Pizza kan een beter ontbijt zijn dan ontbijtgranen

Karen Luiken-06 september 2021 om 06:49

Het beste nieuws van de dag is gearriveerd. We zijn erachter gekomen dat het eten van pizza in de ochtend helemaal niet slecht hoeft te zijn voor een mens. Sterker nog, het kan zelfs beter zijn dan je dagelijkse bakje zoete cornflakes.

Eet jij iedere ochtend een kommetje met suikerachtige ontbijtgranen? Dan kun je volgens voedingsdeskundige Chelsey Amer misschien beter een stuk pizza pakken. Let wel: dit geldt niet als je een gezonde variant van muesli of granola eet, slechts als je voor de mierzoete opties kiest.

“Verrassend genoeg kan pizza een meer gebalanceerde ontbijtoptie zijn dan met suiker gevulde ontbijtgranen”, aldus de expert tegen ABC News. Ze legt uit: “Een plakje pizza met gewone kaas bevat een balans van koolhydraten, eiwitten en vet. Een kom met suikerhoudende ontbijtgranen en magere melk bestaat grotendeels uit suiker en is extreem koolhydraatrijk.”

Eigenlijk komt het er dus op neer dat een pizza absoluut geen gezond ontbijt is, maar dat het nog altijd beter is dan een portie calorierijke ontbijtgranen.

(Photo by Alan Hardman on Unsplash)

Yummm: Baileys met Red Velvet Cupcake-smaak

Karen Luiken-24 september 2021 om 06:00

Het is herfst! Officieel. Sinds gisteren. We ruilen de zon in voor vallende blaadjes en zetten de cocktails opzij voor warme chocomel en thee. Liever een drankje mét alcohol? Dan ga je vast heel blij worden van de nieuwe smaak die Baileys heeft gelanceerd. Het merk komt speciaal voor dit seizoen met een Red Velvet Cupcake-variant.

De traktatie smaakt naar verse chocoladetaart met een vleugje cacaopoeder en een toefje roomkaas. Je kunt ‘m puur drinken met een blokje ijs erin of combineren met koffie. Mixen met een ander drankje raden we ten zeerste af. Daar zijn de smaken veel te lekker voor.

De Baileys met Red Velvet Cupcake-smaak wordt in flessen met een inhoud van 70 centiliter verkocht. Je betaalt er twintig euro voor. De versnapering bevat 17 procent alcohol.

McDonald's neemt afscheid van plastic speeltjes in Happy Meal

Karen Luiken-23 september 2021 om 07:01

McDonald’s gaat het helemaal anders doen. De fastfoodketen wil duurzamer worden en neemt om die reden afscheid van de plastic Happy Meal-speeltjes die kinderen al jaren gelukkig maken.

Natuurlijk verdwijnt het speelgoed niet helemaal uit de kindermenu’s. Een Happy Meal is namelijk geen Happy Meal zonder leuke verrassing erin. Maar in plaats van plastic speeltjes – die vanaf 2025 nergens meer ter wereld worden uitgedeeld door McDonald’s – krijg je straks iets dat gemaakt is van duurzame, gerecyclede en milieuvriendelijke materialen.

Met deze omschakeling zal McDonald’s straks negentig procent minder plastic gebruiken. “Voor de beeldvorming: dat staat min of meer gelijk aan 650.000 mensen die plastic een jaar lang uit hun leven verbannen”, aldus de keten in een verklaring.

(Photo by Meghan Hessler on Unsplash)

Ontdek meer