Het Spijker in Gent is failliet

Dieter Blarinckx-19 oktober 2022 om 09:15

Een iconisch café in de Gentse binnenstad is failliet. Het Spijker heeft het faillissement aangevraagd na wat gesjoemel met bier. Brouwerij Haacht gaat nu op zoek naar een nieuwe overnemer.

Het befaamde en iconische Het Spijker aan de Pensmarkt in Gent is failliet verklaard. De huidige uitbater sjoemelde immers met bier, hij verkocht het namelijk zonder het aan te geven. Hij moet nu de achterstallige btw terugbetalen, maar heeft de financiële middelen niet. Daarom is Het Spijker nu dus failliet verklaard.

Het is brouwerij Haacht die nu op zoek gaat naar een geschikte nieuwe overnemer.

Het gebouw van Het Spijker is een beschermd monument en staat er al van in de 13e eeuw. De nieuwe uitbater zal dus een stuk erfgoed in handen hebben.

Mogelijke kandidaten mogen even contact opnemen met Brouwerij Haacht.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

Iraans koppel opgepakt door dans in het openbaar

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 17:26

Shocking nieuws uit Iran, want daar is een jong koppel opgepakt dat danste in het openbaar. Ze plaatsten de beelden online en werden meteen opgepakt door de lokale autoriteiten.

Astiyazh Haghighi (21) en haar verloofde Amir Mohammad Ahmadi (22) dansten in de video voor de Azadi-toren. Die toren staat bekend als de “vrijheidstoren”, maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Vrouwen mogen in Iran immers niet dansen in het openbaar en zijn verplicht om een hoofddoek te dragen. In de video is te zien hoe Astiyazh danst en géén hoofddoek draagt.

Al in november werden de beelden verspreid en werd het koppeltje opgepakt. Nu zitten ze dus voor vijf jaar in de cel. Ze werden veroordeeld voor het promoten van corruptie, prostitutie en propaganda.

Check de onschuldige beelden hieronder:

Ontdek meer