… En die gegevens zijn dus toegankelijk voor andere landen zoals China, Brazilië, Israël, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

In een statement beweert TikTok dat het delen van deze gegevens met andere landen noodzakelijk is om o.a. de app te onderhouden, het algoritme te verbeteren en vervelende accounts op te sporen. Maar een duidelijkere reden heeft TikTok (tot nu toe) nog niet bekendgemaakt.

Vanaf 2 december passen ze hun beleid dus aan waardoor iedere TikTok-gebruiker binnenkort een melding zal ontvangen om dit beleid te accepteren...

Muziek Taylor Swift terug op TikTok

Karen Luiken-12 april 2024 om 06:50- Foto:

Reuters

De muziek van Taylor Swift is weer op TikTok te vinden. De zangeres heeft een deel van haar nummers terug op het platform geplaatst nadat ze er in februari vanaf werden gehaald door muzieklabel Universal.

Universal verwijderde de liedjes van Taylor en andere artiesten van TikTok vanwege mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst. Maar daar steekt Swift nu een stokje voor. Volgens Financial Times beschikt de zangeres over de auteursrechten van haar eigen nummers en mag ze daarom zelf bepalen waar ze haar muziek verspreidt.

De terugkeer van Taylors muziek op TikTok komt een paar dagen voordat Taylor haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uitbrengt. Dat wordt volgende week vrijdag gelanceerd.

Palmsy: de 'anti-social' socialemedia-app

Joyce Vander Auwera-02 april 2024 om 11:00- Foto:

Pexels: Cotton Bro Studio

Palmsy is anders dan elke andere socialemedia-app. Hier deel je foto's en teksten, maar er is een twist: niemand anders kan ze zien behalve jijzelf. In plaats van echte interactie met anderen, biedt Palmsy een unieke ervaring. Je plaatst content, ontvangt likes van jouw 'contacten', maar eigenlijk blijft alles privé op jouw apparaat. Het is puur voor de lol en je privacy blijft volledig beschermd, aldus de ontwikkelaar.

Palmsy lijkt te mikken op degenen die willen ontsnappen aan de druk van social media, maar toch dat kleine shot dopamine willen voelen door likes te ontvangen. Sommigen noemen het zelfs 'social media-methadon', een knipoog naar de behoefte aan die likes.

Je importeert je contactenlijst en Palmsy zal namens hen 'likes' fabriceren en zelfs pushmeldingen sturen alsof deze mensen hebben gereageerd op je berichten. Maar het is allemaal nep en voor de show, volgens het welkomstscherm en ontwikkelaar Pat Nakajima.

Je kan Palmsy gratis downloaden op iPhone en iPad, maar voor Android-gebruikers is het wachten op nieuws over een mogelijke release. Met Palmsy ervaar je de wereld van social media op een heel andere manier: alleen jij en jouw content, zonder de rest van de wereld die meekijkt.

Ontdek meer