Pizza kan een beter ontbijt zijn dan ontbijtgranen

Karen Luiken-06 september 2021 om 06:49

Het beste nieuws van de dag is gearriveerd. We zijn erachter gekomen dat het eten van pizza in de ochtend helemaal niet slecht hoeft te zijn voor een mens. Sterker nog, het kan zelfs beter zijn dan je dagelijkse bakje zoete cornflakes.

Eet jij iedere ochtend een kommetje met suikerachtige ontbijtgranen? Dan kun je volgens voedingsdeskundige Chelsey Amer misschien beter een stuk pizza pakken. Let wel: dit geldt niet als je een gezonde variant van muesli of granola eet, slechts als je voor de mierzoete opties kiest.

“Verrassend genoeg kan pizza een meer gebalanceerde ontbijtoptie zijn dan met suiker gevulde ontbijtgranen”, aldus de expert tegen ABC News. Ze legt uit: “Een plakje pizza met gewone kaas bevat een balans van koolhydraten, eiwitten en vet. Een kom met suikerhoudende ontbijtgranen en magere melk bestaat grotendeels uit suiker en is extreem koolhydraatrijk.”

Eigenlijk komt het er dus op neer dat een pizza absoluut geen gezond ontbijt is, maar dat het nog altijd beter is dan een portie calorierijke ontbijtgranen.

(Photo by Alan Hardman on Unsplash)

Vrouw moet naar ziekenhuis na te veel sushi bij all you can eat-restaurant

Karen Luiken-17 januari 2022 om 16:28

Als je naar een all you can eat-restaurant gaat, wil je natuurlijk zoveel mogelijk eten om je geld goed te besteden. Toch is het niet altijd een goed idee om jezelf compleet vol te proppen. De 24-jarige Danielle Shapiro kan daarover meepraten. Zij belandde in het ziekenhuis nadat ze veel te veel sushi had gegeten.

Danielle betaalde 50 dollar voor een all you can eat sushibuffet. Ze wilde waar voor haar geld krijgen, dus at ze volgens Ladbible 32 sushirollen, 4 dumplings, een kom edame-bonen, twee jalapeño-hapjes en een kom soep.

Een behoorlijke maaltijd en daar kreeg ze de volgende dag dan ook snel spijt van. De vrouw werd de ochtend na haar diner wakker met extreme buikpijn. Het was zelfs zo heftig dat ze naar het ziekenhuis moest. Eenmaal daar werd haar verteld dat ze een refluxziekte had.

“De all you can eat sushi kost ongeveer 50 dollar per person, dus we moesten ervoor zorgen dat we waar voor ons geld kregen”, aldus de vrouw, die samen met een vriendin was. “Dat betekende dat we veel moesten eten. Het diner duurde ongeveer twee uur. We zaten zo vol dat we af en toe pauzes moesten nemen.

Alles ging goed, totdat voor Danielle de nacht begon. “Ik had de ergste buikpijn ooit. Maar omdat ik zoveel had gegeten, dacht ik dat het daaraan lag. De volgende ochtend toen ik om 6 uur wakker werd wist ik dat het foute boel was. Mijn maag deed ontzettend veel pijn en het was moeilijk om diep adem te halen.”

De vrouw heeft medicatie gekregen en maakt het inmiddels weer goed.

Popcorn met Maltesers is het beste wat je vandaag gaat zien

Karen Luiken-17 januari 2022 om 06:48

Is het voor jou ook altijd een onmogelijke opgave om tijdens een filmavondje een keuze te moeten maken tussen popcorn en Maltesers? Dan gaan we jou vandaag blij maken met een fantastisch recept dat het beste van deze twee werelden met elkaar combineert.

We vonden het gerecht op TikTok, waar het gedeeld wordt door de pagina @foodttik. In een video van dat account is te zien dat je geen masterchef hoeft te zijn om deze lekkernij te maken. Je gooit gewoon een flinke hoeveelheid Maltesers in een pan, doet daar wat gesmolten boter bij en vervolgens popcornpitten. Terwijl je alle ingrediënten met elkaar mengt zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. De chocolade zal vervolgens smelten en de pitjes veranderen langzaam maar zeker in luchtige popcorn.

Moet te doen zijn toch? Smakelijk!

(Photo by Christian Wiediger on Unsplash)

Ontdek meer