VUB dient aanklacht in wegens grensoverschrijdend gedrag bij studentenkring

Karen Luiken-26 oktober 2022 om 08:40- Foto:

Photo by Redd on Unsplash

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een aanklacht ingediend wegens verregaand grensoverschrijdend gedrag dat zich rond activiteiten van een studentenkring voordeed. De school werd onlangs op de hoogte gebracht van het incident.

De VUB is een tuchtprocedure gestart tegen de betrokken studenten. Ze krijgen een campusverbod en activiteiten van hun studentenkring worden tijdelijk opgeschort. Slachtoffers krijgen juridische en psychologische bijstand.

"Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd aan de VUB”, zegt rector Jan Danckaert. “Nu niet, straks niet, nooit meer. Ons meldpunt neemt elke klacht, alsook de indieners ervan, bijzonder ernstig. Wanneer grensoverschrijdend gedrag zich voordoet, ondernemen we actie en voorzien we de nodige begeleiding en ondersteuning van melders en slachtoffers doorheen het – voor hen loodzware – proces. Ze staan er niet alleen voor.”

Man steekt glas in anus en belandt op spoed

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 18:10- Foto:

Journal of Nepal Medical Association

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en zotte verhalen tegen. Zo ook dat van deze Nepalese man die in het ziekenhuis belandde nadat hij een groot waterglas in zijn anus stak.

De 47-jarige man kwam op spoed aan met vreselijke buikpijn. Hij vertelde dat hij al twee dagen niet naar het toilet kon gaan en dat hij zelf probeerde het waterglas te verwijderen, maar zonder succes. Hij werd onmiddellijk geopereerd. Eerst bleef de man aanhouden dat hij het glas er “per ongeluk” ingestoken had, maar later bekende hij dat hij het glas zelf had ingebracht voor seksuele bevrediging terwijl hij dronken was. Dat werd uiteindelijk ook bekendgemaakt door het Journal of Nepal Medical Centre.

"Men probeerde het glas via de anus naar buiten te krijgen, maar dat lukte niet omdat het glas hoog, omgekeerd en vastgeklemd zat. Vandaar dat we de persoon in kwestie geopereerd hebben en het glas zo werd verwijderd”, klinkt het.

Achteraf bleef de man nog zo’n week in het ziekenhuis om te herstellen van het incident én van de noodoperatie. Maar achteraf verklaarde hij openlijk dat hij zijn “lesje wel geleerd” heeft.

Grote verandering voor Gentse Feesten 2023

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 16:30- Foto:

Stad Gent

De lente is officieel in het land, dus beginnen veel mensen uit te kijken naar de goedgevulde festivalzomer. Maar wie van plan is om dit jaar ook naar de Gentse Feesten te gaan, leest nu best aandachtig verder, want er zal een grote verandering doorgevoerd worden.

De pleinorganisator van de Gentse Feesten, Ivan Saerens, heeft immers bekendgemaakt dat ieder Gents plein zijn eigen beker zal hebben. Die nieuwe regelgeving zal ingaan vanaf de aankomende editie van deze zomer.

Concreet wil dat dus zeggen dat wie deze zomer een pintje drinkt op een plein van de Gentse Feesten, dat pintje ook op hetzelfde plein moeten inleveren. Vorig jaar werkten nog tien Gentse pleinen met dezelfde beker, maar dat is nu dus voorgoed gedaan.

"Het is gewoon eenvoudiger voor iedereen”, klinkt het bij Ivan Saerens aan Het Nieuwsblad. Iedere organisator zal voortaan zijn eigen dranksysteem mogen bepalen. Hoe dat net in zijn werk zal gaan, zal later dit jaar bekendgemaakt worden.

Intussen blijf je op de hoogte via deze website.

Ontdek meer