TikTok geeft toe dat ze gegevens delen met meerdere landen

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 08:27

Wie vaak op TikTok te vinden is, zal vast en zeker deze nieuwe melding al wel zien passeren hebben. TikTok past namelijk op 2 december hun privacybeleid aan. En zo geven ze ook toe dat ze jouw gegevens delen met andere landen.

Wanneer je eindeloos aan het scrollen bent door de populaire app, laat je steeds heel wat persoonlijke info achter. Denk maar aan je locatie, welke gsm je gebruikt, met wie je communiceert, hoe lang je blijft scrollen, welke content je leuk vindt… En die gegevens zijn dus toegankelijk voor andere landen zoals China, Brazilië, Israël, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

In een statement beweert TikTok dat het delen van deze gegevens met andere landen noodzakelijk is om o.a. de app te onderhouden, het algoritme te verbeteren en vervelende accounts op te sporen. Maar een duidelijkere reden heeft TikTok (tot nu toe) nog niet bekendgemaakt.

Vanaf 2 december passen ze hun beleid dus aan waardoor iedere TikTok-gebruiker binnenkort een melding zal ontvangen om dit beleid te accepteren...

TikTok: Reset nu eenvoudig het algoritme van je For You page

Maxine Decaluwé-23 maart 2023 om 10:20- Foto:

via Pexels

De updates van de populaire app TikTok, blijven niet uit. Vanaf nu is het mogelijk om je For You-page te resetten, zonder een nieuw account te moeten aanmaken. De nieuwe functie is bedoeld voor gebruikers, die voorgestelde video's niet meer leuk vinden.

Heb je het gevoel dat de video’s op je feed niet meer bij je interesses aanleunen? Dan kan je voortaan de FYP opnieuw instellen. Het TikTok-algoritme zoekt namelijk uit wat je na verloop van tijd graag bekijkt. Wat het algoritme niet kan weten, is wanneer je interesses veranderen of als je inmiddels iets hebt beu gezien.

In de huidige instantie moet je telkens een nieuw account aanmaken, als je opnieuw wil beginnen. Dat is nu dus niet meer nodig. TikTok geeft gebruikers de mogelijkheid om de resetknop op hun For You-aanbevelingen te activeren.

Het bedrijf zegt dat deze functie het algoritme volledig zal resetten, net zoals jij je voor het eerst aanmeldde op TikTok. Na het selecteren van de resetknop, zal je vooral meer inhoud op basis van nieuwe interacties voorgesteld krijgen.

TikTok meldt dat de nieuwe functie de komende weken wordt uitgerold. Hou de instellingen van de app dus goed in de gaten!

Fanatieke sporter eet hondenvoer voor extra proteïne

Karen Luiken-22 maart 2023 om 07:02

Meer spieren kweken voor een afgetraind lichaam? Eet hondenvoer. Volgens fanatieke sporters is dit dé oplossing voor een eiwitrijk dieet.

De 21-jarige Henry Clarisey is zo’n fanatieke sporter. Hij heeft op TikTok een video gedeeld waarop te zien is dat hij gekleurde hondenbrokjes uit een kom haalt en opeet. Reden: er zitten eiwitten in. Héél veel eiwitten. En die zijn natuurlijk goed voor het kweken van meer spieren. Maar of het lekker was?

“Ik proefde de brokjes van droog hondenvoer en ze smaakten naar kleine stukjes steen”, zegt hij volgens The New York Post. “Het was niet comfortabel om te eten, het spul was super moeilijk om op te bijten.”

Een woordvoerder van het hondenvoermerk PEDIGREE heeft gereageerd op het filmpje en zegt dat het niet de bedoeling is dat mensen de brokjes eten. “PEDIGREE hondenvoer is samengesteld voor honden. Hoewel het voedsel niet schadelijk zou zijn als een mens het consumeert, raden we huisdiervoer niet aan voor menselijke consumptie.”

TikTokker Henry heeft inmiddels laten weten geen hondenvoer meer te eten om aan meer eiwitten te komen. “Ik zou het zeker niet nog een keer doen.”

Ontdek meer