Winterdrankjes Starbucks vanaf nu verkrijgbaar

Dieter Blarinckx-02 november 2022 om 18:00

Halloween ligt nu al enkele dagen achter ons en dat wil ook zeggen dat koffieketen Starbucks overschakelt op de speciale en geliefde winterdrankjes. Bye bye Pumpkin Spice, hello Toffee Nut Latte!

Starbucks heeft namelijk aangekondigd dat hun geliefde en overheerlijke winterdrankjes terug op het menu staan vanaf donderdag 3 november. Publieksfavorieten zijn natuurlijk de Toffe Nut Latte en de Gingerbread Latte. Mag het nóg wat zoeter? Dan kan je ook voor de Praliné Cookie Hot Chocolate gaan om je te verwarmen in de koude wintermaanden.

Tot wanneer de winterdrankjes net verkrijgbaar zullen zijn, is nog niet bekendgemaakt. Maar weet dus dat je vanaf nu bij Starbucks terechtkunt voor overheerlijke en winterse drankjes!

Santé!

Bekijk hun aankondiging hier:

Zien: McDonald’s zet hometrainers in restaurants

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 12:32

Fastfoodketen McDonald’s heeft in sommigen van hun vestigingen hometrainers gezet, zodat je die heerlijke, vettige Big Mac er weer meteen af kan trainen!

Op TikTok werden de nieuwe hometrainers al meteen gespot. We zien een vrouw die op haar gemak bij McDo een hamburger eet terwijl ze op de hometrainer zit. De video is al van 2021, maar is pas nu viraal aan het gaan. Zo zit ‘ie nu al aan 3.7 miljoen likes en meer dan 300 duizend shares.

De hometrainers staan momenteel enkel in vestigingen in China en voorlopig is nog niet geweten of McDo ook plannen heeft om deze naar Europa te brengen.

Ook even ter handig info: een Big Mac van McDo bevat zo’n 550 calorieën. Dat wil zeggen dat je ongeveer een uurtje op de hometrainer moet zitten om deze te verbranden.

Check de TikTok hier:

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

Ontdek meer