Celebrations komt met doosje zonder Bounty

Karen Luiken-04 november 2022 om 07:53

Bounty: either you love it or you hate it. In het Verenigd Koninkrijk zijn er vooral veel haters. Daar wordt de traktatie met kokossmaak zelfs zo ondergewaardeerd, dat Mars nu met een Celebrations-doosje zonder Bounty komt.

Mars, het bedrijf achter Celebrations, zegt volgens BBC dat 40 procent van de Engelse bevolking niet van Bounty houdt. Reden genoeg om het chocolaatje te schrappen uit de welbekende Celebrations-box. Of het om een tijdelijke of permanente beslissing gaat, is niet bekend.

Uit onderzoek van Mars is gebleken dat 18 procent het verschrikkelijk zou vinden als er alleen Bounty’s overbleven in een Celebrations-box. Bij 58 procent zou het zelfs kunnen leiden tot een familieruzie. Verder suggereert de studie ook dat het snoepje vooral populair is bij oudere consumenten; de Bounty is favoriet bij 38 procent van de 55-plussers.

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

YUM: Lidl komt met karamel-zeezout roomlikeur

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 10:03

De gezellige feestdagen staan weer voor de deur en wie feesten zegt, denkt waarschijnlijk ook al snel aan een lekker drankje. En daar heeft supermarktketen Lidl nu misschien iets overheerlijks voor: karamel-zeezout roomlikeur.

Deze nieuwe romige likeur van Lidl is heerlijk over een vanille-ijsje, in je kopje koffie, of gewoon zo on the rocks. Vergelijk het met Baileys, maar dan veel cheaper én met de smaak van karamel-zeezout.

Nu de feestdagen er weer aankomen, lanceert Lidl terug het Deluxe-assortiment. Dat is op een budgetvriendelijke manier toch wat meer luxe-artikelen in huis halen, en ook deze roomlikeur maakt deel uit van dat assortiment.

De karamel-zeezout roomlikeur is deze week in de aanbieding voor amper €5,99.

Ontdek meer